beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Çiyələkli keks
Çiyələkli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Toz fındıq
125 q. Kərə yağı
2 şorba k. Qatıq
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Çiyələk
Şəkər kirşanı

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu, qabartma tozunu, vanili və toz fındığı tökürük. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını və qatqı qoyuruq, yoğurmağa başlayırıq. 8 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Yenə yoğururuq.

Keks xəmrindən daha qatı, piroq xəmirindən daha yumşaq bir xəmir əldə edirik. Yağlanmış dairəvi xonça kimi bir qəlibə xəmri qoyuruq və spatula-la yayırıq. Üstünə, ikiyə kəsilmiş çiyələkləri düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Servis edərkən üzərinə şəkər kirşanı səpirik və dilimləyib xidmət edirik.


Tarix: 26.03.2015 / 16:59 Müəllif: Nurana Baxılıb: 118 Bölmə: Şirniyyatlar