beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Özbək plovu

Vəsaitlər:
1 ədəd quru soğan
1 dəstə cəfəri
2 ədəd kök
250 qr qoyun əti
İstiot
Duz
3 qaşıq kərəyağı
1 stəkan göy noxud
5 stəkan su və ya ət suyu
2 ədəd pomidor
3 stəkan plovluq düyü
Hazırlanması:
Düyünü ayırd edib bir qaba qoyun
Duz və üzərini örtəcək qədər isti su qoyub soyumasını gözləyin
Suyunu süzüb soyuq sudan keçirib təkrar suyunu yaxşıca süzdürün
Qazanda yağı əridib düyünü əlavə edin Bir az qovurub suyunu əlavə edib duz tökün Qazanın qapağını bağlayıb 4-5 dəqiqə saxlayın, daha sonra batıq atəşdə plovu bişirin
Ayrı bir qazana, bir şorba qaşığı kərəyağı və rəndələnilmiş soğanı töküb qovurun
Bu vəsaitə, quşbaşı doğranmış ətləri əlavə edib bir az daha qovurun Rəndələnilmiş kök və pomidorları da əlavə edib duz qatıb 15 stəkan su əlavə edərək qazanın qapağını bağlayın
Yüngül atəşdə bişirin
Bişməsinə 15 dəqiqə qala göy noxudları əlavə edin
Doğranmış cəfəriləri və quru bibəri əlavə edib atəşdən alın
Bu ətli qarışığı, suyunu çəkməyə yaxın olan plovun üzərinə töküb 5 dəqiqə batıq atəşdə dəmləyin
İsti xidmət edin
Nuş olsun


Tarix: 29.11.2014 / 15:02 Müəllif: Aziza Baxılıb: 62 Bölmə: Dünya mətbəxi