Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Toyuq yeməkləriGöbələkli toyuq dolması

Göbələkli toyuq dolması

MATERİAL SİYAHISI:

2 bütün toyuq döşəti
1 kasa göbələk
2 yaşıl istiot
2 qırmızı istiot
2 diş sarımsaq
1 soğan
1 dəstə reyhan
Duz
İstiot
Zeytun yağı

SOSU ÜÇÜN:

1 şirin k. Un
1 şorba k. Kərə yağı
1 su b. Süd
Duz
İstiot

PLOV ÜÇÜN:

2 su b. Bolqar
2 pomidor
2 soğan
2 şorba k. Kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Soğanları, sarımsaqları və göbələyi incə nazik doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Soğan, sarımsaq və göbələkləri tavaya alıb qobururuq.Qırmızı və yaşıl bibər doğrayırıq və tavaya əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq. Son olaraq doğranmış Ardı »

Toyuq yeməkləriBulqur plovlu soba toyuğu

Bulqur plovlu soba toyuğu

1 bütün toyuq
1 şorba k. Mayonez
Duz
İstiot
Təzə biberiye

PLOV ÜÇÜN:

4 su b. Bolqar
1 soğan
2 şorba k. Kərə yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Balqabaq
Badımcan
Pomidor
Yaşıl istiot

İÇİ:

Bütün toyuğun içinə və çölünə, duz və istiot atırıq. İçinə 2 budaq təzə biberiye qoyuruq. Üstünə də fırça köməyi ilə mayonez çəkirik. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 1,5 - 2 saat qədər bişiririk. Plov üçün, soğanı yeməli doğrayırıq. Plov qazanına kərə yağını qoyuruq və soğanı qovururuq. Soğan qızardanda bolqarı əlavə edirik və qovururuq.

Duzunu Ardı »

Toyuq yeməkləriMakaronlu toyuq

Makaronlu toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

2 bütün toyuq döşəti
5 diş sarımsaq
1 banka tomat sous
1 paket makaron
Zeytun yağı
1 dəstə cəfəri
Duz

İÇİ:

Sarımsaqları və toyuq sinəsi doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və sarımsağı, toyuğu atıb qovururuq Toyuq, suyunu qoyub çəkəndə pomidor sosu əlavə edirik və bişməyə qoyuruq. Son olaraq duzunu və qara bibəri qoyuruq.

Bir qazanda su qaynadırıq. Duzunu və zeytun yağını tökürük. Su qaynayanda içinə makaron qoyuruq və qaynadırıq. Makaron pörtən süzürük və soyuduruq. Boşqaba makaron yayırıq. Üzərinə pomidor souslu toyuq qovurması qoyuruq. Üstünə doğranmış cəfəri səpirik və xidmət edirik. Ardı »

Toyuq yeməkləriQızıl xoruz salatı

Tərkibi:

1 ədəd toyuq döşü
100-150 qr göbələk
200 qr mayonez
1 ədəd soğan
5 yumurta
200 qr düyü
150 qr cəviz

(göbələk sevməyənlər qarğıdalı və ya yaşıl noxud konservası istifadə edə bilər)


Hazırlanma qaydası:

1.)Toyuq ətini, düyünü, yumurtanı qaynadın.

2.)Toyuğun ətini sümüklərindən ayırın, xırda kubik şəklində doğrayın, yumurtalarıda doğramayı unutmayın:)

3.)Göbələkləri soğanla bərabər xırda doğrayaraq qızardın, və cəvizləri rəndədən keçirdin.

4.)Düyü-mayonez-toyuq-mayonez-göbələk-mayonez-yumurta-mayonez-cəzviz-mayonez şəklində qat-qat düzün.(hər qatı mayonezlə incə incə yağlayın)

5.)Salatın üzərini rəndədən keçrilmiş yumurta sarısıyla örtün və istəyə görə toyuq və ya xoruz şəklində düzəldin.

6.)Qırmızı və yaşıl sarı bibərlə pipiyini quyruğunu düzəldib bəzəyin.

Salatı 1 saat və ya 1 gecə soyuducuda saxladıqdan sonra süfrəyə verin. Nuş olsun! Ardı »

Toyuq yeməkləriŞabalıdlı çolpa qovurma

Ərzaqlar

Kənd çolpası – 1 ədəd

Kərə yağı – 150 q

Şabalıd – 250 q

Baş soğan – 4 ədəd

Zoğal qurusu – 100 q

Ərik qurusu – 100 q

Sarıkök

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası
1.Çolpa parçalara bölünür, yuyulur və kərə yağı əlavə edilmiş tavada qovrulur.
2.Çolpanın üzərinə samanvari doğranılmış soğan əlavə olunub yenidən qovrulur.
3.Ərik qurusu samanvari və nazik doğranılıb qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir.
4.Zoğal qurusu bir az isti suda saxlandıqdan sonra qovurmaya əlavə olunur.
5.Şabalıd çərtilir, duzlu suda pörtlədilir, qabığı çıxarılır və qovrulan çolpanın üzərinə əlavə edilir, sarıkök, duz, istiot vurulub yağa düşəndən sonra odun üzərindən götürülür. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq çığırtması

Ərzaqlar

Kənd çolpası – 2 ədəd

Baş soğan – 10 ədəd

Yumurta – 15 ədəd

Kərə yağı – 200 q

Abqora – 50 q

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1. Çolpa tikələrə bölünür, yuyulur və xırda doğranılmış soğanla kərə yağında qovrulur, duz və istiot vurulur.

2. Çolpa bişənə yaxın üzərinə yaxşı çalınmış yumurta əlavə edilir. Qarışdırmadan üzərinə abqora gəzdirilir və yağa düşənədək bişirilir. Ardı »

Toyuq yeməkləriToyuq Çığırtması resepti

TOYUQ ÇIĞIRTMASI

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

3 xörək qaşığı bitki yağı
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 iri baş yarım-halqalara doğranmış soğan
1 kilo tikələrə bölünmüş toyuq əti (mən sümüksüz bud ətindən istifadə edirəm.Təxminən 10 tikə olmalıdır)
1 çay qaşığı duz
1/4 çay qaşığı istiot
4 xırda doğranmış iri yetişmiş pomidor
3 yüngülvari çalınmış yumurta
zövqə görə doğranmış keşniş


QEYD1: Əgər pomidorlarınız yaxşı yetişmiş ve sulu deyilsə, onda yarım stəkan qaynar suda 1 xörək qaşığı tomat yumuşaldın və pomidorlarla bərabər yeməyə əlavə edin.

QEYD 2: Bu yemək sobada bişirilib birbaşa süfrəyə də verilə bilər. Bunun üçün yumurtanı əlavə etməzdən əvvəl yeməyi soba qabına boşaldıb üzərinə yumurta əlavə edib 200C dərəcəlık sobada Ardı »

Toyuq yeməkləriKari souslu toyuq

Kari souslu toyuq

MATERİAL SİYAHISI:

700 q. Toyuq budu
3 diş sarımsaq
3 yaşıl istiot
2 qırmızı istiot
1 su stəkanı krem
1 şirin qaşığı kari
Duz
İstiot
Zeytun yağı

MAKARONLARI ÜÇÜN:

1 paket makaron
1 dəstə reyhan
4 diş sarımsaq
1 çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Dəyirman istiot
Su

İÇİ:

Toyuq budları quşbaşı doğrayırıq. Dərin bir tavaya zeytun yağı tökürük və toyuğu qovururiq Toyuq, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Sarımsaqları xırda doğrayırıq. Qırmızı və yaşıl bibərləri nazik doğrayırıq. Toyuq suyunu çəkəndə, sarımsaq və bibərləri atıb qovururuq. Son olaraq krem, duz, istiot və koru tökürük.

Makaron üçün, qazanda Ardı »