Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Karamel souslu keks
Karamel souslu keks

5 şorba k. İlə un

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet toz şəndi
1,5 çay stəkanı süd

KARAMEL SOUSU ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı şəkər
1,5 su stəkanı krem

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə 3-5 dəqiqə qədər köpükləndiririk. Toz badamı, unu, qabartma tozu və vanili əlavə edirik. Mikserlə yenidən çalırıq. Yağlanmış düzbucaqlı şüşə soba qabına xərcimizi tökürük. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada 50 dəqiqə bişiririk.

Şərbəti üçün; Südü, şəkər tozu və kremi qazana tökürük. Şərbəti bişirmirik, şəkər əriyib ılıyınca altını bağlayırıq. Şərbəti soyumağa qoyuruq. Karameli üçün, toz şəkəri dərin bir polad tavaya tökürük və zəif odda əriməyə buraxırıq. Arada bir yüngül qarışdırırıq, dibini verməməyə diqqət göstəririk. Şəkər tamamilə çatanda kremini tökürük. Qarışdırırıq və altını bağlayırıq. Soyumağa qoyuruq.

Tort bişirəndə sobadan götürüb soyumağa qoyuruq. Keks və şərbət ılıyınca şərbəti keksin üzərinə qaşıqla tökürük. Soyuducuya qoyuruq və soyumağa qoyuruq. Toz odun anbar soyuq südü tökürük və mikserlə çalırıq. Şərbətini qoyduğumuz keksin üzərinə krem şantiyi düzgün bir şəkildə davam edirik. Təkrar soyuducuya qoyuruq və sakitləşdiririk. Üstünə də soyuq karamel sousu tökürük. Ürəyimizi dilimdir mümkünsə 3-4 saat soyuducusunda ayrıldıqdan sonra xidmət edirik.


Tarix: 11.06.2015 / 23:18 Müəllif: Nurana Baxılıb: 112 Bölmə: Desertlər
loading...