Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarAnanaslı tort

Lazım olan ərzaqlar:

4 yumurta
1,5 stəkan un
1,25 stəkan şəkər
0,5 stəkan bitki yağı
1 stəkan blenderdə xırdalanmış ananas (konservləşdirilmiş kompotdan)
1 stəkan xırda ovulmuş qoz
xırdalanmış zəncəfil 0,5 stəkan təbii qatıq

Hazırlanması:

Gülməli dərəcədə tez hazırlanır – qarışdırıb, bişməyə qoymaq və 40 dəqiqədən sonra hazırdır.

Mətbəx sobasını («duxovka») 180 dərəcəyədək qızdırmaq, tavanı yağlamaq.

Yumurta, un, şəkər və qıtığı qarışdırmaq, buna digər ərzaqları qatmaq (qozun yalnız 2/3-i). Xəmiri tavaya qoymaq. Qozun qalanını 1 qaşıq şəkərlə qarışdırmaq və alınan kütləni xəmirin üzərinə səpmək. Sobada 40 dəqiqə bişirəndən sonra tort hazırdır. Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı Qurabiyələr

Almalı Qurabiyə

Gönül Candaşın “Bereketli Olsun” kitabından adaptə edilmişdir

Almalı qurabiyə Türkiyədə çox məşhur şirniyyatdır və hazırlanmasının bir neçə üsulu var. Mən bu resepti sınadım. Hazırlanması sizin üçün rahat olsun deyə orijinal reseptdə bəzi dəyişiklik və əlavələr etdim.

İçlik üçün:

3 ədəd alma
½ fincan şəkər tozu
½ çay qaşığı darçın
1 ovuc (təxminən 3/4 fincan) xırda doğranmış qoz (çox da xırda olmamalı,bir qədər iri doğranmalıdır)

Xəmir üçün:

2+3/4 fincan un
1/3 fincan şəkər pudrası
1 çay qaşığı qabartma tozu
250 qram duzsuz kərə yağı (otaq temperaturunda yumşalmış)
2 xörək qaşığı qatıq
1 xörək qaşığı limon qabığı rəndəsi

Şirniyyatın üzərinə səpmək üçün şəkər pudrası

Hazırlanması:
İçliyin hazırlanması: Almaların qabığı soyulur. Ardı »

ŞirniyyatlarNektarin tortu

Lazım olanlar

Şəkərli xəmir üçün:

Un — 600 q

Kərə yağı — 400 q

Şəkər kirşanı — 200 q

Yumurta — 1 ədəd

Duz — bir çimdik

İçlik üçün:

Un — 60 q

Kərə yağı — 20 q (əridilmiş)

Nektarin (tüksüz şaftalı) — 2 ədəd

Martsipan — 120 q

Şəkər kirşanı — 160 q

Yumurtanın ağı — 7 ədəd

Hazırlanma qaydası

Şəkərli xəmiri hazırlamaq üçün:

1. Otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı və şəkər kirşanı mikserlə ağaranacan çalınır.

2. Çalınmış kütlənin üzərinə yumurta əlavə edilir və yenidən mikserlə çalınır.

3. Qarışığa un və duz əlavə olunaraq əl ilə xəmir yoğrulur və 10 dəq. soyuducuda saxlanılır.

İçliyi hazırlamaq üçün:
nektarin Ardı »

ŞirniyyatlarAzərbaycan nanı

Əla növ buğda unu – 325q, kərə yağı – 160q, şəkər kirşanı – 95q, kişmiş – 80q, sukat – 50q, yumurta 115q, fındıq ləpəsi – 50q, zəfəran – 0,06q, ammonium – 12q, pomada üçün şəkər tozu – 245q, patka – 25q, quru karmin boyağı.

Xəmir yoğurmaq üçün lazım olan fındıq xırdalanır, sukat xırda doğranır, kərə yağı şəkər kirşanı ilə bircinsli kütlə alınana qədər çalınır. Sonra buna yumurta, zəfəran şirəsi, fındıq, kişmiş, sukat və ammonium karbonat əlavə edilir, yaxşıca qarışdırılır. Ələnmiş un tökülüb tez xəmir yoğrulur. Xəmir yoğrulması ilə bərabər eyni zamanda şəkər tozu və patkadan pomada hazırlanır. Xəmir ),5 kq-lıq kündələrə bölünür Ardı »

ŞirniyyatlarKakaolu sarmalı lokum

Kakaolu sarmalı lokum

MATERİAL SİYAHISI:

KEKSİ ÜÇÜN:
2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 xörək qaşığı su
2 xörək qaşığı un

KREMİ ÜÇÜN:

1 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı ilə un
3 xörək qaşığı şəkər
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

İSLATMAQ ÜÇÜN:

1 su stəkanı süd
Hindistan qozu

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq, içinə şəkər tozu əlavə edirik. Mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 3-4 dəqiqə çalırıq. Kakao əlavə edib çalmağa davam edirik. Suyunu tökürük və çalırıq. 2 xörək qaşığı ilə unu, vanili və qabartma tozunu qoyub təkrar Ardı »

ŞirniyyatlarRəngli güllə cupcake

Rəngli güllə cupcake

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 su s. Süd
1 su s. Duru yağ
1 su s. Toz fındıq
2 şorba q. Kakao
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
Ustasından un ölçüsü

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 pk. Köpükləndirilmiş şəndi
Qida boyası

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Duru yağı və südü töküb çalırıq. Toz fındığı, kakao, vanili və qabartma tozunu qoyub çalırıq. 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq və mikserlə qarışdırırıq.

Kağız muffin qablarını muffin xonçasına duzuruk. İçlərinə hazırladığımız tort xərcini bölüşdürürük. Ardı »

ŞirniyyatlarQadın Barmağı Qurabiyəsi (Savoiardi)

“Qadın Barmağı” Qurabiyəsi (Savoiardi)
Təxminən 24 ədəd iri qurabiyə və ya 28-30 ədəd balaca qurabiyə üçün

3 ədəd yumurta – ağını sarısından ayırın
6 xörək qaşığı şəkər tozu (75 qram)
bir stəkanın dörtdə üçü (95 qram) un
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
5 xörək qaşığı şəkər kirşanı (pudrası)


Sobanı 175Cdək qızdırın. 2 ədəd soba listini duru yağla və ya kərə yağıyla yağlayın. Üstünə kalka kağızı sərin.

Yumurta ağlarını mikserlə yaxşıca çalın. Tədricən şəkər tozunu əlavə edib kütlə bərkiyənədək çalın.

Unu nişastayla qarışdırın. Kənara qoyun.

Ayrı qabda yumurta sarılarını cəngəllə bir az qarışdırın. Bu kütləni taxta qaşıqla çaldığınız yumurta ağına əlavə edin və yavaşca kütlələri bir Ardı »

ŞirniyyatlarCemli peçenyalar

Ləvazimatlar

240 qram un

120 qram pudra weker

120 qram kere yagi

1 paket vanil

3 biwmiw yumurta sarisi

Hazırlanma qaydası

Kere yagi ile wekeri cirpin, sonra biwmiw yumurta sarisini ezib kere yagi ustune atilir, sonra unu atib yogurmaga baslayiriq.

Biraz dinlendikden sonra xemiri 2 sm qalinliginda acib formalarda kesirik ve ustune cem elave edilib pece qoyulur. Nuw olsun!! Ardı »