beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Çiyələk souslu rəvani
Çiyələk souslu rəvani

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı üyüdülmüş un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
3 xörək qaşığı un

SOSU ÜÇÜN:

500 q çiyələk
1 su stəkanı su
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı toz şəkər
2,5 su stəkanı su
Yarım limon

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Üyüdülmüş unu, vanili, qabartma tozunu və unu qoyuruq. Spatula-la köpüyünü endirmədən havaya qaldıraraq qarışdırırıq. Yağlanmış şüşə soba qabına xərci tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 20 dəqiqə bişiririk. Keks yüksələndə dərəcə 160a endiririk və bişirməyə davam edirik.

Şərbəti üçün, şəkəri, suyu və limon bir qazana qoyuruq. Qaynayanda altını bağlayırıq və ılımaya buraxırıq. Sosu üçün, çiyələkləri doğrayıcıdan keçiririk. İncə bir süzgəcdən keçirərək tumlarını də ayırırıq. Kiçik bir qazana çiyələk püresini qoyuruq. Su, toz şəkər, nişasta qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Ilımış olan torda ilıq şərbəti tökürük. Şərbəti çəkməsi üçün halda çöplə dəliklər açmaq. Servis edərkən soyumuş çiyələk sousu tökürük.


Tarix: 17.06.2015 / 11:06 Müəllif: Nurana Baxılıb: 80 Bölmə: Desertlər