beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Almalı piroq
Almalı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 yumurta
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
2 xörək qaşığı qatıq
150 q kərə yağı

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

6 alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın

İÇİ:

Almaları soyuyoruz və bir tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu qoyub qarışdırırıq və inadı keçənə qədər bişiririk. Yanvardan almaq ərəfəsində toz darçını atıb qarışdırırıq və qızılı bağlayırıq.

Xəmiri üçün, unu, kirşanını, vanili və qabartma tozunu qarışdırma qabına alırıq. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yumurta qırırıq, qatqı qoyuruq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda bir hissəsi bir az böyük olacaq şəkildə kəsirik və böyük olan xəmiri tökürük. Dəzgaha un səpirik. Xəmirin üzərinə də un səpirik və pərlə açırıq. Dart qəlibini yağlayırıq. Açdığımız xəmiri etdiririk, qəlibin kənarlarına da çıxacaq şəkildə xəmiri qoyuruq. Bıçaqla artıqlığı kəsirik. Xəmirin üzərinə almalı xərci tökürük və üzərini düzle-yirik. Ayırdığımız digər xəmirlə, artan xəmiri da birlikdə təkrar yoğururuq. Dəzgaha və xəmirə un səpirik. Pərlə xəmiri nazik açırıq. Kiçik bir qızçiçəyi şəklindəki qəlibə tök parçalar kəsirik. Bu qızçiçəyi da almalı xərcin üzərinə diziyoruz. Dizerken, bir qədər üst-üstə gələcək şəkildə düzməyə davam edirik. Üzərini tamamilə örtürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada üzəri qızarana qədər bişiriri


Tarix: 25.03.2015 / 12:07 Müəllif: Nurana Baxılıb: 203 Bölmə: Şirniyyatlar