Şirniyyatlar → Kremli çiçək peçenyesi
MATERİAL SİYAHISI:
2,5 su stəkanı un
2 xörək qaşığı kakao
1 çay stəkanı şəkər kirşanı
2 yumurta
125 q kərə yağı
1 xörək qaşığı qatıq
KREMİ ÜÇÜN:
2 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
1 şirin qaşığı nişasta
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı labne
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Əridilmiş şokolad
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, kakao əlavə edirik və əlimizlə qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq, yumurtaları qırırıq. Qatığını qoyuruq. Ortadakı materialları qarişdırdıqdan sonra kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda yuvarlayırıq.
Ardı »