beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Kağızda Alabalıq
Kağızda Alabalıq

MATERİAL SİYAHISI:

1,5 kq alabalıq can əti
2 soğan
1 kartof
1 çimdik biberiye
2 limon
Duz
İstiot
Zeytun yağı

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

500 q istridiyə göbələyi
3 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
Zeytun yağı
Duz
İstiot

İÇİ:

Soğanları və kartofları kub doğrayırıq. Yağlı kağızdan orta hesabla boşqab böyüklüyündə kvadrat parçalar kəsirik. Yağlı kağızların ortasına gətirən və kartofları bölüşdürürük. Alabalıq can ətimizi 8 pay çıxacaq şəkildə kəsirik. Yağlı kağızlardakı soğan və kartofların üzərinə alabalıqları qoyuruq. Duz və istiotu atırıq. Zeytun yağını tökürük. Limonları dilim kesirik. Hər balıq parçasının üstünə bir dənə biberiye budağı bir dilim də limon qoyuruq. Yağlı kağızın iki ucundan qaldırıb ortaya doğru qatlayırıq və səliqə bağlayırıq. Soba xonçasına kağızda balıqları duzuruk. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Göbələkləri iri doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və göbələkləri qoyuruq, xirdaliyiriq. Reyhanı və sarımsağı doğrayırıq. Göbələyin üzərinə əlavə edirik və qarışdıraraq bişiririk. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Göbələk bişəndə bir boşqaba, ya da qaba qoyuruq. Bu qabı da xidmət qabının ortasına qoyuruq. Kənarlarına kağızda alabalıqları düzərək xidmət edirik.


Tarix: 24.03.2015 / 22:56 Müəllif: Nurana Baxılıb: 114 Bölmə: Balıq xörəkləri