KƏLLƏPAÇA (XAŞ)
Qoyun kəlləsi – 214 q,
qoyun ayaqları – 179 q,
qarın – 47 q,
sarımsaq – 5 q,
sirkə -10 q,
duz.
İlk emaldan keçirilib təmiz yuyulmuş qoyun kəlləsi, ayaqları və qarnı suda bişirilir. Əmələ gəlmiş kəf yığılır. Bişəndən sonra (6-7 saat ərzində) ət kəfgirlə çıxarılıb iri sümüklərdən ayrılır və 40-50 qram çəkidə doğranıb yenidən bulyonda bişirilir. Xörəyin yanına sarımsaqla sirkə qoyulur.
Tarix: 21.12.2012 / 20:21 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 190 Bölmə: Seçmə xörəklər
loading...