beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Düymə peçenye
Düymə peçenye

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı şəkər kirşanı
150 q. Kərə yağı
2 yumurta
1 pk. Vanil
2 xörək qaşığı toz fındıq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini və vanili əlavə edirik. Toz fındığı da qoyuruq və qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxana qədər yoğururuq.

Bir az daha un ataraq xəmiri daha asan toplayarıq. Xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar qoparırıq və yuvarlayırıq. Boşqaba yağlı kağız etdiririk, gəldiyimiz xəmiri soba xonçasına alırıq. Tam ortasına bir qapaqla basırıq. Damcıtökən batıraraq 4 dənə düymə dəliyi kimi dəlik çıxarırıq. Bu şəkildə xəmir qurtarana qədər davam edirik. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada turbo kimi bişiririk.


Tarix: 26.03.2015 / 13:16 Müəllif: Nurana Baxılıb: 90 Bölmə: Şirniyyatlar