Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Balıq xörəkləriÜzüm yarpağında çinekop

Üzüm yarpağında çinekop

İÇİ:

Çinekop-ların təmizləyirik. İçlərinə bir dilim limon qoyuruq. Duz və istiot qoyuruq. Üzüm yarpaqlarını piştaxtaya qoyub, qıraqlarını qatlayırıq. Ortasına çinekop-u qoyuruq.

Çinekop-un başı və quyruğu iki kənardan çıxacaq şəkildə yerləşdirdikdən sonra bürüyürük. Yarpaqla əhatə etdiyimiz balıqların üzərinə un səpirik. Ocaq üstü qızardılmış duru yağ tökürük. Üzum yarpaqlı balıqları çevirərək qızardırıq

10 çinekop
1 limon
Üzüm yarpağı
Duz
İstiot
Duru yağ Ardı »

Balıq xörəkləriHamsi balıği

Hamsi balıği

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq təmizlənmiş hamsi
1 dəstə yabanı ispanaq yarpağı
3 kəvər
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
1 su stəkanı zeytun yağı
5 su stəkanı qarğıdalı unu
Duz
İstiot
Pulcuq istiot
Su

İÇİ:

Hamsi-ləri tamamilə təmizləyirik, sümüyünü də götürük. Yabanı ispanaq yarpaqlarını, kəvər, cəfəri və şüyüd incə nazik doğrayırıq. Qarışdırma qabına doğrayan materialları qoyuruq. Hamsi-ləri də doğrayırıq və qarışığa əlavə edirik. Üzərinə duz, istiot və pul bibər tökürük. Zeytun yağını da tökürük və yoğurmağa başlayırıq. Qarğıdalı ununu da qoyuruq və yoğururuq. Su əlavə edərək konsistensiyanı tənzimləyirik. Yağlanmış yumru şüşə soba qabına xərcimizi çıxarırıq və üzərinə basaraq düzəldirik. Üstünə də Ardı »

Balıq xörəkləriÜzüm yarpaqlı duzlu qızılbalıq

Üzüm yarpaqlı duzlu qızılbalıq

İÇİ:

Qarışdırma qabına 2 paket duzu tökürük. İçinə iki yumurtanın ağını qoyaraq əlimizlə yaxşıca qarışdırırıq. Soba məcməyisinin zəmininə balığı üzərinə qoyacaq şəkildə duzun yarısını qoyuruq. Üstünə də balıq dərisi altda qalacaq şəkildə yerləşdiririk. Üstünə dəyirman istiot qırırıq. Üstünə 1-2 dəfə qədər üzüm yarpağı etdiririk. Üzüm yarpağı balığın üzərini tamamilə bağlayıb kənarlarını da balığın altına sıxışdırırıq. Qalan duzu da üstünə qoyub, əlimizlə yatıraraq sıxışdırırıq. Üzərinin yaymamasına diqqət göstəririk. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada 1 saat qədər bişiririk.

Ləvazimatları üçün, qarışıq göyərtiləri doğrayırıq və xidmət qabının əsasına qoyuruq. Üstünə, yarısına gələcək şəkildə incə doğranmış bənövşəyi kələm, ya da bənövşəyi kələm turşusu Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq Ləvəngisi

Lənkəranın balıq ləvəngisi Azərbaycan mətbəxinin ən gözəl nümunələrindəndir. Ən ləzzətli ləvəngi yalnız Xəzər dənizində tapılan kütüm balığından bişirilir. Ləvənginin tərkibini qoz ləpəsi, soğan, lavaşana, duz və istiot təşkil edir. Yeməyin hazırlanması heç də çətin deyil -əsası odur ki, təzə balıqdan istifadə edəsiniz. Əgər balığın kürüsü varsa, onu atmayın. Ondan da çox ləzzətli ləvəngi içi hazırlamaq olar. Kürünü qoz və digər ərzaqlara əlavə edib qarışdırın. Qozun miqdarını bir az azaldın.

Ləvəngi balığın yanında süfrəyə bütün balıq yeməklərində olduğu kimi, mütləq narşərab verilir.

[c][color=#b53dd2]
Balıq Ləvəngi

6-8 porsiya üçün nəzərdə tutulub

1 ədəd iri kütüm
1 ədəd iri baş soğan
1 ½ stəkan qoz ləpəsi
2 xörək qaşığı Ardı »

Balıq xörəkləriKilkə balığından dolma

Ləvazimatlar

1 kiloqram kilkə balığı
1 baş quru soğan
0,5 dəstə incə doğranmış ispanaq
2 diş döyülmüş sarımsaq
Qara bibər
Pul bibər
Duz

Qızartmaq üçün

2 yumurta
2 stəkan qarğıdalı unu və ya adi un
0,5 stəkan günəbaxan, kərə və ya zeytun yağı


Hazırlanma qaydası

Kilkə balıqlarının başlarını və qılçıqlarını ayırın, yuyun, duzlayın və suyunun süzülməsi üçün süzgəcə qoyun. Soğanı incə şəkildə doğrayın, ispanaq, sarımsaq və bibər əlavə edib qarışdırın.

Təmizlənmiş və ortadan ayrılmış kilkənin içinə həmin qarışığından bir çay qaşığı qoyun, sonra balığın açılmş qarnını birləşdirin. Kilkəni əvvəlcə una, sonra da çırpılmış yumurtaya batıraraq qızğın yağda qızardın.
Kilkə dolması süfrəyə verilərkən qırmızı soğan, kiçik duzlu xiyar və ya Ardı »

Balıq xörəkləridoldurulmuş balıq duxovkada

Balıq – kütüm, xəşəm

Qoz

Kişmiş

Baş soğan

Duz, istiot


İç üçün qoz, kişmiş və baş soğan lazımdır. Soğanı xirda doğrayıb qızılı qızardın. Kişmişin üstünə qaynar su töküb bir dəqiqə saxlayın və sonra suyu süzün. Balta və ya bıçaqla kişmişi xırdalayın. Qozu da xırdalayın. Bunların hamını yaxşı qarışdırıb kənara qoyun.

Balıqı təmizləyib duzlayın və bir neçə saatlıq saxlayın. Sonra yenə yuyub içini hazırlanmış içlə doldurun. Balıqın qarnını tikin. Yaxşi yağlanmiş tavaya qoyun. Bir saat ərzində 200 gradusa qədər istilənmiş duxovkada bişirin.

Novruz bayramında masada mütləq balıq olmalıdır. Balıqın ağzında isə qızıl üzük olmalıdır. Deyilınlırı görə balıq ruzu-bərəkət gətirir. Novruz bayramı bizim yeni il olduğu üçün, yeni ilin ilk Ardı »

Balıq xörəkləriBaliq iskender kabab

Baliq iskender kabab

İÇİ:

Qızılbalıq təmizləyirik və sümüksüz ət edirik. Soba xonçasına yağlı kağız sərərək üstünə balıqları düzürük.Üzərinə duz və istiot səpirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sosu üçün, pomidorları kub doğrayırıq. Tavaya duru yağ qoyaraq pomidorları qovururuq.

Kəklikotunu də əlavə edirik və qovrulanda altını bağlayırıq. Lavaşı doğrayaraq boşqaba alırıq. Pomidorlu sousunu və çalınmış qatığını da tökürük. Bişən balıqları dilimləyib qaba alırıq. Kərə yağını tökərək üstünə tökürük və xidmət edirik.


4 Qızılbalıq
1 soba lavaşı
1 kasa qatıq
1 salxım pomidor
Kəklikotu
Duru yağ

ÜZƏRİ ÜÇÜN

Kərə yağı Ardı »

Balıq xörəkləribişirilmiş Lənkəransayağı Çəki balığı

Çəki balığı – 25q,

baş soğan – 40q,

lumu – 15q,

cəfəri – 15q,

istiot,

duz.


Çəki balığı təmizlənir, istiot və duz vurulub bütöv şəkildə təndirdə bişirilir. Süfrəyə verildikdə yanına dairəvi doğranmış lumu dilimləri və baş soğan qoyulur, cəfəri göyərtisi səpilir. Ardı »