Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Salat və qəlyanaltılar“Duyğu” salatı

Ərzaqlar:
300 qram vetçina
200 qram pendir
150 qram kök
1 ədəd xiyar
2 ədəd yumurta
Mayonez
Duz, istiot


Hazırlanma qaydası:
Pendiri sürtkəcin iri gözündən keçirin. Vetçinanı dilimləyin. Yumurtaları bərk bişirin. Xiyarı sürtkəcin iri gözündən keçirin.
Boşqabda salatı aşağıdakı laylarla yerləşdirin. Layların arasına mayonezi sürtməyi unutmayın.
1-ci lay: pendir, mayonez
2-ci lay: vetçina,mayonez
3-cü lay: pendir, mayonez
4-cü lay: vetçina, mayonez
5-ci lay: xiyar, mayonez
6-cı lay: kök, mayonez
Salatı süfrəyə verərkən öz zövgünüzə görə bəzəyə bilərsiz. Nuş olsun! Ardı »

Salat və qəlyanaltılarGÖBƏLƏKLİ YAY SALATI

1 banka (təxminən 450 q və ya 3 stəkan) turşuya qoyulmuş göbələk (xırda, yumrulardan, adı şampinyondur)
1 ədəd orta boy yerkökü
1 ədəd kiçik qırmızı Bolqar bibəri
1 ədəd kiçik sarı və ya portağal rəngi Bolqar bibəri
1 ədəd kiçik yaşıl Bolqar bibəri
1 ədəd orta boy turşu-xiyar
1 ədəd orta boy təzə xiyar
zövqə görə şüyüd
1 ədəd orta boy baş soğan
3-4 x. qaşığı limon suyu
3-4 x.qaşığı zeytun yağı
duz
istiot


1. Göbələkləri ortadan iki yerə kəsin.

2. Yerkökünü suda yarım bişənə kimi qaynadın. Qabığını soyub, uzun-uzun və nazik doğrayın.

3. Bibərləri və xiyarları (təzə xiyarın qabığını soyun) da uzun-uzun və Ardı »

Salat və qəlyanaltılarToyuq salatı

Salatın resepti

Tərkibi:

400 qram hisə verilmiş toyuq

100-150 qram qara gavalı

100 qram qoz ləpəsi

2 ədəd kök

4 ədəd kartof

4 ədəd yumurta

300 qram pendir

250 qram şampinyn göbələyi

duz, mayonez

1 x.q. bitki yağı

təzə xiyar

3 x.q. qoz ləpəsi

Salatı bəzəmək üçün cəfəri və mərcanı lazımdır.


Hazırlanma qaydası:

Bişmiş yumurtaları sürtkəcin xırda gözündən keçirin.

Kartof və kökü bişirib təmizləyin. Kökü sürtkəcin iri gözündən keçirin, kartofu isə xırda-xırda doğrayın.

Tavaya bitki yağı töküb isidin. Sonra xırdalanmış şampinyonları yağda 7 dəqiqə ərzində bişirin. Üzərinə düz səpib soyumaq üçün kənara qoyun.

Qara gavalını yuyub qurulayaraq xırda-xırda doğrayın.

Pendiri sürtkəcin xırda gözündən keçirin.

Hisə verilmiş toyuğu xırda tikələrə bölün.

Qoz ləpəsini blenderdən keçirin.

Daha sonra hazırladığınız ərzaqları salat qabına laylarla düzün:

1-ci lay: kök, Ardı »

Salat və qəlyanaltılarİncəlik salatı

Tərkibi:

Kartof
Duzlu xiyar
Təzə xiyar
Çuğundur
Yumurta
Kök
Yaşıl soğan
Şüyüd
Mayonez
Xama (smetan)
Duz, istiot


Hazırlanması:Bütün tərəvəzlər bişirilir. Duz, istiot yaddan çıxmasın. Bişmiş tərəvəz sürtkəcin böyük gözündən keçirilir. Göyərtini xırdalayın. Yaxşı olar ki, təzə xiyarı əvvəldən sürtkəcdən keçirib ılıyin içinə qoyun (suyu süzülmək üçün). Sonra tərəvəzi lay-lay yığın:

1-ci lay

kartof, duzlu xiyar, mayonez, üstə yaşıl soğan

2-ci lay

çuğundur, mayonez, şüyüd

3-cü lay

yumurta, təzə xiyar, mayonez, yaşıl soğan

4-cü lay

kök, xama, şüyüd Ardı »

Salat və qəlyanaltılarMirvari Salatı

Aşağıdakı ərzaqlar lazım olacaq:
200qr-qaynadılmış krevetlər
3 ədəd bişmiş yumurta
1 ədəd təzə xiyar
1 pomidor
150 qr holland pendiri
Mayonez
Duz


Salatımızı zövqümüzə uyğun bəzəmək üçün isə bizə ağ kələm yarpaqları ,çuğundur suyu və zeytun gərək olacaq.
Hazırlanma qaydası:
Kartof və pendiri süzgəcin iri gözündən keçirdirik.Xiyar,pomidor və yumurtanı isə kubikvari doğrayırıq.Qaynadılmış krevetləri də hazır salata əlavə edirik. Duzunu da vurduqdan soanra,salatımızın mayonezini əlavə edirik.
Bəzək üçün çuğundur suyunda rənğlənmiş kələm yarpaqlarından balıqqulağı düzəldirik. Içinə hazır salatımızı qoyaraq zeytunu da mirvari əvəzi daxil edirik.Salat hazırdır. Nuş olsun! Ardı »

Salat və qəlyanaltılarPortağal salatı

Tərkibi:

3-4 portağal
300 q toyuq filesi
200 q xiyar
duz
mayonez


Fileni bişirin (qaynara düşəndən sonra 20 dəqiqə qaynadın). Soyudun. Xırda doğrayın.
Portağalları yuyun. Bıçaqla portağalları orta xəttilə ziqzaq formasında kəsib ikiyə bölün. İçini çıxarın. Plyonkasını təmizləyib xırda doğrayın. Ancaq salata bu lətin az hissəsini vurun.
Xiyarı kubik doğrayın. Toyuq əti, portağal ləti və xiyarı qarışdırın. Zövqə görə duz və mayonez vurub qarışdırın. Portağal qabıqlarının içinə doldurun. Üstünü hansısa giləmeyvə ilə bizəyə bilərsiniz. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarKartof salatı

500 q kartof
1 dəstə cəfəri
1,5 qəhvə fincanı zeytun yağı
1 ədəd limon, ya 1 qəhvə fincanı sirkə
2 ədəd bişmiş yumurta
3 ədəd soğan
Duz, istiot


Kartofu soyutma bişirib qabığını soyun. Halqa, ya da üçkünc formada doğrayıb boşqaba düzün, üstünə cəfəri səpin. Soğanı halqa-halqa doğrayıb duzla ovuşduraraq öldürün. İstəyə görə 2 ədəd bərk bişirilmiş yumurtanı dilimlərə kəsib salatın üstünə qoya, zeytun da əlavə edə bilərsiniz. Salata limon şıxın və ya sirkə qatın. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarNar Salatı

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutlub

Ərzaqlar

1 ədəd iri nar
4 ədəd kartof
1 ədəd qırmızı baş soğan
½ stəkan doğranmış şüyüd
zövgə görə mayonez
zövgə görə duz
zövgə görə istiot


1. Kartofu qaynayan suda bişirib, qabığını soyun və kiçik kublar şəklində doğrayın.

2. Soğanı ikiyə bölüb incə-incə dilimləyin.

3. Narı bir qaba dənələyin. Üstünə kartofu, soğanı, şüyüdü, və zövgə görə mayonez, duz və istiot əlavə edib qarışdırın. Süfrəyə verməzdən əvvəl soyuducuda ən azı 30 dəqiqə ərzində saxlayın. Ardı »