Xalq Tebabeti → Xərçəngə qarşı 7 addım
İnsanın qidalanması ilə sağlamlığı arasında böyük əlaqə var. Gün ərzində qəbul edilən bəzi qidalar, meyvələr sizi ən qorxulu xəstəliklərdən belə müdafiə edə bilər. Fransanın tanınmış xərçəng üzrə mütəxəssisi, professor Devid Khayat xərçəng kimi xəstəlikdən uzaq durmaq üçün müəyyən tövsiyələr verib.
- Bişirilmək üçün nəzərdə tutulan ətlər bol su ilə təmiz yuyulmalı, sirkəli və ya limonlu suda suyun rəngi dəyişənə kimi saxlanılmalıdır. Bişiriləndən sonra belə onun üzərindən basmaqla içərisində qala biləcək qan çıxarılmalıdır.
- Ət maksimum 120 dərəcədə bişirilməlidir. Qızarılan zaman ətdə kanserogen maddə yaranır. Qidaların alovla birbaşa əlaqəsinin qarşısı alınmalıdır.
- E vitaminindən çox istifadə kişilərdə prostat xərçəngi riskini 40 faiz Ardı »