beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Milföydə levrek
Milföydə levrek

İÇİ:

Levrek-ləri təmizləyirik və sümüksüz ət halına gətiririk.. Pomidor qurusunu xırda kub şəklində doğrayırıq. Levrek-lərin üzərinə duz və istiot qırırıq. 4 dənə levrek kəsiyinin üstünə reyhan sos (pesto) sürürük və sousun da üstünə doğranmış quru pomidorları bölüşdürürük. Soussuz olan balıq hissələrini də digərlərinin üzərinə bağlayırıq. Beləliklə arası dolu olan 4 balıq əldə edirik.

4 milföy xəmirini pərlə xəfifcə açırıq. Üstünə balıqları qoyuruq. Milföy-lərin kənarlarına yapışması üçün yumurta ağı sürtürük. Qalan milföy-ləri də balıqların üzərinə bağlayırıq. Qıraqlarını əzərək bağlayırıq. Yağlanmış soba xonçasına milföy-dəki balıqları qoyuruq. Balığın alt hissəsini quyruq kimi ikiyə bölürük. Baş hissəsindən başlayaraq mətbəx qayçı nişanlar ataraq pullarını edirik. Gözünü etmək üçün də bıçaqla deşirik və zeytunu batırırıq. Üstlərinə yumurta sarısı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sosu üçün, kornişon turşu, şüyüdü və tikanlı kəvəri incə nazik doğrayırıq. Sətirlə yaxşıca öldürürük və bir qaba alırıq. Üzərinə mayonezi qoyaraq qarışdırırıq. Bişmiş olan balığın yanına qoyaraq xidmət edirik.

MİLFÖY-də LEVREK

4 levrek
2 pk. Milföy xəmiri
1 kasa pomidor qurusu
1 şorba k. Reyhan sousu
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı
SOSU ÜÇÜN:
3 şorba k. Mayonez
1 kasa kornişon turşu
2 şorba k. Tikanlı kəvər
1 dəstə şüyüd


Tarix: 07.05.2015 / 15:06 Müəllif: Nurana Baxılıb: 234 Bölmə: Balıq xörəkləri