Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Salat və qəlyanaltılarRəngli (Göy qurşağı) salatı

Tərkibi:

2 bişmiş çuğundur
2 çiy yerkökü
1 baş soğan
1 banka göy noxud konservi
1 banka yağda sardina
göy soğan – istəyə görə
mayonez – istəyə görə
kahı yarpaqları – istəyə görə

Bişmiş çuğundurla çiy yerkökünü ayrılıqda sürtgəcdən keçirin.


Hazırlanma qaydası:

Soğanı xırda doğrayıb üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayın. Sonra suyu süzün.
Göy noxudu aşsüzənə tökün.
Sardinanı çəngəllə əzin, xırda doğranmış soğanı əlavə edib qarışdırın.
İri buluda kahı yarpaqları düzün. Ortasına soğanla qarışdırılmış sardına qoyun, hamarlayıb, dairə halına salın. Gözəyarı bu dairəni 12 yerə bölün. Ya da bıçaqla birincı layın üstündə xətlər çəkin. Sonra günəş şüaları kimi dairə boyunca çuğunduru, göy noxudu, yerkökünü, xırda Ardı »

Salat və qəlyanaltılar“Mimoza” salatı

Ərzaqlar:
1 banka balıq konservası (qızılbalıq və yaxud sayra)- istəsəniz konservanı 200 qram suda bişirilmiş qızılxallı balıqla əvəz edə bilərsiz.
1-2 ədəd bişmiş kök
4-5 ədəd yumurta
1 ədəd soğan
mayonez
duz, yeni döyülmüş istiot
salatı bəzəmək üçün şüyüd


Hazırlanma qaydası:
Konservanın suyunu süzüb, balığı çəngəllə əzin (bişmiş qızılxallı balığı isə xırdalayın və yaxud çəngəllə əzin).
Soğanı xırda-xırda doğrayın.
Bişmiş yumurtaların sarısını ağından ayırıb, sürtkəcin iri gözündən keçirərək, ayrı-ayrı qablara düzün.
Bişmiş kökü təmizləyib, sürtkəcin iri gözündən keçirin.
Hazırladığınız ərzaqları ardıcıllıqla salat qabına lay-lay düzün.
1-ci lay: burda balıq konservi olur, sonra bir az istiot səpilib, mayonez çəkilir
2-ci lay: soğan yerləşdirin, duz, istiot səpib, mayonez sürtün
3-cü lay: sürtkəcdən keçirilmiş yumurtanın ağı, duz, istiot
4-cü Ardı »

Salat və qəlyanaltılarKartof püresi gül şəklində

Ərzaqlar:

4 kartof
kərə yağı
duz
qara və qırmızı istiot
1 yumurta
kamamber pendiri (başqa yumşaq, krem kimi pendir də olar, məsələn krem-çiz və ya bri)


Hazırlanma qaydası:

Kartofu qaynadıb püre hazırlayın. Duz, qara və qırmızı istiot, kərə yağı, pendir və çalınmış yumurta əlavə edib qarışdırın. Ucuna ulduz formalı başlıq taxılmış krem torbasının içinə doldurun. Sininin içinə perqament qoyun. Torbanı sıxaraq perqamentin üstünə “kartof gülləri” düzün.
Sonra sobada 180* Selsidə, təxminən 15-20 dəqiqə bişirin. Ardı »

Salat və qəlyanaltılar“Tısbağa” salatı

Ərzaqlar:
4 ədəd yumurta
200 qram vetçina
2 ədəd soğan
100 qram pendir
2 ədəd turş alma
4 dilim baton çörəyi
0,5 stəkan qoz
400 qram mayonez


Hazırlanma qaydası: yumurtaları bişirib, sarısını ağından ayırın. Yumurtanın ağını xırda-xırda doğrayın. Pendiri və almaları (qabıqsız) sütkəcin iri gözündən keçirin. Vetçinanı dilimlərə doğrayın. Baton çorəyini kub formasında doğrayıb, zeytun yağında qızardın.
Salatı boşqabda laylarla aşağıdakı kimi düzün:
1-ci lay: yumurtanın ağı
2-ci lay: vetçina dilimləri
3-cü lay: dairəvi formada doğranılmış soğan, mayonez
4-cü lay: sürtkəcin iri gözündən keçirilən pendir
5-ci lay: sürtkəcin iri gözündən keçirilən alma, mayonez
6-cı lay: zeytun yağında qızardılmış baton çörəyin dilimləri
7-ci Ardı »

Salat və qəlyanaltılar“Yaz səhəri” salatı

Kələmdən hazırlanan dadlı salatın resepti

Tərkibi:
2-3 porsiya üçün nəzərdə tutulub
100 qram təzə kələm
2 ədəd xiyar (100 qram)
2-3 ədəd turp
2-3 ədəd bişmiş yumurta
30-40 qram göy soğan
3 x.q. xama
şüyüd
duz


Hazırlanma qaydası:
Tərəvəz və göyərtini yuyub, yaxşıca qurulayın.
Kələmi xırda-xırda doğrayın.
Xiyarı xırda kub şəklində və yaxud nazik dilimlərlə doğrayın.
Turpu sürtkəcin iri gözündən keçirin.
Bişmiş yumurtanı xırdalayın.
Göy soğanı xırda-xırda doğrayın.
Boşqaba kələmi töküb, üzərinə duz səpərək, yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə xırdalanmış xiyar, turp, yumurta, göy soğan, şüyüd əlavə edib, qarışdırın.
Süfrəyə verərkən, salatı xama ilə qarışdırın.
Salatın yanında qarnir kimi bişmiş kartof verə bilərsiz. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarMirvari Salatı

Aşağıdakı ərzaqlar lazım olacaq:
200qr-qaynadılmış krevetlər
3 ədəd bişmiş yumurta
1 ədəd təzə xiyar
1 pomidor
150 qr holland pendiri
Mayonez
Duz


Salatımızı zövqümüzə uyğun bəzəmək üçün isə bizə ağ kələm yarpaqları ,çuğundur suyu və zeytun gərək olacaq.
Hazırlanma qaydası:
Kartof və pendiri süzgəcin iri gözündən keçirdirik.Xiyar,pomidor və yumurtanı isə kubikvari doğrayırıq.Qaynadılmış krevetləri də hazır salata əlavə edirik. Duzunu da vurduqdan soanra,salatımızın mayonezini əlavə edirik.
Bəzək üçün çuğundur suyunda rənğlənmiş kələm yarpaqlarından balıqqulağı düzəldirik. Içinə hazır salatımızı qoyaraq zeytunu da mirvari əvəzi daxil edirik.Salat hazırdır. Nuş olsun! Ardı »

Salat və qəlyanaltılarRəngli Bolqar Bibəri Salatı

ƏRZAQLAR

2 ədəd iri qırmızı Bolqar bibəri
2 ədəd iri sarı Bolqal bibəri
2 ədəd portağal rəngli Bolqar bibəri
xırda doğrançəş cəfəri (zövqə görə nanə də əlavə edə bilərsiniz)
2-3 diş əzilmiş sarımsaq
təxminən yarım limonun suyu
zeytun yağı
duz
istiot


1. Bolqar bibərlərini bütov ya qazın üstündə çevirə-çevirə kabab edin, ya manqalda, ya da sobada bişirin – Qabığı bir az qaralanda və bibərlər azacıq yumuşalanda bibərlər hazırdır. Diqqət! Bibərləri çox bişirməyin, yoxsa xəşilə dönər. Bİbərlər bir az bişməli, amma eyni zamanda da diri qalmalıdırlar.

2. Bişmiş bibərlərin qabığını soyun. Toxumunu və sapını kəsib atın. Bibərləri təxminən bir barmağın yarısı enliyində uzunsov kəsin. Bir Ardı »

Salat və qəlyanaltılarKartof salatı

500 q kartof
1 dəstə cəfəri
1,5 qəhvə fincanı zeytun yağı
1 ədəd limon, ya 1 qəhvə fincanı sirkə
2 ədəd bişmiş yumurta
3 ədəd soğan
Duz, istiot


Kartofu soyutma bişirib qabığını soyun. Halqa, ya da üçkünc formada doğrayıb boşqaba düzün, üstünə cəfəri səpin. Soğanı halqa-halqa doğrayıb duzla ovuşduraraq öldürün. İstəyə görə 2 ədəd bərk bişirilmiş yumurtanı dilimlərə kəsib salatın üstünə qoya, zeytun da əlavə edə bilərsiniz. Salata limon şıxın və ya sirkə qatın. Ardı »