Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Salat və qəlyanaltılarNar Salatı

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutlub

Ərzaqlar

1 ədəd iri nar
4 ədəd kartof
1 ədəd qırmızı baş soğan
½ stəkan doğranmış şüyüd
zövgə görə mayonez
zövgə görə duz
zövgə görə istiot


1. Kartofu qaynayan suda bişirib, qabığını soyun və kiçik kublar şəklində doğrayın.

2. Soğanı ikiyə bölüb incə-incə dilimləyin.

3. Narı bir qaba dənələyin. Üstünə kartofu, soğanı, şüyüdü, və zövgə görə mayonez, duz və istiot əlavə edib qarışdırın. Süfrəyə verməzdən əvvəl soyuducuda ən azı 30 dəqiqə ərzində saxlayın. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarKartof salatı

500 q kartof
1 dəstə cəfəri
1,5 qəhvə fincanı zeytun yağı
1 ədəd limon, ya 1 qəhvə fincanı sirkə
2 ədəd bişmiş yumurta
3 ədəd soğan
Duz, istiot


Kartofu soyutma bişirib qabığını soyun. Halqa, ya da üçkünc formada doğrayıb boşqaba düzün, üstünə cəfəri səpin. Soğanı halqa-halqa doğrayıb duzla ovuşduraraq öldürün. İstəyə görə 2 ədəd bərk bişirilmiş yumurtanı dilimlərə kəsib salatın üstünə qoya, zeytun da əlavə edə bilərsiniz. Salata limon şıxın və ya sirkə qatın. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarToyuq salatı

Salatın resepti

Tərkibi:

400 qram hisə verilmiş toyuq

100-150 qram qara gavalı

100 qram qoz ləpəsi

2 ədəd kök

4 ədəd kartof

4 ədəd yumurta

300 qram pendir

250 qram şampinyn göbələyi

duz, mayonez

1 x.q. bitki yağı

təzə xiyar

3 x.q. qoz ləpəsi

Salatı bəzəmək üçün cəfəri və mərcanı lazımdır.


Hazırlanma qaydası:

Bişmiş yumurtaları sürtkəcin xırda gözündən keçirin.

Kartof və kökü bişirib təmizləyin. Kökü sürtkəcin iri gözündən keçirin, kartofu isə xırda-xırda doğrayın.

Tavaya bitki yağı töküb isidin. Sonra xırdalanmış şampinyonları yağda 7 dəqiqə ərzində bişirin. Üzərinə düz səpib soyumaq üçün kənara qoyun.

Qara gavalını yuyub qurulayaraq xırda-xırda doğrayın.

Pendiri sürtkəcin xırda gözündən keçirin.

Hisə verilmiş toyuğu xırda tikələrə bölün.

Qoz ləpəsini blenderdən keçirin.

Daha sonra hazırladığınız ərzaqları salat qabına laylarla düzün:

1-ci lay: kök, Ardı »

Salat və qəlyanaltılarRəngli (Göy qurşağı) salatı

Tərkibi:

2 bişmiş çuğundur
2 çiy yerkökü
1 baş soğan
1 banka göy noxud konservi
1 banka yağda sardina
göy soğan – istəyə görə
mayonez – istəyə görə
kahı yarpaqları – istəyə görə

Bişmiş çuğundurla çiy yerkökünü ayrılıqda sürtgəcdən keçirin.


Hazırlanma qaydası:

Soğanı xırda doğrayıb üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayın. Sonra suyu süzün.
Göy noxudu aşsüzənə tökün.
Sardinanı çəngəllə əzin, xırda doğranmış soğanı əlavə edib qarışdırın.
İri buluda kahı yarpaqları düzün. Ortasına soğanla qarışdırılmış sardına qoyun, hamarlayıb, dairə halına salın. Gözəyarı bu dairəni 12 yerə bölün. Ya da bıçaqla birincı layın üstündə xətlər çəkin. Sonra günəş şüaları kimi dairə boyunca çuğunduru, göy noxudu, yerkökünü, xırda Ardı »

Salat və qəlyanaltılarKartof püresi gül şəklində

Ərzaqlar:

4 kartof
kərə yağı
duz
qara və qırmızı istiot
1 yumurta
kamamber pendiri (başqa yumşaq, krem kimi pendir də olar, məsələn krem-çiz və ya bri)


Hazırlanma qaydası:

Kartofu qaynadıb püre hazırlayın. Duz, qara və qırmızı istiot, kərə yağı, pendir və çalınmış yumurta əlavə edib qarışdırın. Ucuna ulduz formalı başlıq taxılmış krem torbasının içinə doldurun. Sininin içinə perqament qoyun. Torbanı sıxaraq perqamentin üstünə “kartof gülləri” düzün.
Sonra sobada 180* Selsidə, təxminən 15-20 dəqiqə bişirin. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarPortağal salatı

Tərkibi:

3-4 portağal
300 q toyuq filesi
200 q xiyar
duz
mayonez


Fileni bişirin (qaynara düşəndən sonra 20 dəqiqə qaynadın). Soyudun. Xırda doğrayın.
Portağalları yuyun. Bıçaqla portağalları orta xəttilə ziqzaq formasında kəsib ikiyə bölün. İçini çıxarın. Plyonkasını təmizləyib xırda doğrayın. Ancaq salata bu lətin az hissəsini vurun.
Xiyarı kubik doğrayın. Toyuq əti, portağal ləti və xiyarı qarışdırın. Zövqə görə duz və mayonez vurub qarışdırın. Portağal qabıqlarının içinə doldurun. Üstünü hansısa giləmeyvə ilə bizəyə bilərsiniz. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarİncəlik salatı

Tərkibi:

Kartof
Duzlu xiyar
Təzə xiyar
Çuğundur
Yumurta
Kök
Yaşıl soğan
Şüyüd
Mayonez
Xama (smetan)
Duz, istiot


Hazırlanması:Bütün tərəvəzlər bişirilir. Duz, istiot yaddan çıxmasın. Bişmiş tərəvəz sürtkəcin böyük gözündən keçirilir. Göyərtini xırdalayın. Yaxşı olar ki, təzə xiyarı əvvəldən sürtkəcdən keçirib ılıyin içinə qoyun (suyu süzülmək üçün). Sonra tərəvəzi lay-lay yığın:

1-ci lay

kartof, duzlu xiyar, mayonez, üstə yaşıl soğan

2-ci lay

çuğundur, mayonez, şüyüd

3-cü lay

yumurta, təzə xiyar, mayonez, yaşıl soğan

4-cü lay

kök, xama, şüyüd Ardı »

Salat və qəlyanaltılar“Yaz səhəri” salatı

Kələmdən hazırlanan dadlı salatın resepti

Tərkibi:
2-3 porsiya üçün nəzərdə tutulub
100 qram təzə kələm
2 ədəd xiyar (100 qram)
2-3 ədəd turp
2-3 ədəd bişmiş yumurta
30-40 qram göy soğan
3 x.q. xama
şüyüd
duz


Hazırlanma qaydası:
Tərəvəz və göyərtini yuyub, yaxşıca qurulayın.
Kələmi xırda-xırda doğrayın.
Xiyarı xırda kub şəklində və yaxud nazik dilimlərlə doğrayın.
Turpu sürtkəcin iri gözündən keçirin.
Bişmiş yumurtanı xırdalayın.
Göy soğanı xırda-xırda doğrayın.
Boşqaba kələmi töküb, üzərinə duz səpərək, yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə xırdalanmış xiyar, turp, yumurta, göy soğan, şüyüd əlavə edib, qarışdırın.
Süfrəyə verərkən, salatı xama ilə qarışdırın.
Salatın yanında qarnir kimi bişmiş kartof verə bilərsiz. Ardı »