Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarFındıqlı alcalı peroq

Fındıqlı alcalı peroq

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
125 q kərə yağı
1 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qatıq
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 kasa mürdüm alça
1 su stəkanı filə fındıq
3 xörək qaşığı şəkər tozu
1 şirin qaşığı darçın

İÇİ:

Unu, şəkər tozu, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına alırıq. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurta qırırıq. Qatqı da qoyuruq və ortadakı materialları yoğururuq. Kənardakı toz materialları də xəmirmizə qatıb yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik.

Ardı »

ŞirniyyatlarGavalılı tortu

Ərzaqlar:

200 qram kərə yağı

2 yumurta

2 stəkan un

1 stəkan şəkər tozu

8-10 gavalı

0,5 ç.q. qabartma tozu

1 büküm vanil şəkəri

bir az rom (tünd içki növü)

Hazırlanma qaydası:

Yumşaldılmış 100 qram kərə yağını 0,5 stəkan şəkər tozu ilə qarışdırıb, mikserlə çalın. Üzərinə 2 yumurta əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın. Sonra üzərinə qabartma tozu ilə qarışdırılmış 1 stəkan unu əlavə edib, mikserlə çalmağa davam edin.

Xəmiri bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirib, üzərinə yarı kəsilmiş gavalıları bərabər şəkildə düzün.

Ovuntunu hazırlamaq üçün: 100 qram kərə yağı, 1 stəkan un, 0,5 stəkan şəkər tozu və vanil şəkərini birləşdirib, əlinizlə ovuntu alınana qədər yaxşıca qarışdırın. Sonra alınmış ovuntu ilə gavalıların Ardı »

ŞirniyyatlarFındıqlı keks

Ərzaqlar:
4 ədəd yumurta
1 su stəkanı şəkər
1 su stəkanı maye yağ
1 su stəkanı iri döyülmüş fındıq
1 su stəkanı rəndələnilmiş kök
1 çay qaşığı darçın
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 su stəkanı un

üzərinə:
pudra şəkəri

Hazırlanma qaydası:
Yumurta və şəkəri ağlaşana qədər, təxminən 3-4 dq. mikserdə yüksək sürətdə çırpın. Süd, fındıq, kök və ayrı qabda elediğiniz un və qabartma tozunu yumurtalı qarışığa əlavə edib, mikserdə aşağı sürətdə çırpın.
Yağlanmış qəlibə töküb, əvvəldən isidilmiş 160 dərəcə sobada batırdığınız çöp dənəsi ilə təmiz çıxana qədər bişirin. Keks soyuduqdan sonra üzərinə pudra şəkəri ələyin.

Nuş olsun. Ardı »

ŞirniyyatlarBanan Pirojnası

“Banan” Pirojnası

20 pirojna üçün

Xəmir üçün:
1 stəkan xama
çay qaşığının ucunda (çay qaşığının dörtdə bir hissəsi) çay sodası
200 qram kərə yağı – əridib soyudun (qaynatmayın – əriyən kimi oddan götürün)
2 stəkan əla növ ağ un

İçi üçün:
2 stəkan kəsmik
1 stəkan şəkər
yarım stəkan un
bir çimdik vanil



Üstü üçün – şəkər kirşanı (pudrası)

Əvvəlcə xəmiri düzəldin. Bunun üçün bir qabda sodanı xamada qabardın. Üstünə yağ və unu əlavə edib xəmir yoğurun. Xəmir zərif olmalı və çox bərk olmalalıdır. Xəmiri kündələyib 2 saat ərsində soyuducuda saxlayın.

İçi hazırlayın. Bunun üçün bir qabda kəsmik, şəkər, un və vanili qarışdırın. Alınan kütləni 1 saat ərzində Ardı »

ŞirniyyatlarKirpi balası şirniyyatı resepti

Tərkibi:
3-3,5 stəkan un (xəmir lazım olan konsistensiyaya gələnə qədər)
200 qram otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı
Bir stəkan süd
İki xörək qaşığı şəkər tozu
2 çay qaşığı quru maya
0,5 çay qaşığı duz

Hazırlanması:
Duzla mayanı qarışdırın, südü, şəkər tozunu, un və yağı əlavə edin. Xəmiri yoğurun, çox bərk və ya çox yumşaq olmasın. Xəmiri 4 saat soyuducuda saxlayın.
Bişirmədən öncə xəmiri soyuducudan çıxarın ki, otaq temperaturunda qalsın. Yeri gəlmişkən, bu xəmir soyuducuda 3 gün saxlanıla bilər, ancaq bu zaman ona yarım çay qaşığı soda əlavə etmək lazımdır.
Beləliklə, dadlı və gözəl "Kirpi balası” piroqunu hazırlayaq.

1. Xəmiri açın, yuxanın üzərinə istənilən şirin içlik qoyun

2. Fətirin kənarlarını yuxarı qaldırırıq, Ardı »

ŞirniyyatlarMürəbbəli asan tort

Ərzaqlar:

1.5 st. un
2 yumurta
1 st. şəkər tozu
1 st. qatıq
1 x.q. kakao
1 x.q. kərə yağı
1 ç.q. soda (sirkədə söndürülmüş)

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkəri ağarıncayadək çalın, qatıq, kakao, soda, kərə yağı qatıb qarışdırın. Sonra un əlavə edin. Tavanı qızdırın. Bitki yağıyla yağlayın. Azca manna səpin. 6 xörək qaşığı xəmir töküb ağzını bağlayın. 10-12 dəqiqə vam odda bişirin. 3 fətir alınmalıdır. Fətirlərin üzərinə mürəbbə, şəkərlə çalınmış qaymaq və ya istənilən kremi çəkmək olar.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarKlassik Süngər Biskviti

Klassik Süngər Biskviti
Essentials of Baking, Williams-Sonoma kitabından adabtə edilmişdir

Qeyd: Qənnadçılar biskvit bişirəndə xüsusi metodla hazırlanan biskvit unundan istifadə edirlər. Mən sizə onun evdə hazırlanma qaydasını reseptdə izah edəcəyəm. Bu un biskviti yumuşaq və yüngül edir. Stəkan bir çay fincanı (servis çaşka kimi) qədər tutur.

1 stəkan biskvit unu (resepti aşağıda verilir)
5 ədəd iri yumurta – ağı sarısından ayırılmış – mütlər otaq temperatunda olmalıdırlar!
1 stəkan şəkər tozu
yarım çay qaşığı vanil ekstraktı (duru vanil)

Əvvəlcə biskvit ununu hazırlayın. Bunun üçün sizə adi əla növ buğda unu və qarğıdalı nişastası lazım olacaq (basqa nişastalar olmaz). Bir stəkan unu ölçün, sonra isə üstündən 2 Ardı »

ŞirniyyatlarZefir

Lazım olanlar:
1kq şəkər
2,5 x.q jelatin
1 x.q limon sirkəsi
1ç/q vanil
1ç/q soda

ZefirHazırlama qaydası:
Jelatini 100ml qaynanmış soyuq suda 2 saat saxla. Eyni zamanda 200ml soyuq qaynanmış suda 2 saat saxla, sonra odun üzərində 7-8 dəqiqə qarışdıraraq qaynat və götür. Jelatini əlavə edib 10 dəqiqə mikserdə qarışdır(mikserin sürəti çox olmamaqla). Limon sirkəsini əlavə edib 5 dəqiqə qarışdır. Məhlulu 10 dəqiqə kənarda saxla. Qaba "düzüb" 3-4 saat soyuducuda (dondurucuda) saxla. Ardı »