beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Levrək Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 levrek
1 kasa göbələk
1 dəstə ispanaq
2 diş sarımsaq
1 limon
2 şorba q. Un
1 dəstə şüyüd
2 şorba q. Kərə yağı
Dəfnə yarpağı
Duz
Su

İÇİ:

Levreyi təmizləyirik. Tavaya qoyuruq. Duzunu, istiotu, limon dilimlərini və dəfnə yarpağını atırıq. Suyunu qoyub qaynamağa qoyuruq. Qaynatdığımız balığı tavadan alırıq, suyunu şorba üçün saxlayırıq. Balıq soyuyanda dərilərini soyuruq və sümüyünü təmizləyirik. Qazana duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Kiçik doğranmış göbələkləri əlavə edirik və qovurmaya davam edirik.

Sarımsaqları doğrayırıq və qazana əlavə edirik. Unu da əlavə edirik və qovururuq. Süzülmüş və soyumuş olan balıq suyuyla şorbanın konsistensiyanı açırıq, qaynamağa qoyuruq. İspanaqları və şüyüdü xırda doğrayıb qazana qoyuruq. Balıq tikələrini da atırıq. Duzunu və qara bibəri atıb bir az daha qaynadırıq və xidmət edirik.


Tarix: 24.01.2015 / 11:19 Müəllif: Aziza Baxılıb: 62 Bölmə: Şorbalar ve Helimler