beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Balıq dolması

Balıq əti – 150q,

soğan - 10q,

üzüm yarpağı – 45q,

keşniş - 20q,

qatıq -50q,

istiot və duz.


Balığın (kütüm, suf, ağ balıq) təmizləyib sümükdən ayırırlar. Duz, istiot, xırda doğranmış baş soğan və keşnişlə qarışdırılır, ətçəkən maşından keçirilir. Üzüm yarpaqlarının saplağı kəsilir və qaynar suda pörtülür. Yarpağın hər birinə 25-30 qram qiymə bükülüb qazana yığılır. Üzərinə balığın sümüklərindən hazırlanmış bulyon tökülür və bişirilir. Süfrəyə verdikdə yanına qatıq qoyulur.


Tarix: 12.12.2012 / 20:54 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 229 Bölmə: Balıq xörəkləri