Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarNektarin tortu

Lazım olanlar

Şəkərli xəmir üçün:

Un — 600 q

Kərə yağı — 400 q

Şəkər kirşanı — 200 q

Yumurta — 1 ədəd

Duz — bir çimdik

İçlik üçün:

Un — 60 q

Kərə yağı — 20 q (əridilmiş)

Nektarin (tüksüz şaftalı) — 2 ədəd

Martsipan — 120 q

Şəkər kirşanı — 160 q

Yumurtanın ağı — 7 ədəd

Hazırlanma qaydası

Şəkərli xəmiri hazırlamaq üçün:

1. Otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı və şəkər kirşanı mikserlə ağaranacan çalınır.

2. Çalınmış kütlənin üzərinə yumurta əlavə edilir və yenidən mikserlə çalınır.

3. Qarışığa un və duz əlavə olunaraq əl ilə xəmir yoğrulur və 10 dəq. soyuducuda saxlanılır.

İçliyi hazırlamaq üçün:
nektarin Ardı »

ŞirniyyatlarAzərbaycan nanı

Əla növ buğda unu – 325q, kərə yağı – 160q, şəkər kirşanı – 95q, kişmiş – 80q, sukat – 50q, yumurta 115q, fındıq ləpəsi – 50q, zəfəran – 0,06q, ammonium – 12q, pomada üçün şəkər tozu – 245q, patka – 25q, quru karmin boyağı.

Xəmir yoğurmaq üçün lazım olan fındıq xırdalanır, sukat xırda doğranır, kərə yağı şəkər kirşanı ilə bircinsli kütlə alınana qədər çalınır. Sonra buna yumurta, zəfəran şirəsi, fındıq, kişmiş, sukat və ammonium karbonat əlavə edilir, yaxşıca qarışdırılır. Ələnmiş un tökülüb tez xəmir yoğrulur. Xəmir yoğrulması ilə bərabər eyni zamanda şəkər tozu və patkadan pomada hazırlanır. Xəmir ),5 kq-lıq kündələrə bölünür Ardı »

ŞirniyyatlarKakaolu sarmalı lokum

Kakaolu sarmalı lokum

MATERİAL SİYAHISI:

KEKSİ ÜÇÜN:
2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 xörək qaşığı su
2 xörək qaşığı un

KREMİ ÜÇÜN:

1 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı ilə un
3 xörək qaşığı şəkər
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

İSLATMAQ ÜÇÜN:

1 su stəkanı süd
Hindistan qozu

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq, içinə şəkər tozu əlavə edirik. Mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 3-4 dəqiqə çalırıq. Kakao əlavə edib çalmağa davam edirik. Suyunu tökürük və çalırıq. 2 xörək qaşığı ilə unu, vanili və qabartma tozunu qoyub təkrar Ardı »

ŞirniyyatlarRəngli güllə cupcake

Rəngli güllə cupcake

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 su s. Süd
1 su s. Duru yağ
1 su s. Toz fındıq
2 şorba q. Kakao
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
Ustasından un ölçüsü

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 pk. Köpükləndirilmiş şəndi
Qida boyası

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Duru yağı və südü töküb çalırıq. Toz fındığı, kakao, vanili və qabartma tozunu qoyub çalırıq. 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq və mikserlə qarışdırırıq.

Kağız muffin qablarını muffin xonçasına duzuruk. İçlərinə hazırladığımız tort xərcini bölüşdürürük. Ardı »

ŞirniyyatlarQadın Barmağı Qurabiyəsi (Savoiardi)

“Qadın Barmağı” Qurabiyəsi (Savoiardi)
Təxminən 24 ədəd iri qurabiyə və ya 28-30 ədəd balaca qurabiyə üçün

3 ədəd yumurta – ağını sarısından ayırın
6 xörək qaşığı şəkər tozu (75 qram)
bir stəkanın dörtdə üçü (95 qram) un
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
5 xörək qaşığı şəkər kirşanı (pudrası)


Sobanı 175Cdək qızdırın. 2 ədəd soba listini duru yağla və ya kərə yağıyla yağlayın. Üstünə kalka kağızı sərin.

Yumurta ağlarını mikserlə yaxşıca çalın. Tədricən şəkər tozunu əlavə edib kütlə bərkiyənədək çalın.

Unu nişastayla qarışdırın. Kənara qoyun.

Ayrı qabda yumurta sarılarını cəngəllə bir az qarışdırın. Bu kütləni taxta qaşıqla çaldığınız yumurta ağına əlavə edin və yavaşca kütlələri bir Ardı »

ŞirniyyatlarCemli peçenyalar

Ləvazimatlar

240 qram un

120 qram pudra weker

120 qram kere yagi

1 paket vanil

3 biwmiw yumurta sarisi

Hazırlanma qaydası

Kere yagi ile wekeri cirpin, sonra biwmiw yumurta sarisini ezib kere yagi ustune atilir, sonra unu atib yogurmaga baslayiriq.

Biraz dinlendikden sonra xemiri 2 sm qalinliginda acib formalarda kesirik ve ustune cem elave edilib pece qoyulur. Nuw olsun!! Ardı »

ŞirniyyatlarŞor qoğalı resepti

Xəmir:

Maya 30 gr

Yumurta 1 əd.

Qızdırılmış süd 0,5 l

Un təxminən 1 kg

Yağ 250 gr

İç:

Buğda unu

Duz

Sarıkök

İstiot

Razyana

Cirə

Ərinmiş yağ


Bizdə qoğalı Novruz bayramında bişirirlər. Bundan başqa müqəddəs Ramazan bayramında və ehsan üçün. Şorqoqalı şirin çay ilə içəndə daha da ləzzətli olur.
Recept pahlava ilə eynidir. İç bir az undan, sarıkök, razyana, cirə, duz və istiot əlavə edilərək hazırlanır. Bunların üstünə istilənmiş ərinmiş yağı çiləyin və kütləni yığın. Ələ alanda böyük bir “küftə” olur.
Şor qoğalıda kündələrin sayı mütləq deyil, amma 8-dən az olmamalıdır. Kündələr nazik yayılır, taxtanın üstünə qoyulub hər laya yağ sürtülür. Laylar üst-üstə yığılır. Ərimiş yağ bir qədər istilənmiş olmalıdır və içinə cirə və razyana tökülür. Ardı »

ŞirniyyatlarNovruz Paxlavası

Ləvazimatlar

Un – 500 q

Kərə yağı – 150 q

Maya – 20 q

Yumurta – 1 ədəd

Süd – 200 q

Vanil – 5 q

Duz

İçlik üçün:

Qoz ləpəsi – 500 q

Şəkər tozu – 500 q

Hil – 4-5 ədəd

Şərbət üçün:

Şəkər tozu – 1 st.

Su – 1 st.

Üzəri üçün:

Yumurta sarısı – 2 ədəd

Zəfəran

Hazırlanma qaydası

1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı əridilir.

2. Süd qızdırılır və ilıq halda kərə yağına əlavə edilir.

3. Ələnmiş una 1 ədəd yumurta, duz, süd-yağ qarışığı, vanil və maya əlavə olunub yumşaq xəmir yoğrulur.

4. Xəmir isti yerdə 30 dəq. saxlanılır.

5. İçliyi hazırlamaq üçün: qoz qozçələn maşından keçirilir, əzilmiş hil və şəkər tozu qarışdırılır.

6. Xəmir 12 kündəyə (2 Ardı »