beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Kari souslu levrek

İÇİ:

Levrek-ləri təmizləyib can əti alırıq Can əti balıqların yarısının üstünə duz və istiot atırıq. Limonu dilimləyib və dilimləri də ikiyə kəsirik. Boş buraxdığımız sümüksüz ətləri digərlərinin üzərinə, xarici hissəsi üstündə qalacaq şəkildə bağlayırıq.

Yaşıl soğan sahələrini isti suya salıb çıxarırıq. Beləliklə, yumşalırlar. Sümüksüz ətləri yaşıl soğanla bir-birinə bağlayırıq. Yağlanmış soba xonçasına alırıq. Üzərinə duz və istiot atırıq. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişiririk. Göbələkləri dilimdir.

Bibərləri təmizləyib doğrayırıq. Soğanları da xırda doğrayırıq. Qazana duru yağ qoyuruq. Soğanı qovururuq Bibərləri və göbələyi da əlavə edərək bərabər qovururuq. Servis edərkən göyərtiləri əlimizlə sınırıq və boşqaba qoyuruq. Qovurduğumuz tərəvəzi də boşqaba qoyuruq. Hazırladığımız balıqları da sobadan alırıq və boşqaba qoyuruq. Sosu üçün, kərə yağını bir tavada əridirik. Unu qoyuruq və qovururuq. Köri-sini qoyuruq. Soyuq südü də qoyuruq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Sosu, qaynayıb konsistensiya alınanda altını bağlayırıq. Balığın üzərinə sousu tökməklə xidmət edirik.

KARİ SOUSLU LEVREK

4 levrek
3 soğan
1 pk. Göbələk
2 qırmızı istiot
1 pk. Soya filizi
Qarışıq göyərti
Yaşıl soğan
Duz
İstiot


SOSU ÜÇÜN:

1 şorba k. Kərə yağı
1 şorba k. Un
1,5 su b. Süd
1 şirin k. Kari


Tarix: 07.05.2015 / 14:28 Müəllif: Nurana Baxılıb: 160 Bölmə: Balıq xörəkləri