Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

QOVURMA BOZBAŞ

Qoyun əti – 163 q,

quyruq – 20 q,

baş soğan – 72 q,

kartof – 100 q,

şabalıd – 30 q,

təzə alça – 20 q,

və ya quru alça - 10 q,

keşniş – 10 q,

zəfəran - 0,1 q,

istiot,

duz.


Qoyun əti 30-35 q çəkidə doğranır, duz, istiot və baş soğanla yağda qızardılır. Bulyon əlavə edilib bişirilir. Hazır olana 30 dəqiqə qalmış kartof, təmizlənmiş şabalıd, alça qatılıb bişirilir. Süfrəyə verdikdə zəfəran şirəsi və göyərti əlavə edilir. Yay vaxtı zəfəran və alça əvəzinə 50 q qırmızı pomidor götürülür.


Tarix: 21.12.2012 / 20:27 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 345 Bölmə: Seçmə xörəklər
loading...