beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şokaladlı çubuk peçenyaları
Şokaladlı çubuk peçenyaları

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
2 xörək qaşığı qatıq
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

BƏZƏMƏK ÜÇÜN:

Ərinmiş şokolad
Rəngli şəkərlər
Hindistan qozu
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu qoyuruq, qarışdırırıq. Ortasına otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Qatqı əlavə edirik və qanımızı yoğururuq. Elə yıpaşmayan bir xəmir əldə edirik. Dəzgaha un səpirik, gəldiyimiz xəmiri dəzgaha alırıq. Onun üzərinə də un səpirik və pərlə qurğuşun qələm qalınlığında bir xəmir əldə edirik. Xəmiri çarxla 1 barmaq qalınlığında zolaqlar kəsirik. Sonra köndələn ikiyə kəsirik. Kənarlardakı çoxluqları da düzəltmək məqsədli kəsirik. Zolaq xəmirləri spatula köməyilə yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına diziyoruz. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Şokoladı buxar üzərində əridirik. Bişmiş olan kökələri soyumağa qoyuruq. Soyuyanda yarısına qədər şokolada batırırıq. Sonra bir qismini yaşıl fıstığa, bir qismini hindistan qozuna bir qismini də rəngli şəkərlərə batıraraq xidmət edirik.


Tarix: 25.03.2015 / 12:02 Müəllif: Nurana Baxılıb: 63 Bölmə: Şirniyyatlar