beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Balıq qovurması
Balıq qovurması

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq qızılbalıq
1 soğan
5 diş sarımsaq
1 kasa göbələk
2 pomidor
3 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
1 çimdik biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Qızılbalıq soğanı, sarımsaqları və göbələkləri iri küp şəklində doğrayırıq. Bir tavaya zeytun yağı töküb alabalığı atırıq və qızardırıq. Rəngi dəyişdikdə biberiye yarpaqlarını atırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ayrı bir tavaya duru yağ tökürük. Soğanı sarımsağı qovururuq. Göbələyi əlavə edirik. Bibərləri təmizləyib iri küp şəklində doğrayırıq.

Pomidorları də soyuruq və küp doğrayırıq. Bibərləri də tavaya əlavə edirik. Bir az da qovurduqdan sonra pomidoru qoyuruq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. İki tavada ayrı-ayrı qovurduqdan sonra, sobada isidən kirami-də bütün materialları tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.


Tarix: 06.05.2015 / 17:33 Müəllif: Nurana Baxılıb: 149 Bölmə: Balıq xörəkləri