beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Sarı Mərci Şorbası

İÇİ:

Mərcini yuyuruq və qazanda qaynadırıq. Yerkökü və soğanı incə yarım ay şəklində doğrayırıq. Qazana duru yağ qoyuruq. Soğanı və kökü qovurmağa başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik. Unu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Pörtmüş mərcini də suyla birlikdə digər qazana qoyuruq. Duzunu atırıq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Xörəyimizi əl blendırından keçiririk.

Abqora və kərə yağını bir tavada əridirik və xidmət edərkən şorbanın üzərinə gəzdiririk.

SARI MƏRCİ ŞORBASI

1 su s. Sarı mərci
1 soğan
1 yerkökü
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Un
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 şirin q. Tomat
1 şirin q. Kərə yağı


Tarix: 26.01.2015 / 12:11 Müəllif: Aziza Baxılıb: 45 Bölmə: Şorbalar ve Helimler