beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarAzərbaycan nanı

Əla növ buğda unu – 325q, kərə yağı – 160q, şəkər kirşanı – 95q, kişmiş – 80q, sukat – 50q, yumurta 115q, fındıq ləpəsi – 50q, zəfəran – 0,06q, ammonium – 12q, pomada üçün şəkər tozu – 245q, patka – 25q, quru karmin boyağı.

Xəmir yoğurmaq üçün lazım olan fındıq xırdalanır, sukat xırda doğranır, kərə yağı şəkər kirşanı ilə bircinsli kütlə alınana qədər çalınır. Sonra buna yumurta, zəfəran şirəsi, fındıq, kişmiş, sukat və ammonium karbonat əlavə edilir, yaxşıca qarışdırılır. Ələnmiş un tökülüb tez xəmir yoğrulur. Xəmir yoğrulması ilə bərabər eyni zamanda şəkər tozu və patkadan pomada hazırlanır. Xəmir ),5 kq-lıq kündələrə bölünür Ardı »

ŞirniyyatlarKakaolu sarmalı lokum

Kakaolu sarmalı lokum

MATERİAL SİYAHISI:

KEKSİ ÜÇÜN:
2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 xörək qaşığı su
2 xörək qaşığı un

KREMİ ÜÇÜN:

1 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı ilə un
3 xörək qaşığı şəkər
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

İSLATMAQ ÜÇÜN:

1 su stəkanı süd
Hindistan qozu

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq, içinə şəkər tozu əlavə edirik. Mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 3-4 dəqiqə çalırıq. Kakao əlavə edib çalmağa davam edirik. Suyunu tökürük və çalırıq. 2 xörək qaşığı ilə unu, vanili və qabartma tozunu qoyub təkrar Ardı »

ŞirniyyatlarRəngli güllə cupcake

Rəngli güllə cupcake

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 su s. Süd
1 su s. Duru yağ
1 su s. Toz fındıq
2 şorba q. Kakao
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
Ustasından un ölçüsü

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 pk. Köpükləndirilmiş şəndi
Qida boyası

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Duru yağı və südü töküb çalırıq. Toz fındığı, kakao, vanili və qabartma tozunu qoyub çalırıq. 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq və mikserlə qarışdırırıq.

Kağız muffin qablarını muffin xonçasına duzuruk. İçlərinə hazırladığımız tort xərcini bölüşdürürük. Ardı »

ŞirniyyatlarQadın Barmağı Qurabiyəsi (Savoiardi)

“Qadın Barmağı” Qurabiyəsi (Savoiardi)
Təxminən 24 ədəd iri qurabiyə və ya 28-30 ədəd balaca qurabiyə üçün

3 ədəd yumurta – ağını sarısından ayırın
6 xörək qaşığı şəkər tozu (75 qram)
bir stəkanın dörtdə üçü (95 qram) un
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
5 xörək qaşığı şəkər kirşanı (pudrası)


Sobanı 175Cdək qızdırın. 2 ədəd soba listini duru yağla və ya kərə yağıyla yağlayın. Üstünə kalka kağızı sərin.

Yumurta ağlarını mikserlə yaxşıca çalın. Tədricən şəkər tozunu əlavə edib kütlə bərkiyənədək çalın.

Unu nişastayla qarışdırın. Kənara qoyun.

Ayrı qabda yumurta sarılarını cəngəllə bir az qarışdırın. Bu kütləni taxta qaşıqla çaldığınız yumurta ağına əlavə edin və yavaşca kütlələri bir Ardı »

ŞirniyyatlarCemli peçenyalar

Ləvazimatlar

240 qram un

120 qram pudra weker

120 qram kere yagi

1 paket vanil

3 biwmiw yumurta sarisi

Hazırlanma qaydası

Kere yagi ile wekeri cirpin, sonra biwmiw yumurta sarisini ezib kere yagi ustune atilir, sonra unu atib yogurmaga baslayiriq.

Biraz dinlendikden sonra xemiri 2 sm qalinliginda acib formalarda kesirik ve ustune cem elave edilib pece qoyulur. Nuw olsun!! Ardı »

ŞirniyyatlarŞor qoğalı resepti

Xəmir:

Maya 30 gr

Yumurta 1 əd.

Qızdırılmış süd 0,5 l

Un təxminən 1 kg

Yağ 250 gr

İç:

Buğda unu

Duz

Sarıkök

İstiot

Razyana

Cirə

Ərinmiş yağ


Bizdə qoğalı Novruz bayramında bişirirlər. Bundan başqa müqəddəs Ramazan bayramında və ehsan üçün. Şorqoqalı şirin çay ilə içəndə daha da ləzzətli olur.
Recept pahlava ilə eynidir. İç bir az undan, sarıkök, razyana, cirə, duz və istiot əlavə edilərək hazırlanır. Bunların üstünə istilənmiş ərinmiş yağı çiləyin və kütləni yığın. Ələ alanda böyük bir “küftə” olur.
Şor qoğalıda kündələrin sayı mütləq deyil, amma 8-dən az olmamalıdır. Kündələr nazik yayılır, taxtanın üstünə qoyulub hər laya yağ sürtülür. Laylar üst-üstə yığılır. Ərimiş yağ bir qədər istilənmiş olmalıdır və içinə cirə və razyana tökülür. Ardı »

ŞirniyyatlarNovruz Paxlavası

Ləvazimatlar

Un – 500 q

Kərə yağı – 150 q

Maya – 20 q

Yumurta – 1 ədəd

Süd – 200 q

Vanil – 5 q

Duz

İçlik üçün:

Qoz ləpəsi – 500 q

Şəkər tozu – 500 q

Hil – 4-5 ədəd

Şərbət üçün:

Şəkər tozu – 1 st.

Su – 1 st.

Üzəri üçün:

Yumurta sarısı – 2 ədəd

Zəfəran

Hazırlanma qaydası

1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı əridilir.

2. Süd qızdırılır və ilıq halda kərə yağına əlavə edilir.

3. Ələnmiş una 1 ədəd yumurta, duz, süd-yağ qarışığı, vanil və maya əlavə olunub yumşaq xəmir yoğrulur.

4. Xəmir isti yerdə 30 dəq. saxlanılır.

5. İçliyi hazırlamaq üçün: qoz qozçələn maşından keçirilir, əzilmiş hil və şəkər tozu qarışdırılır.

6. Xəmir 12 kündəyə (2 Ardı »

ŞirniyyatlarAnanaslı piroq

Ananaslı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
125 q. Kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 yumurta
1 çay qaşığı qabartma tozu
2 xörək qaşığı toz fındıq
Su

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı süd
4 xörək qaşığı un
1 çay stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Ananas

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və toz fındığı əlavə edirik, qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını sınırıq və yarım çay stəkanı soyuq su tökürük. Ortadakı materialları qarışdırırıq və kənardan un Ardı »

ŞirniyyatlarMeyvəli təpəcik tortu

Ərzaqlar:

Biskvit üçün:
4-5 ədəd yumurta
1 stəkan un
1 stəkan şəkər tozu
1 x.q. kartof nişastası
1-2 x.q. kakao

Krem üçün:
2-3 x.q. tez həll edilə bilən jelatin
500-600 ml qaymaq (33%)
0,75 stəkan şəkər pudrası
300 ml ərik və yaxud şaftalı yoqurtu
200 ml ərik və yaxud ananas kompotu

Korjların üzərinə çəkmək üçün:
200 ml ərik və yaxud portağal siropu
1 banka konservləşdirilmiş ərik və yaxud şaftalı (400 qr)
1 banka konservləşdirilmiş ananas (500 qr)
1-2 ədəd banan
20 qram südlü və yaxud acı şokolad
Tortu bəzəmək üçün çalınmış qaymaq

Hazırlanma qaydası:
Şokoladlı biskviti hazırlayıb, onu 2 hissəyə bölün. Birinci korjun üzərinə istədiyiniz siropu Ardı »

ŞirniyyatlarPavlova Tortu

Deyilənə görə, ”Pavlova” tortu ilk dəfə ötən əsrin 20-ci illərində məşhur Rus balerinası Anna Pavlovanın şərəfinə Avstraliyalı bir qənnadçı tərəfindən hazırlanmışdır. Digər versiyaya görə isə, tort Avstaliyada deyil, Yeni Zelandiyada icad olunub. Mübahisələr indiyənədək davam edir. Tortu isə bütün dünyada bəyənib xoşlayıblar.

“Pavlova” tortu 3 qatdan ibarətdir. Birinci qat – dairəvi merenq (bize) layıdır. Bunun üstünə ikinci qat – qaymaqlı krem çəkilir. Bu qatın üzərinə isə təzə meyvələr. Tortun originalında buraya kivi, çiyələk, marakuya meyvələri düzünür, amma bunların yerinə müxtəlif xırda giləmeyvələrdən də istifadə etmək olar. Elə bu reseptdəki kimi. Tort o qədər ləzzətlidir ki, tərif etməklə, qurtarmaz. Balerina kimi zərif, kövrək Ardı »

ŞirniyyatlarÜyüdülmüş un halvasi

Üyüdülmüş un halvasi

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su b. Üyüdülmüş un
2 şorba k. Dolmalıq fıstıq
2,5 su b. Toz şəkər
2 su b. Süd
1,5 su b. Su
3 şorba k. Kərə yağı
1 çay b. Duru yağ

İÇİ:

Yayvan polad qazana duru yağ tökürük və dolmalıq fıstığı qovururuq, arxasınca üyüdülmüş unu əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik və üyüdülmüş unun rəngi koyulaş-ana qədər, taxta qaşıqla tez-tez qarışdırırıq. Bu zaman ayrı bir qazana südü, su və toz şəkəri qoyuruq. Şərbətini qaynamağa qoyuruq.

Üyüdülmüş un yaxşıca qovrulanda şərbətini diqqətli bir şəkildə tökürük. Qarışdırıb şərbətini çəkəndə altını bağlayırıq. Qapağını Ardı »

ŞirniyyatlarQozlu Ordubad dürməyi

Əla növ buğda unu – 400q,

xama – 180q,

kərə yağı – 120q,

qoz ləpəsi – 220q

şəkər tozu – 180q,

bal - 40q,

darçın - 2q,

yumurta - 1 əd.


Xəmir hazırlamaq üçün kərə yağı xama ilə qarışdırılır, ələnmiş un töküb xəmir yoğrulur. İç hazırlamaq üçün qoz ləpəsi azacıq tavada qovrulur, ətçəkən maşından keçirilir, şəkər tozu, bal və ədviyyat qatılıb qarışdırılır. Xəmir 300 qramlıq paylara bölünüb 3-4 mm qalınlıqda yayılır. Yayılmış xəmir üzərinə hama lay şəklində 200 qram içlik qoyulur və xəmir bükülərək rulet formasına salınır. Üzərinə yumurta sarısı sürtülür, 190-2000 S tempraturda 30-35 dəqiqə bişirilir. Bəzən xəmir maya ilə hazırlanır. Ardı »

ŞirniyyatlarTrüfel tortu

Ərzaqlar:

170 qram acı şokolad (59-70% kakao)

170 qram kərə yağı

250 qram şəkər tozu

3 ədəd yumurta

125 qram un

1 ç.q. qabartma tozu

bir çimdik duz

Krem üçün:

25 qram şokolad

50 ml qaymaq (35%)

Trüfel üçün:

150 qram şokolad

70 ml qaymaq (35%)

2 x.q. kakao

1 x.q. şəkər pudrası

Şirə üçün:

50 qram acı şokolad

70 ml qaymaq (35%)

1 x.q. şəkər pudrası

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlamaq üçün: əridilmiş şokoladın üzərinə xırda doğranılmış kərə yağı töküb, buxarda istilədərək, əridin. Sonra üstünə şəkər tozu əlavə edib, həll olunana qədər qarışdırın. Soyutmaq üçün kənara qoyun. Sonra üstünə tədricən yumurtaları əlavə edib, qarışdırın. Unu qabartma tozu ilə qarışdırıb, şokoladlı qarışığın içinə tökün.

Diametri 26 santimetr olan yumru tort formasını yağlayın Ardı »

ŞirniyyatlarRəşid halvası

Ərzaqlar:

2-3 st. un
8 yumurtanın ağı
2 yumurtanın sarısı
bitki yağı
400 q bal
400 q şəkər tozu

Hazırlanma qaydası:

Yumurta ağlarını 15-20, sarılarını isə 10-15 dəqiqə ərzində çalın. Sonra birləşdirin və 20-25 dəqiqə ərzində hissə-hissə un tökməklə qarışdırın. Bu zaman xəmirin temperaturu 20 dərəcə Selsidən artıq olmamalıdır.
Xəmiri 250-300 q olmaqla hissələrə ayırın. Hər hissəni 3 mm qalınlıqda yayın. Yuxaları aralarına un səpməklə üst-üstə yığın. Sonra bunu bıçaqla yarıya bölün. Hər hissəni rulet kimi büküb əriştə formasında doğrayın. Alınan əriştəni otaq temperaturunda qurudun.
Əriştələri bitki yağında 5-7 dəqiqə, azacıq qızarana qədər qovurun. Sonra kəfkirlə aşsüzənə yığın ki, yağı axsın.

Ayrıca qazanda balla şəkəri qarışdırıb Ardı »

ŞirniyyatlarSevgi tortu

Ərzaqlar:

1 ədəd biskvitli korj

600 qram kəsmik

1,5-2 x.q. jelatin

250 qram maskarpone pendiri

250 qram qaymaq (yağlılığı 33-35%)

150 qram şəkər pudrası

Tortu bəzəmək üçün meyvələr: şaftalı, kivi

10 qram tort şirəsi

Şirə üçün:

250 ml alma şirəsi

1,5-2 x.q. jelatin

1x.q. şəkər tozu

vanil

Hazırlanma qaydası:

Korju hazırlayıb, (dükandan hazır da ala bilərsiz) xüsusi forma qabına yerləşdirin. Qaymağı yaxşıca çalın. Ayrı boşqabda maskarpone pendirini qaşıqla əzərək yumşaldın. O biri boşqabda isə kəsmiyi şəkər tozu ilə qarışdırıb, çalın. Jelatinin üzərinə 1 stəkan su töküb, qabarmağa qoyun. Sonra vam odda sobada qarışdıraraq, yumşaldın (qaynatmayın). Sobadan jelatini götürüb, soyudaraq kəsmiyə əlavə edin. Sonra qaymağın üzərinə kəsmik və maskarpone pendirini tədricən tökərək, qarışdırın. Hazırladığınız kremi yaxşıca çalıb, Ardı »

ŞirniyyatlarŞokalatlı qatlama çörək

Şokalatlı qatlama çörək

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 yumurta axı
2 xörək qaşığı kərə yağı
İlıq su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa sürülə şokolad

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Şəkər tozu üzərinə tökürük, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü tökürük və otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurta ağını əlavə edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı materiallarla əvvəl maya əridirik. Kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmiri özleş-ənə qədər 3-4 dəqiqə yoğururuq. Ardı »

ŞirniyyatlarƏrikli vatruşkalar

Üzərinə kəsmik, ərik və mürəbbə yaxılmış qalın qoğallar

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

100 qram kəsmik

1 ədəd yumurta

2 x.q. şəkər tozu

1,5 ç.q. qabartma tozu

1-1,5 stəkan un

2,5 x.q. bitki yağı

duz

20 qram pudinq tozu

2-3 x.q. şəkər tozu

270-280 ml süd

1 yumurta sarısı

ərik, şaftalı və başqa meyvələr

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlamaq üçün: unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Kəsmiyi qaşıqla əzib, yaxşıca qarışdırın. Üzərinə şəkər tozu, duz, bitki yağı və çalınmış yumurtaları əlavə edib, qarışdırın. Sonra üzərinə un əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmir nə sıyıq, nə də bərk olmamalıdır. Xəmiri 15-20 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayın.

Pudinqi hazırlamaq üçün: pudinq tozunu boşqaba töküb, üzərinə şəkər tozu və 2 xörək qaşığı süd Ardı »

ŞirniyyatlarAlbalı tort resepti

Ərzaqlar:

4 yumurta
4 stəkan şəkər tozu
4 stəkan un
1 çay qaşığı qabartma tozu
1 raket vanil
1 kasa dondurulmuş albalı

Krem üçün

3 xörək qaşığı un
2 stəkan süd
1,5 stəkan şəkər tozu
1 paket vanil

Üstü üçün

1 raket krem-şanti
1 stəkan süd
1/2 çay qaşığı qida boyası

Hazırlanma qaydası:

Dərin qabda yumurta və şəkər tozunu köpüklənənə qədər mikserlə qarışdırın. Un, qabartma tozu və vanili əlavə edərək təkrar qarışdırın. Qarışığı yuvarlaq keks qabına tökün, 180 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada bişirin.

Sonra qazana süd, un, şəkər tozu və vanil töküb vam odun üzərində bişirin, qarışıq hazır olandan sonra mikserdə 5 dəqiqə qarışdırın. Hazır olan tort yarımfabrikatını qəlibdən Ardı »

ŞirniyyatlarAsan biskvit

Ərzaqlar:

5 yumurta
1 st. şəkər tozu
5 dolu x.q. un
vanil

(Yumurtanın ağı ilə sarısını ayırın.)

Hazırlanması:

5 yumurtanın ağını yaxşıca çalın. Başqa qabda 5 yumurtanın sarısını çalın. Çalınmış yumurta ağı ilə qarışdırın. 1 st. şəkər tozunu hissə-hissə tökərək çalın (təxminən 4-5 dəfəyə). 5 dolu x.q. un və vanil əlavə edib yenə çalın.

Diametri təxminən 20 sm olan yastı qazanın içini yağlayın. Perqament döşəyin. Xəmiri tökün. Ağzına yaş dəsmala bükülmüş qapaq qoyun.
Qaz plitəsinin üzərinə bir tavanı ağzı aşağı çevirin. Qazanı onun üstünə qoyun. 1 saat ərzində vam odda bişirin. Bu müddətdə qazanın ağzını qəti surətdə açmayın. (Biskvit tort üçündə istifadə etmək olar)

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarNağıl tortu

Tərkibi:

xəmir üçün:
5 x.q. un
5 x.q. şəkər tozu
3 yumurta

krem üçün:
170 q kərə yağı
90 q şəkər pudrası
70 q qatılaşdırılmış süd
kakao tozu
qida boyaları

sirop üçün:
80 ml su
4 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. ağ desert şərabı

bəzək üçün:
bir ovuc sukat

Hazırlanma qaydası:

Əvvəlcə sobanı 180 dərəcə qızdırın. Düzbucaqlı sinini azca əridilmiş kərə yağıyla yaxşıca yağlayın, üzərinə un səpin. Unun artığını sinini üzüaşağı tutmaqla boşaldın.

Unu ələyin. Bir ləyənçədə yumurtaları şəkər tozu ilə mikserlə çalın. Şəkər tozu tam əriyincə və kütlənin həcmi təxminən 2,5 dəfə artınca çalın. Ehtiyatla unu əlavə edib tez qarışdırın.
Xəmiri hazırladığınız siniyə tökün. 30-35 dəqiqə, qızılı rəng Ardı »