beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Üzüm yarpaqlı duzlu qızılbalıq
Üzüm yarpaqlı duzlu qızılbalıq

İÇİ:

Qarışdırma qabına 2 paket duzu tökürük. İçinə iki yumurtanın ağını qoyaraq əlimizlə yaxşıca qarışdırırıq. Soba məcməyisinin zəmininə balığı üzərinə qoyacaq şəkildə duzun yarısını qoyuruq. Üstünə də balıq dərisi altda qalacaq şəkildə yerləşdiririk. Üstünə dəyirman istiot qırırıq. Üstünə 1-2 dəfə qədər üzüm yarpağı etdiririk. Üzüm yarpağı balığın üzərini tamamilə bağlayıb kənarlarını da balığın altına sıxışdırırıq. Qalan duzu da üstünə qoyub, əlimizlə yatıraraq sıxışdırırıq. Üzərinin yaymamasına diqqət göstəririk. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada 1 saat qədər bişiririk.

Ləvazimatları üçün, qarışıq göyərtiləri doğrayırıq və xidmət qabının əsasına qoyuruq. Üstünə, yarısına gələcək şəkildə incə doğranmış bənövşəyi kələm, ya da bənövşəyi kələm turşusu qoyuruq. Yerkökü rəndələyirik və qatıqla qarışdırırıq və bu qarışığı da balığın baş hissəsi kimi kələminin yanına doğru qoyuruq. Soğanı piyazlık doğrayırıq və balıq pulcuqları kimi yerləşdiririk. İçlərinə də bir dənə misir qoyuruq. Qara zeytunla göz edirik. Dilim-dilim kəsilmiş pörtmüş kartofları də kənarlarına diziyoruz. Ayrı bir qaba da balığı qoyub duzun içindən çıxararaq servisedirik



Yarım qızılbalıq
Üzüm yarpağı
Duz
İstiot

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

2 pk. Duz
2 yumurta ağı

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:
Qarğıdalı
1 kasa rəngli göyərti
Pörtmüş kartof
Bənövşəyi kələm
Soğan
2 yerkökü
1 kasa qatıq


Tarix: 07.05.2015 / 15:01 Müəllif: Nurana Baxılıb: 296 Bölmə: Balıq xörəkləri