Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiLəziz paştet

Tərkibi:

Toyuq ciyəri- 700 qr
Mal ciyəri- 250 qr
Kök- 2 ədəd
Soğan- 3 ədəd
Duz ( sarımsaq, paprika, petruşka, tmin, fındıq, kumin və kukurma ədvaları )
Yumurta- 2 ədəd
Bərk pendir- 300 qr
Bitki yağı - ciyəri və tərəvəzləri qovurmaq üçün
Slivki ( rusca )- 3-4 x. qaşığı
Jelatin- 5 x. qaşığı
Su- 200 milli qr.
Kapers- 1-2 x. qaşığı
Konyak- 1 x. qaşığı
Bitki yağı- 50-70 qr bəzək üçün
Pomidor- 2,3 ədəd bəzək üçün
Petruşka- bəzək üçün
Kərə yağı- bəzək üçün

Hazırlanması :
Ciyəri örtükdən aza edib, hissələrə bölün. Toyuğun ciyərini bişirməyə başladıqda istifadə edirsiz, mal ətini isə bişirməkdən bir gün əvvəl süddə islatmaq lazımdır. Kökü və pendiri sürtkəcdən keçirin, soğanı və yumurtanı xırda-xırda doğrayın. Ardı »

Dünya mətbəxiLəziz gül çayı

Gül çayı həm qoxusu, həm də dadı ilə sizi sakitləşdirəcək.
Gül çayını hazırlamaq üçün qızılgülün ləçəkləri lazımdır. İsti yay günlərində sərinləmək üçün təravətli qızılgül çayı hazırlmağın əsl vaxtıdır. Qurudulmuş bitki satılan mağazalardan qızılgül alın və hər səhər bir neçə ləçəyini qaynar suyun içinə atın. Gülün suyun dibinə qədər çökməsini gözləyin. Gül çayınız artıq hazırdır. Ardı »

Dünya mətbəxiSoğanlı piroq

Tərkibi (4 pay):

xəmir:
1,5 st. un
150 q marqarin

iç:
5-6 baş soğan
200 q bərk pendir
50 q kərə yağı
1 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. un
3-4 budaq cəfəri
duz
istiot

Hazırlanması :

Marqarini unla döyün. 0,5 st. sü tökün, xəmir yoğurun.

İç: soğanı təmizləyin, yarımhalqa doğrayın. Qazana qoyub üzərinə 0,5 st. qaynar su tökün, su quruyanadək bişirin. Un səpin, yağla qarışdırın. Duz, istiot vurun, şəkər tozu və xırda doğranmış cəfəri əlavə edin.

Xəmiri yağlanmış siniyə döşəyin. Bir neçə yerdən çəngəl batırın. 220 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Tam bişməmiş içi üzərinə yayın, üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. 15-20 dəqiqə, hazır olanadək bişirin.

Süfrəyə isti verin.

Nuş Ardı »

Dünya mətbəxiPendirli krem

Ərzaqlar:

400 q krem pendir

200 q qaymaq

4-5 x.q şəkər tozu

Hazırlanması:

Krem pendir, qaymaq və şəkər tozunu üst-üstə tökürük.

5-10 dəqiqə mikserlə çalırıq.

Kremimiz hazırdı.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiÇöpdə eskimo

Tərkibi:

Toyuq silesi-4 ədəd
Ət farşı-300 q
Göbələk-100 q
Soğan-2 baş
Yumurta-1 ədəd
Zeytun yağı
Duz, istiot

Hazırlanması:

1. Toyuq fileləri bir-bir streçin arasında döyəclənib duzlanır, istiotlanır.

2. Soğan xırda doğranılır və yağda qovrulur. Soğanın yarısı, yumurta sarısı, xırdalanmış sarımsaq, duz və istiot ət farşına əlavə edilib qarışdırılır və hər toyuq filesinin üzərinə qoyulur.

3. Göbələk xırdalanır, yağda qovrulur və soğanın qalan hissəsinə əlavə edilir. Göbələk-soğan qarışığı farşın üzərinə qoyulur.

4. Çöplər qabaqcadan 2 saat soyuq suda isladılır.

5. File isladılmış çöplərin yarısı içində olmaq şərti ilə rulet formasında bükülür.

6. Hər bükülmüş rulet folqaya yaxşı bükülür (çöplərin ucu çöldə qalmalıdır) və tikişi yuxarıda olmaq şərti ilə listə yerləşdirlir.

7. Çöpdə eskimo qabaqcaqda 180-200 dərəcəyədək Ardı »

Dünya mətbəxiŞokolad Souslu Puding

Ərzaq:
4 Su stəkanı süd
3 Yemək qaşığı misir nişastası və ya düyü unu
2 Qəhvə fincanı şəkər tozu
1 Paket vanil
1 Çay stəkanı hazır şokolad sousu

Hazırlanması:
Qazana misir nişastasını və ya düyü ununu, şəkər tozu və südü qoyun.
qaynayıncaya qədər qarışdırın.
Ardından vanil də əlavə edərək bişirin.
Pudinq qatılığına gəlincə, suyla islatdığınız bir nimçəyə bu qarışığı boşaldıb soyumağa buraxın.
Soyumağa buraxdığınız nimce muhallebiyi dilimleyip xidmət qabına alın.
Üzərinə şokolad sousu gəzdirib soyuq olaraq xidmət edin.

Nuş Olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiQarpızlı gazpacho

Tərkibi:
200 qr qarpız
1 ədəd soyulmuş xiyar
4 ədəd doğranmış pomidor
2 yemək qaşığı üzüm sirkəsi
4 yemək qaşığı təbii zeytunyağı
Duz
Qara bibər

Hazırlanması:
Qarpızın tumunu çıxarıb kiçik kvadratlar şəklində doğrayın.
Bütün ləvazimatları gazpachonun tərkibində tam istədiyiniz kimi əmin olaraq blenderdən keçirin. İncə bir ələkdən keçirib süzün. Bir müddət soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiKartofla bişirilmiş jiqo resepti

Tərkibi:
2 kq quzu budu
4 diş sarımsaq
duz
istiot
2 ç.q. rozmarin qurusu
1,5 kq kartof
2 x.q. zeytun yağı
50 q kərə yağı
şüyüd

Hazırlanması:
Quzu budunu basdırma edin: sarımsaq, rozmarin və zeytun yağını blenderdə qarışdırın (yaxud xırda doğrayıb həvəngdəstədə əzin). Alınan məhlulu budun üstünə sürtün. Duzlayıb-istiotlayın, üstünə ağır yük qoyub 1 saat saxlayın.

Kartofu təmizləyib, yuyub 4 yerə bölün. Kərə yağını qızdırın, xırda doğranmış sarımsaqla şüyüdü əlavə edib ocaqdan götürün. Kartofu içinə salıb qarışdırın.

Dərin siniyə folqa döşəyin. Ortasına budu, kənarlarına isə kartofu düzün, azca su əlavə edin. Folqanı üstünə çəkin (qapaq kimi kip bağlayın).

280 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişirin. Sonra çıxarıb folqanı açın, bıçaqla ətin üstünü çərtin, sousundan üstünə Ardı »