beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Toyuqlu köbələk şorbası
Toyuqlu köbələk şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 toyuq sinəsi
1 şorba kasası göbələk
1 soğan
1 dəstə cəfəri
2 xörək qaşığı un
1 su stəkanı süd
Duz
Su
Kərə yağı
Duru yağ

İÇİ:

Toyuq döşünü qaynadırıq. İncə nazik doğrayırıq. Göbələkləri doğrayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Bir tavaya duru yağ tökürük. Əvvəlcə soğanı qovururuq və sonra göbələyi əlavə edib qovurmağa davam edirik.

Şorba qazanına kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Unun qızardılmış qoxusu çıxanda soyuq südü tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Üzərinə qaynar su tökürük, beləliklə, şorbanın suyu və konsistensiya ortaya çıxır. Doğranmış toyuğu əlavə edirik. Tavada qovurduğmuz materialları qazana əlavə edirik. Duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq. Əgər konsistensiya qatılaşarsa isti suyla konsistensiyanı açırıq. Xörəyimiz bişəndə xidmət kasasına tökürük. Üzərinə xırda doğranmış cəfəri səpərək süfrəyə veririk.


Tarix: 09.04.2015 / 16:57 Müəllif: Nurana Baxılıb: 91 Bölmə: Şorbalar ve Helimler