Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarBiskvitli rulet resepti)

Tərkibi:
Biskvit üçün:
4 ədəd yumurta
125 qr un
125 qr şəkər tozu

Hopdurma üçün:
150 ml su
150 qr şəkər tozu
1-1/2 x/q tünd rom

Şirəsi üçün (qlazur):
2 x/q süd
3 x/q şəkər tozu
2 x/q kakao tozu
50 qr duzsuz kərə yağı

İçlik üçün:
şokoladlı-yağlı krem

Hazırlanması:
1. İnqredientlər hazırlanır.
2. Biskvit hazırlanır. Qarışdırma teli ilə yumurta və şəkər tozu oda davamlı qazanda qarışdırılır.
3. Qazan isti su vannasına yerləşdirilir və yumurta blenderlə qarışdırılır.
4. Kütlənin rəngi ağarmalı və həcmi 3 dəfə artmalıdır. Əsas odur ki yumurtalar çox isinməsin. Yumurtaların temperaturu 38ºC keçməməlidir.
5. Qazan su vannasından çıxarılıb, kütlə soyuyana qədər qarışdırılır.
6. Kütlə soyuyandan sonra, xörək qaşığı ilə ələkdən keçirilmiş un əlavə edilir.
7. Maye xəmir azacıq yağlanmış perqament kağızı Ardı »

ŞirniyyatlarLimonlu Dördbucaqlar

Ərzaqlar

Bu resept üçün sizə təxminən 2 ədəd iri limon lazım olacaq
1 stəkan + 2 xörək qaşığı un
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə üçü qədər şəkər kirşanı (pudrası) + əlavə olaraq üstünə səpmək üçün
2 xörək qaşığı rəndələnmiş limon qabığı
Bir çimdik duz
115 qram soyuq kərə yağı – xırda-xırda doğrayın
Yarım çay qaşığı qabartma tozu
3 ədəd iri yumurta – otaq hərarətində
Dörtdə bir stəkan + 3 xörək qaşığı təzə sıxılmış limon suyu



Hazırlanma Qaydası

Soba telini sobanın orta rəfinə yerləşdirin. Sobanı 175C-dək qızdırın. Ölçüsü 20 sm olan dördbucaq formanın dibini və kənarlarını yağlayın.

İri kasada unun 1 stəkanını, şəkər kirşanının dörtdə bir Ardı »

ŞirniyyatlarQaısı piroq

Qaısı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2 su s. Un
1 yumurta
100 q. Kərə yağı
1 çay s. Toz şəkər
1 çay q. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
2 şorba q. Su

PLOMBU ÜÇÜN:

2 su s. Toz fındıq
2 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qaysı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına tokuruk. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yumurta qırırıq, otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Suyunu axıdırıq. Kənarlara da şəkər tozu, qabartma tozunu və vanili tökürük. Ortadakı mayeləri qarışdırırıq. Kənardan da un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmir ortaya çıxana qədər yoğurub yoğururuq.

İçini Ardı »

ŞirniyyatlarQırmızı alçalı keks

Qırmızı alçalı keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su b. Toz şəkər
1 çay b. Duru yağ
1 su b. Fındıq
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
2 şorba k. Kərə yağı
1 çay b. Süd
300 q Qırmızı alça
6 şorba k. İlə un

İÇİ:

Otaq temperaturunda yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozunu tökürük (toz şəkərin 2 xörək qaşığını alça üçün ayırırıq. Və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 4-5 dəqiqə çalırıq. Duru yağ və süd tökürük. Otaq temperaturunda yumşalmış olan kərə yağını əlavə edirik.

6 xörək qaşığı ilə un, iri qırılmış fındıq, qabartma tozu və vanili qoyub qarışdırırıq. Keks Ardı »

ŞirniyyatlarKəsmikli Qurabiyyə

22 qurabiyə üçün

Ərzaqlar

2 1/2 stəkan əla növ un
1 çay qaşığı qabartma tozu (yarım qaşıq çay sodası ilə əvəz edə bilərsiniz)
1 çay qaşığı duz
1/5 çay qaşığı hil (toz halında) – (hiliniz yoxdursa, əlavə etməsəniz də olar)
115 g duzsuz kərə yağı – otaq hərarətində yumuşaldılmış
2 stəkan şəkər tozu
2 yumurta – otaq hərarətində
425 g ricotta pendiri və ya kəsmik
1 ədəd limonun suyu
1 ədəd limonun rəndələnmiş qabığı



+

1. Sobanı 190C-dək qızdırın.

2. Bir qabda unu, qabartma tozunu, duzu və hili qarışdırın.

3. İri bir qabda kərə yağı və şəkər tozunu mikserlə ağaranadək, təxminən 3 dəqiqə ərzində çalın. Bir-bir yumurtaları Ardı »

ŞirniyyatlarŞaftalılı piroq

Şaftalılı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su b. Un
125 q. Kərə yağı
2 yumurta
1 su b. Şəkər kirşanı
1 pk. Vanil
1 çay k. Qabartma tozu

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su b. Süd
1 çay b. Toz şəkər
2 şorba k. Un
1 şorba k. Qarğıdalı nişastası
2 şorba k. Köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şaftalı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları qarışdırırıq. Ortadan başlayaraq yoğurmağa başlayırıq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda yuvarlayırıq. Dəzgaha un səpirik və xəmiri qoyuruq. Xəmirin Ardı »

ŞirniyyatlarMöcüzə tortu

Ərzaqlar:
Biskvit üçün:
4 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
Korj üçün şirə:
130 qram şəkər tozu
120 ml su
1 x.q. konyak

Süfle üçün:
300 ml qaymaq (33%)
1,5 stəkan şəkər pudrası
20 qram jelatin
Şokolad şirəsi üçün:
2 x.q. xama
50 qram kərə yağı
3 x.q. şəkər tozu
2-3 x.q. kakao

Tortu bəzəmək üçün:
0,5 stəkan qoz ləpəsi
50 qram şokolad

Hazırlanma qaydası:
Biskviti hazırlayıb, sobada bişirin. Sonra biskvit korjunu forma qabından çıxarıb, 8-12 saat müddətində kənara qoyun. Sonra korju iki hissəyə bölüb, hər iki korjun üzərinə hazırladığınız şirəni çəkin.
Sufle hazırlamaq üçün:
1 stəkan südün içinə jelatini töküb, 1 saat Ardı »

ŞirniyyatlarLəziz kəsmik kətəsi resepti

Tərkibi:
Kəsmik 5%-li - 600 qram
Yumurta - 1 ədəd
Duz - bir çimdik
Şəkər tozu - 100-150 qram
Un - 2 xörək qaşığı

Hazırlanması:
1. Bütün ərzaqları qatın, ələkdən keçirin. Kəsmiyi ələkdən keçirməsəniz də olar. Yaş əllə bu kütlədən kürəciklər düzəldin.
2. Bu ölçüdən istifadə etsəniz təqribi 13 ədəd kəsmik kətəsi olmalıdır. Unlayın, sonra bir balaca silkələyin ki, artıq un üzərindən tökülsün.
3. Tavaya yağ tökün, orta atəşdə kəsmik kətəsini qızardın.
4. Bir tərəfi qızarandan sonra tavanın qapağını örtün. Zəif odda ikinci tərəfini bişirin. Bu zaman kətə şişəcək.
5. Bişən kətələri kağız salfetin üzərinə yığın ki, artıq yağı hopsun.

Nuş olsun! Ardı »