beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Abant kababı
Abant kababı

MATERİAL SİYAHISI:

400 q. Qiymə
Duru yağ
1 soğan
Pulbiber, zirə, duz, istiot

Daxili Xərci Üçün:

2 soğan
4 diş sarımsaq
1 qırmızı istiot
1 dəstə ispanaq
1 kasa göbələk
Duru yağ
Duz, istiot

Beşəmel Sosu Üçün:

2 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı un
Duz, istiot
Duru yağ

Üzəri Üçün:

Kaşar pendiri

İÇİ:

Qarışdırma qabına qiyməni soğanı, duz, istiot, zirə və ala bildiyi qədər suxarı ilə küftə yoğurun. Hazırladığınız küftə 6 hissəyə ayırın. Bu düyümləri çox dərin olmayan çanaqlar halına gətirin. Yağlanmış soba xonçasına düzərək 200 dərəcədə bişirin.

Digər tərəfdə iç xərci və beşamel sosu hazırlayın. Daxili xərci üçün soğan, sarımsaq və qırmızı istiotu duru yağda qovurun. Soğanların rəngi dönəndə üzərinə doğranmış ispanağı əlavə edin. Bu qarışığı yarı konsistensiya bişirin.

Beşamel sos üçün isə unu duru yağda qovurun. Üzərinə süd, duz və istiot əlavə edərək çalaraq bişirin. Yarı konsistensiya bişən kotlet içinə iç xərci doldurun. Kənarlarına göbələyi düzərək ortasına beşamel sosu qaşıq ilə tökün. Kaşar pendiri rəndəsini üzərinə səpəndən sonra təkrar 180 dərəcədə bişməyə qoyun.


Tarix: 30.03.2015 / 23:07 Müəllif: Nurana Baxılıb: 112 Bölmə: Dünya mətbəxi