Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarAlmalı Şarlotka

[i]ALMALI ŞARLOTKA

5 ədəd turşməzə alma (1 kg)
1 xörək qaşığı çörək qırıntısı (suxarik)
bir-iki çimdik darçın (zəruri deyil)
4 ədəd yumurta, oda hərarətində (soyuducudan hardasa 30 dəqiqə əvvəldən çıxardın)
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
bir çimdik vanil və ya bir neçə damcı vanil ekstraktı
şəkər kirşanı (pudrası), üstü üçün
[/i]


1. Əvvəlcə almaları soyun. Sonra 4 hissəyə bölüb, hər hissəni nə çox nazik, nə də çox qalın dilimlərə doğrayın.

2. Kənarları çıxan tort formasının (23 cm diametri olan) dibini və kənarlarını yağlayın. Əgər belə formanız yoxdursa, onda adi formadan da istifadə edə bilərsiniz. Dibinə çörək qırıntısı səpin. Alma dilimlərini formaya yığın. Əgər Ardı »

ŞirniyyatlarAbşeron tortu

Tərkibi:

3 st. un

4 yumurta

2 st.şəkər tozu

4 xörək qaşığı sirkə

0.5 çay qaşığı soda

4 xörək qaşığı mürəbbə suyu

1 paket vanil

Üstü üçün krem:

Kremşanti

1 st süd

Içi üçün krem:

1 banka qatlaşdırılmış süd

200 qr. kərə yağı

Hazırlanması:

Yumurta və şəkər tozu yaxşıca çalınır. Stəkana 4 xörək qaşığı sirkə tökürsən. Və üstünə 0.5 çay qaşığı sodanı onun üstünə töküb qaşıqla qarışdırırsan. Bu zaman sirkə köpürür. Bu qarışığı yumurta və şəkər tozu qarışığına töküb, sonra mürəbbə suyunu, vanilı əlavə edib, qarışdırırıq. Xəmiri 3 hissəyə bölüb bişiririk. Yağlanmış tavaya 1-ci hissə tökülür. 180°C-də əvvəlcədən qızdırılmış sobaya verilir. Üzəri qızılı rəng alanda götürülür. Digər hissələrdə bu qayda ilə bişirilir.Kekslərin arasina qatlaşdırılımış südlə 200 Ardı »

ŞirniyyatlarQuru üzümlü keks resepti

Qadınlar.biz üzüm qurusu tərkibli ləzzətli keksin reseptini təqdim edir.

Tərkibi:
200 qr kərə yağı
200 qr şəkər tozu
1 çimdik duz
4 yumurta
250 qr un
50 qr buğda nişastası
1 limon qabığı rəndəsi
250 qr üzüm qurusu
Şəkər pudrası
Qabartma tozu

Hazırlanması:
Şəkər və yumurtanı mikserlə ağarana kimi çalışın. İçinə ələyərək unu, buğda nişastası, isti olmayan ərimiş yağı, duzu qatıb mikserlə qarışdırın. Xəmir özünə gəlincə üzüm qurusu, limon qabığı rəndəsi və qabartma tozunu qatın. Hazırlanan xəmiri yağlanmış və un səpilmiş soba qabına tökün. 180 dərəcədə isinmiş 35-45 dəqiqə bişirin. Bişdikdən sonra süfrəyə verəndə üzərinə şəkər pudrası tökün.
Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarAğ ganajlı keks

Ağ ganajlı keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 su s. Süd
1 su s. Duru yağ
1 su s. Toz fındıq
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 su s. Ağ şokolad
1 pk. Krem
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Südü və duru yağı töküb çalmağa davam edirik. Toz fındığı, qabartma tozunu, vanili və 6 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq.Keksin içinə kərə yağı yağlayırıq. Keks xərcini içinə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Keks-imiz qabaranda Ardı »

ŞirniyyatlarFındıqlı alcalı peroq

Fındıqlı alcalı peroq

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
125 q kərə yağı
1 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qatıq
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 kasa mürdüm alça
1 su stəkanı filə fındıq
3 xörək qaşığı şəkər tozu
1 şirin qaşığı darçın

İÇİ:

Unu, şəkər tozu, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına alırıq. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurta qırırıq. Qatqı da qoyuruq və ortadakı materialları yoğururuq. Kənardakı toz materialları də xəmirmizə qatıb yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik.

Ardı »

ŞirniyyatlarGavalılı tortu

Ərzaqlar:

200 qram kərə yağı

2 yumurta

2 stəkan un

1 stəkan şəkər tozu

8-10 gavalı

0,5 ç.q. qabartma tozu

1 büküm vanil şəkəri

bir az rom (tünd içki növü)

Hazırlanma qaydası:

Yumşaldılmış 100 qram kərə yağını 0,5 stəkan şəkər tozu ilə qarışdırıb, mikserlə çalın. Üzərinə 2 yumurta əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın. Sonra üzərinə qabartma tozu ilə qarışdırılmış 1 stəkan unu əlavə edib, mikserlə çalmağa davam edin.

Xəmiri bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirib, üzərinə yarı kəsilmiş gavalıları bərabər şəkildə düzün.

Ovuntunu hazırlamaq üçün: 100 qram kərə yağı, 1 stəkan un, 0,5 stəkan şəkər tozu və vanil şəkərini birləşdirib, əlinizlə ovuntu alınana qədər yaxşıca qarışdırın. Sonra alınmış ovuntu ilə gavalıların Ardı »

ŞirniyyatlarFındıqlı keks

Ərzaqlar:
4 ədəd yumurta
1 su stəkanı şəkər
1 su stəkanı maye yağ
1 su stəkanı iri döyülmüş fındıq
1 su stəkanı rəndələnilmiş kök
1 çay qaşığı darçın
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 su stəkanı un

üzərinə:
pudra şəkəri

Hazırlanma qaydası:
Yumurta və şəkəri ağlaşana qədər, təxminən 3-4 dq. mikserdə yüksək sürətdə çırpın. Süd, fındıq, kök və ayrı qabda elediğiniz un və qabartma tozunu yumurtalı qarışığa əlavə edib, mikserdə aşağı sürətdə çırpın.
Yağlanmış qəlibə töküb, əvvəldən isidilmiş 160 dərəcə sobada batırdığınız çöp dənəsi ilə təmiz çıxana qədər bişirin. Keks soyuduqdan sonra üzərinə pudra şəkəri ələyin.

Nuş olsun. Ardı »

ŞirniyyatlarBanan Pirojnası

“Banan” Pirojnası

20 pirojna üçün

Xəmir üçün:
1 stəkan xama
çay qaşığının ucunda (çay qaşığının dörtdə bir hissəsi) çay sodası
200 qram kərə yağı – əridib soyudun (qaynatmayın – əriyən kimi oddan götürün)
2 stəkan əla növ ağ un

İçi üçün:
2 stəkan kəsmik
1 stəkan şəkər
yarım stəkan un
bir çimdik vanil



Üstü üçün – şəkər kirşanı (pudrası)

Əvvəlcə xəmiri düzəldin. Bunun üçün bir qabda sodanı xamada qabardın. Üstünə yağ və unu əlavə edib xəmir yoğurun. Xəmir zərif olmalı və çox bərk olmalalıdır. Xəmiri kündələyib 2 saat ərsində soyuducuda saxlayın.

İçi hazırlayın. Bunun üçün bir qabda kəsmik, şəkər, un və vanili qarışdırın. Alınan kütləni 1 saat ərzində Ardı »