beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Kremli çiçək peçenyesi
Kremli çiçək peçenyesi

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
2 xörək qaşığı kakao
1 çay stəkanı şəkər kirşanı
2 yumurta
125 q kərə yağı
1 xörək qaşığı qatıq

KREMİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
1 şirin qaşığı nişasta
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı labne

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Əridilmiş şokolad

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, kakao əlavə edirik və əlimizlə qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq, yumurtaları qırırıq. Qatığını qoyuruq. Ortadakı materialları qarişdırdıqdan sonra kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda yuvarlayırıq.

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Unu, nişasta və şəkər tozu əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Krem qaynamağa başlayanda labneyi əlavə edirik və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq.

Xəmirin üzərinə un səpirik və pərlə böyük bir xəmir açırıq. Xəmirdən, böyük boy qızlqülçiçəyi şəklindəki qəlibə tök xəmirlər kəsirik. 12li, ya da 9lu metal muffin qablarına xəmirləri yüngül qazaraq qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Kremi krem torbasına doldururuq. Dart xəmir boşqaba düzürükİçlərinə kremi sıxırıq Şokoladı mən mari üsulu əridirik. Yağlı kağız rulon edirik və şokoladı içinə doldururuq. Krem üzərinə də şokoladı sıxaraq xidmət edirik.


Tarix: 25.03.2015 / 20:39 Müəllif: Nurana Baxılıb: 83 Bölmə: Şirniyyatlar