 
						  
						 MATERİAL SİYAHISI:
 
 250 q. Quzu əti
 1 kasa qatıq
 Yarım limon
 3 şorba k. Un
 Duz
 Ət suyu
 
 ÜZƏRİ ÜÇÜN:
 
 Kərə yağı
 Toz qırmızı istiot
 
 İÇİ:
 
 Bütün quzu ətini qaynadırıq. Suyunu şorbaya qoymaq kimi ayırırıq. Əti xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana ət suyunu axıdırıq. Əti əlavə edirik və qaynamağa qoyuruq. Qatqı, unu qarışdırma qabına alırıq. Limon suyunu sıxırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az da şorbanın şirəsindən qoyuruq və qarışdırırıq. 
 
 Suyunu yavaş-yavaş şorba qazanına tökürük və bir tərəfdən də qarışdırırıq. Duzunu atırıq və qaynayanda altını bağlayırıq. Kərə yağını tavada əridirik. Toz qırmızı bibəri qoyuruq. Qarışdırırıq və şorbanın üzərinə tökərək servis edirik.
Tarix: 07.05.2015 / 16:23 Müəllif: Nurana Baxılıb: 147 Bölmə: Şorbalar ve Helimler