beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Vanil souslu almalı rulet
Vanil souslu almalı rulet

MATERİAL SİYAHISI:

3 su b. Un
1 su b. Şəkər kirşanı
150 q. Kərə yağı
2 yumurta
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 alma
1 su b. Qoz
1 şirin k. Darçın
1 çay b. Toz şəkər

SOSU ÜÇÜN:

1,5 su b. Süd
1 yumurta sarısı
1 çay b. Toz şəkər
2 pk. Vanil
1 şirin k. Qarğıdalı nişastası

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu qoyuruq. Qarışdırırıq və ortasına otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları qırırıq. Əvvəl yumurtaları və kərə yağını qarışdırırıq. Sonra kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Almaları soyuruq və tavanın içinə rəndələyirik. Şəkər tozunu tökürük. Qozu əl dəyirmanında üyüdürük. Qozu də tavaya alırıq və sobada almalar inadı keçənə qədər bişiririk. Qazı bağlayanda darçın səpirik. Sosu üçün, südü kiçik bir qazana tökürük. Toz şəkəri qoyuruq və qaynamağa qoyuruq. Bir kasaya yumurta sarısını qoyuruq.

Vanili və nişasta əlavə edib çırpma teliylə qarışdırırıq. Süd və şəkər qarışığı qaynayanda içinə nişastalı yumurta yavaş-yavaş tökürük, bir tərəfdən də çırpma teliylə sürətli sürətlə qarışdırırıq. Bu mərhələdə köpüklər çıxması lazımdır. Hamısını düşdükdən sonra çırpma teliylə sürətli qarışdırmağa davam edirik. Qaynamağa başlayanda qızılı bağlayırıq və soyumağa qoyuruq. Xəmirin üzərinə un səpirik və pərlə girdə, incə bir xəmir açırıq. Xəmiri yağlı kağız üzərinə alırıq. Xəmirin üzərinə də almalı daxili xərci yayırıq. Yağlı kağız köməyi ilə rulon şəklində bükürük. Rulonu yağlı kağızıyla bərabər məcməyi üzərinə köçürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Bişən kökə sobadan atsan 5 dəqiqə istirahət etdiririk. Dincəlmiş kökə dilimdir. Üzərinə sousunu tökərək servis edirik.


Tarix: 26.03.2015 / 15:17 Müəllif: Nurana Baxılıb: 86 Bölmə: Şirniyyatlar