Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DondurmalarQaymaqlı Vanilli Dondurma

QAYMAQLI VANİLLİ DONDURMA
Resept Dori Qrinspənin “Baking: From My Home to Yours” kitabından bəzi dəyişikliklər edilməklə götürülmüşdür.

Ərzaqlar

2 stəkan süd
2 stəkan qaymaq
5 iri yumurta sarısı (yumurtalar balacadırsa, 6 yumurta sarısı istifadə edin)
3/4 stəkan şəkər tozu
2 çay qaşığı vanil ekstaktı (pure vanilla extract)


QEYD: Vanil ekstaktl duru olur. Supermarketlərdə olmamış olmaz. Əgər yoxdursa, onun əvəzinə yarım çay qaşığı vanil tozu istifadə edə bilərsiniz. Belə halda, vanil tozunu addım 2-də yumurta və şəkər qarışığına əlavə edib qarışdırın.

1. Südü və qaymağı qazana qoyub (dibi qalın olsun ki, dondurma yanmasın), orta odda qaynadın. Qaynayan kimi kənara çəkin.

2. İri qabda yumurta sarısı və şəkər Ardı »

DondurmalarŞokolad Dondurma

Lazım olan ərzaqlar:

100 qram şokolad,

60 qram şəkər,

100 qram süd,

250 qram qaymaq.


Hazırlanma qaydası:

Öncə şokolad əzilərək bir qaba tökülür. Sonra bu qab içərisində qaynar su olan digər bir qabin içərisinə qoyulur. Eləki şokolad əridi, onun üzərinə 20 qram şəkər və nəzərdə tutulmuş südü əlavə edilib qarışdırılır. Alınan kütlə soyudulur.. Qaymaq qalmış 40 qram şəkərlə çalınaraq, şokoladlı kütləyə əlavə olunur. Qarışıq soyuducunun buz kamerasına qoyulur. Nəzərinizə çatdırırq ki, şokoladın əvəzinə 40 qram kakao tozu və 40 qram şəkər də götürmək olar. Ardı »

DondurmalarQaymaqlı Vanilli Dondurma (resept)

QAYMAQLI VANİLLİ DONDURMA


Ərzaqlar

2 stəkan süd
2 stəkan qaymaq
5 iri yumurta sarısı (yumurtalar balacadırsa, 6 yumurta sarısı istifadə edin)
3/4 stəkan şəkər tozu
2 çay qaşığı vanil ekstaktı (pure vanilla extract)


QEYD: Vanil ekstaktl duru olur. Supermarketlərdə olmamış olmaz. Əgər yoxdursa, onun əvəzinə yarım çay qaşığı vanil tozu istifadə edə bilərsiniz. Belə halda, vanil tozunu addım 2-də yumurta və şəkər qarışığına əlavə edib qarışdırın.

1. Südü və qaymağı qazana qoyub (dibi qalın olsun ki, dondurma yanmasın), orta odda qaynadın. Qaynayan kimi kənara çəkin.

2. İri qabda yumurta sarısı və şəkər tozunu mikser və yaxud da qaşıqla rəngi bir az açılanadək və kütlə bir Ardı »

DondurmalarMeyvəli Dondurma

Lazım olan ərzaqlar:

100 qram istənilən meyvə (kompotdan çıxarılmış da olar),

vanilin,

250 qram süd,

yarım çay qaşığı nişasta,

1 ymurtanın sarısı,

1 çay qaşığı şəkər,

50 qram portağal şirəsi,

3 xörək qaşığı limon şirəsi,

1 xörək qaşığı püstə.


Hazırlanma qaydası:

Çəyirdəksiz meyvələr blenderdə xırdalanır. Sonra meyvə püresinin üzərinə süd əlavə edilərək, qaynadılır. Nişasta 1 xörək qaşığı suda həll edilərək, isti-isti meyvəli südlü qarışığın içərisinə əlavə olunur və qaynadılır. Qarışıq otaq temperaturuna qədər soyudulur. Yumurta sarısı şəkərlə çalınır, sonra südlü qarışıq apelsin və limon şirəs ilə birgə onun üzərinə əlavə olunur. Alınan kütlə paslanmayan formalara tökülərək, soyuducuya qoyulur. O, 5 saat buzxanada saxlanılır və mütəmadi olaraq qarışdırılır. Hazır dondurmanı püstə ilə bəzəmək, Ardı »

DondurmalarDondurma

Fəridənin Asan Şokoladlı Dondurması

3-4 porsiya üçün

2 stəkan süd (yağlı və ya yağı az ola bilər, amma yağlı olsa daha ləzzətli olar)
1 konserv bankası (390 qramlıq) qatılaşmış süd (squshennoye moloko)
3 xörək qaşığı tünd şəkərsiz kakao (şirin kakao tozu vursanız dondurmanız həddindən artıq şirin olar)
1 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası


Hazırlanması

Balaca qazana süd və kakao tozunu qoyun. Orda odda dəyanmadan qarışdıra-qarışdıra, kakao həll olana qədər bişirin. Qatılaşmış südü əlavə edin və qarışdıra-qarışdıra 2 dəqiqə də bişirin. Qazana oddan kənara çəkin.

Alınan kütlədən təxminən 0.5 stəkan ayırıb stəkana tökün. Bu stəkana qarğıdalı nişastası əlavə edib həll edin.

Nişastalı qarışığı qazana geri tökün. Qazanı yenidən orda Ardı »

DondurmalarÇiyələkli asan dondurma

Ərzaqlar:

500 qram çiyələk
300 qram şəkər tozu
2 stəkan su
1 ədəd limon suyu

Hazırlanma qaydası:


Çiyələklərin saplarını ayırd edib, 4-5 dəfə yaxşıca yuyun.
Çini kasaya qoyub üzərinə 1 ədəd limon suyunu əlavə edin. Şəkəri bir qazana qoyub üzərinə suyu əlavə edin və 5-10 dəqiqə qaynadın. Siropu qazdan götürüb soyudun.
Soyuq siropu çiyələklərin üzərinə töküb yaxşıca qarışdırın. Sonra bu qarışığı tel süzgəcdən əzərək farfor bir qaba tökün. Bu rəngli siropu buz qəliblərinə qoyun və soyuducuya qoyaraq donmasını gözləyin.
Hərdənbir qəlibi götürərək yaxşıca qarışdırıb təkrar buzluğa qoyun. İstədiyiniz donma dərəcəsinə gəldiyində nuş edin. Ardı »

DondurmalarLəpəli dondurma

Yayın ən dadlı deserti

Ərzaqlar:

200 qram ləpələrin qarışığı (badam, fındıq, püstə, qoz ləpəsi)

100 qram şəkərlənmiş meyvələr ( albalı, portağal, ananas)

100 qram acı şokolad (59%)

500 ml qaymaq (35%)

4 ədəd yumurtanın sarısı

90-100 qram şəkər tozu

bir çimdik vanilin


Hazırlanma qaydası:

Badam, fındıq, püstə, qoz ləpələrini xırdalayıb, tavada 5 dəqiqə ərzində qarışdıraraq, qovurun. Şokoladı iri-iri, şəkərlənmiş meyvələri isə xırda kubik formasında doğrayın.

Yumurta sarısını şəkər tozu ilə çalıb, üzərinə bir çimdik vanilin əlavə edərək, qarışdırın. Sonra vam odda 4-5 dəqiqə ərzində şəkər tozu tam əriyənə qədər bişirin. Sonra bişmiş kremin üzərinə doğranılmış şokolad, badam, fındıq, püstə, qoz ləpələrini və şəkərlənmiş meyvələri töküb, qarışdırın.

Soyudulmuş qaymağı yaxşıca çalıb, kremin üzərinə Ardı »

DondurmalarLəpəli dondurma

Yayın ən dadlı deserti

Ərzaqlar:

200 qram ləpələrin qarışığı (badam, fındıq, püstə, qoz ləpəsi)

100 qram şəkərlənmiş meyvələr ( albalı, portağal, ananas)

100 qram acı şokolad (59%)

500 ml qaymaq (35%)

4 ədəd yumurtanın sarısı

90-100 qram şəkər tozu

bir çimdik vanilin


Hazırlanma qaydası:

Badam, fındıq, püstə, qoz ləpələrini xırdalayıb, tavada 5 dəqiqə ərzində qarışdıraraq, qovurun. Şokoladı iri-iri, şəkərlənmiş meyvələri isə xırda kubik formasında doğrayın.

Yumurta sarısını şəkər tozu ilə çalıb, üzərinə bir çimdik vanilin əlavə edərək, qarışdırın. Sonra vam odda 4-5 dəqiqə ərzində şəkər tozu tam əriyənə qədər bişirin. Sonra bişmiş kremin üzərinə doğranılmış şokolad, badam, fındıq, püstə, qoz ləpələrini və şəkərlənmiş meyvələri töküb, qarışdırın.

Soyudulmuş qaymağı yaxşıca çalıb, kremin üzərinə Ardı »