beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Souslu kartoflu toyuq
Souslu kartoflu toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq toyuq budu
4 kartof
1 kasa istiotlu pomidor sos
1 ovuc içi qədər təzə kəklikotu
4 diş sarımsaq
Kaşar pendiri(holland)
Duz
İstiot
Toz qırmızı istiot
Duru yağ

İÇİ:

Toyuq budları sümüklərindən ayırıb quşbaşı doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və toyuğu qovururuq Toyuq, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Sarımsaqları doğrayıb əlavə edirik. Pomidor sousunu töküb qarışdırırıq.

Toyuq bişməsinə yaxın duzunu, istiotu və təzə kəklikotunu qoyuruq. Kartofları soyub kub şəklində doğrayırıq. Qazanda duru yağı qızdırırıq və kartofları qızardırıq. Yağdan aldığımız kartofların duzunu atırıq. Geniş və yayvan bir saxsı qabına toyuq sote qoyub yayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Bişməsinə yaxın sobadan alırıq üstünə qızarmış kartofları qoyuruq. Kaşar pendiri rəndəsi qoyuruq. Toz qırmızı istiot səpirik. Yenidən sobaya veririk və kaşar pendiri çatdıqda xidmət edirik.


Tarix: 27.03.2015 / 12:40 Müəllif: Nurana Baxılıb: 81 Bölmə: Toyuq yeməkləri