Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Salat və qəlyanaltılarToyuq salatı

Salatın resepti

Tərkibi:

400 qram hisə verilmiş toyuq

100-150 qram qara gavalı

100 qram qoz ləpəsi

2 ədəd kök

4 ədəd kartof

4 ədəd yumurta

300 qram pendir

250 qram şampinyn göbələyi

duz, mayonez

1 x.q. bitki yağı

təzə xiyar

3 x.q. qoz ləpəsi

Salatı bəzəmək üçün cəfəri və mərcanı lazımdır.


Hazırlanma qaydası:

Bişmiş yumurtaları sürtkəcin xırda gözündən keçirin.

Kartof və kökü bişirib təmizləyin. Kökü sürtkəcin iri gözündən keçirin, kartofu isə xırda-xırda doğrayın.

Tavaya bitki yağı töküb isidin. Sonra xırdalanmış şampinyonları yağda 7 dəqiqə ərzində bişirin. Üzərinə düz səpib soyumaq üçün kənara qoyun.

Qara gavalını yuyub qurulayaraq xırda-xırda doğrayın.

Pendiri sürtkəcin xırda gözündən keçirin.

Hisə verilmiş toyuğu xırda tikələrə bölün.

Qoz ləpəsini blenderdən keçirin.

Daha sonra hazırladığınız ərzaqları salat qabına laylarla düzün:

1-ci lay: kök, Ardı »

Salat və qəlyanaltılar“Mimoza” salatı

Ərzaqlar:
1 banka balıq konservası (qızılbalıq və yaxud sayra)- istəsəniz konservanı 200 qram suda bişirilmiş qızılxallı balıqla əvəz edə bilərsiz.
1-2 ədəd bişmiş kök
4-5 ədəd yumurta
1 ədəd soğan
mayonez
duz, yeni döyülmüş istiot
salatı bəzəmək üçün şüyüd


Hazırlanma qaydası:
Konservanın suyunu süzüb, balığı çəngəllə əzin (bişmiş qızılxallı balığı isə xırdalayın və yaxud çəngəllə əzin).
Soğanı xırda-xırda doğrayın.
Bişmiş yumurtaların sarısını ağından ayırıb, sürtkəcin iri gözündən keçirərək, ayrı-ayrı qablara düzün.
Bişmiş kökü təmizləyib, sürtkəcin iri gözündən keçirin.
Hazırladığınız ərzaqları ardıcıllıqla salat qabına lay-lay düzün.
1-ci lay: burda balıq konservi olur, sonra bir az istiot səpilib, mayonez çəkilir
2-ci lay: soğan yerləşdirin, duz, istiot səpib, mayonez sürtün
3-cü lay: sürtkəcdən keçirilmiş yumurtanın ağı, duz, istiot
4-cü Ardı »

Salat və qəlyanaltılarNar Salatı

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutlub

Ərzaqlar

1 ədəd iri nar
4 ədəd kartof
1 ədəd qırmızı baş soğan
½ stəkan doğranmış şüyüd
zövgə görə mayonez
zövgə görə duz
zövgə görə istiot


1. Kartofu qaynayan suda bişirib, qabığını soyun və kiçik kublar şəklində doğrayın.

2. Soğanı ikiyə bölüb incə-incə dilimləyin.

3. Narı bir qaba dənələyin. Üstünə kartofu, soğanı, şüyüdü, və zövgə görə mayonez, duz və istiot əlavə edib qarışdırın. Süfrəyə verməzdən əvvəl soyuducuda ən azı 30 dəqiqə ərzində saxlayın. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarMirvari Salatı

Aşağıdakı ərzaqlar lazım olacaq:
200qr-qaynadılmış krevetlər
3 ədəd bişmiş yumurta
1 ədəd təzə xiyar
1 pomidor
150 qr holland pendiri
Mayonez
Duz


Salatımızı zövqümüzə uyğun bəzəmək üçün isə bizə ağ kələm yarpaqları ,çuğundur suyu və zeytun gərək olacaq.
Hazırlanma qaydası:
Kartof və pendiri süzgəcin iri gözündən keçirdirik.Xiyar,pomidor və yumurtanı isə kubikvari doğrayırıq.Qaynadılmış krevetləri də hazır salata əlavə edirik. Duzunu da vurduqdan soanra,salatımızın mayonezini əlavə edirik.
Bəzək üçün çuğundur suyunda rənğlənmiş kələm yarpaqlarından balıqqulağı düzəldirik. Içinə hazır salatımızı qoyaraq zeytunu da mirvari əvəzi daxil edirik.Salat hazırdır. Nuş olsun! Ardı »

Salat və qəlyanaltılar“Yaz səhəri” salatı

Kələmdən hazırlanan dadlı salatın resepti

Tərkibi:
2-3 porsiya üçün nəzərdə tutulub
100 qram təzə kələm
2 ədəd xiyar (100 qram)
2-3 ədəd turp
2-3 ədəd bişmiş yumurta
30-40 qram göy soğan
3 x.q. xama
şüyüd
duz


Hazırlanma qaydası:
Tərəvəz və göyərtini yuyub, yaxşıca qurulayın.
Kələmi xırda-xırda doğrayın.
Xiyarı xırda kub şəklində və yaxud nazik dilimlərlə doğrayın.
Turpu sürtkəcin iri gözündən keçirin.
Bişmiş yumurtanı xırdalayın.
Göy soğanı xırda-xırda doğrayın.
Boşqaba kələmi töküb, üzərinə duz səpərək, yaxşıca qarışdırın. Sonra üzərinə xırdalanmış xiyar, turp, yumurta, göy soğan, şüyüd əlavə edib, qarışdırın.
Süfrəyə verərkən, salatı xama ilə qarışdırın.
Salatın yanında qarnir kimi bişmiş kartof verə bilərsiz. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarRəngli (Göy qurşağı) salatı

Tərkibi:

2 bişmiş çuğundur
2 çiy yerkökü
1 baş soğan
1 banka göy noxud konservi
1 banka yağda sardina
göy soğan – istəyə görə
mayonez – istəyə görə
kahı yarpaqları – istəyə görə

Bişmiş çuğundurla çiy yerkökünü ayrılıqda sürtgəcdən keçirin.


Hazırlanma qaydası:

Soğanı xırda doğrayıb üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayın. Sonra suyu süzün.
Göy noxudu aşsüzənə tökün.
Sardinanı çəngəllə əzin, xırda doğranmış soğanı əlavə edib qarışdırın.
İri buluda kahı yarpaqları düzün. Ortasına soğanla qarışdırılmış sardına qoyun, hamarlayıb, dairə halına salın. Gözəyarı bu dairəni 12 yerə bölün. Ya da bıçaqla birincı layın üstündə xətlər çəkin. Sonra günəş şüaları kimi dairə boyunca çuğunduru, göy noxudu, yerkökünü, xırda Ardı »

Salat və qəlyanaltılarKartof salatı

500 q kartof
1 dəstə cəfəri
1,5 qəhvə fincanı zeytun yağı
1 ədəd limon, ya 1 qəhvə fincanı sirkə
2 ədəd bişmiş yumurta
3 ədəd soğan
Duz, istiot


Kartofu soyutma bişirib qabığını soyun. Halqa, ya da üçkünc formada doğrayıb boşqaba düzün, üstünə cəfəri səpin. Soğanı halqa-halqa doğrayıb duzla ovuşduraraq öldürün. İstəyə görə 2 ədəd bərk bişirilmiş yumurtanı dilimlərə kəsib salatın üstünə qoya, zeytun da əlavə edə bilərsiniz. Salata limon şıxın və ya sirkə qatın. Ardı »

Salat və qəlyanaltılarAvakado salatı

Ərzaqlar:
Avakado-1 ədəd
Banan-1 ədəd
Bişmiş kartof-2 ədəd
Yaşil alma- 1 ədəd
Toyuğun dös əti-150 qr
Temizlənmis krivetka-100 qr
Duz, istiot zövqe göre
Sous üçün
Qaymaq-100 qr(az yağlı)
Ağ reyhan- yarim dəstə
Limon- 1 eded
Zeytun yaği -40 qr
Araxis -100 qr


Hazirlanmasi:
Qaymaği,reyhani,araxisi,zeytun yağını,yarım limon suyunu blendere töküb,pure halina düsənə qədər qarisdirin..Avakadonu bölüb içini qaşiqla ovub temizleyin..Avakadonun içini,banani,almanı ve suda bişmiş kartofu kub şəklində doğrayın..Bişmiş toyuq ətini uzunsov doğrayıb,krivetka,duz ve istiotla qarisdirin..Her iki qarışığı bir-birinə qatib avakado qabığına qoyun…Süfrəyə verərkən üzərinə sous tökün…
Nus olsun!!! Ardı »