Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarKirpi balası şirniyyatı resepti

Tərkibi:
3-3,5 stəkan un (xəmir lazım olan konsistensiyaya gələnə qədər)
200 qram otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı
Bir stəkan süd
İki xörək qaşığı şəkər tozu
2 çay qaşığı quru maya
0,5 çay qaşığı duz

Hazırlanması:
Duzla mayanı qarışdırın, südü, şəkər tozunu, un və yağı əlavə edin. Xəmiri yoğurun, çox bərk və ya çox yumşaq olmasın. Xəmiri 4 saat soyuducuda saxlayın.
Bişirmədən öncə xəmiri soyuducudan çıxarın ki, otaq temperaturunda qalsın. Yeri gəlmişkən, bu xəmir soyuducuda 3 gün saxlanıla bilər, ancaq bu zaman ona yarım çay qaşığı soda əlavə etmək lazımdır.
Beləliklə, dadlı və gözəl "Kirpi balası” piroqunu hazırlayaq.

1. Xəmiri açın, yuxanın üzərinə istənilən şirin içlik qoyun

2. Fətirin kənarlarını yuxarı qaldırırıq, Ardı »

ŞirniyyatlarMürəbbəli asan tort

Ərzaqlar:

1.5 st. un
2 yumurta
1 st. şəkər tozu
1 st. qatıq
1 x.q. kakao
1 x.q. kərə yağı
1 ç.q. soda (sirkədə söndürülmüş)

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkəri ağarıncayadək çalın, qatıq, kakao, soda, kərə yağı qatıb qarışdırın. Sonra un əlavə edin. Tavanı qızdırın. Bitki yağıyla yağlayın. Azca manna səpin. 6 xörək qaşığı xəmir töküb ağzını bağlayın. 10-12 dəqiqə vam odda bişirin. 3 fətir alınmalıdır. Fətirlərin üzərinə mürəbbə, şəkərlə çalınmış qaymaq və ya istənilən kremi çəkmək olar.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarZefir

Lazım olanlar:
1kq şəkər
2,5 x.q jelatin
1 x.q limon sirkəsi
1ç/q vanil
1ç/q soda

ZefirHazırlama qaydası:
Jelatini 100ml qaynanmış soyuq suda 2 saat saxla. Eyni zamanda 200ml soyuq qaynanmış suda 2 saat saxla, sonra odun üzərində 7-8 dəqiqə qarışdıraraq qaynat və götür. Jelatini əlavə edib 10 dəqiqə mikserdə qarışdır(mikserin sürəti çox olmamaqla). Limon sirkəsini əlavə edib 5 dəqiqə qarışdır. Məhlulu 10 dəqiqə kənarda saxla. Qaba "düzüb" 3-4 saat soyuducuda (dondurucuda) saxla. Ardı »

ŞirniyyatlarKremli kala gülü resepti

Tərkibi:
4 ədəd yumurta
1 st un
1 st pesok
Vanel qabartma tozu
Qatılaşdırılmış süd
200 qr kərə yağı

Hazırlanması:
Əvvəlcə yumurta pesok köpürənə qədər mikserlə çalınır. Sonra üzərinə un qabarma tozu vanel əlavə edib qatışdırık. Sonra xəmiri ya tavada ya da vafli edən qabda pişirik. Qabın dibin azca yağlayıb qaşıkla xəmiri töküb hər iki tərəfin pişirib götürük.


Krem üçün:
200 qram yağı mikserlə çalıb üzərinə qatılaşdırılmış südü əlavə edib krem halına gələnə kimi çalırık. Krem hazır oldukda 20 dəq soyuducuda saxlayırık. Sonra pişirdiyimiz biskiviti aşaqı hissədən büküb içinə krem qoyuruk. Və artık kremli kala gülü hazırdı.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarCənnət həzzi tortu resepti

Tərkibi:
Xəmir üçün:
250 qram kərə və ya marqarin yağı
200 qram şəkər tozu
200 qram un
2-2,5 çay qaşığı qabartma tozu
4 yumurta
4 xörək qaşığı süd
3 xörək qaşığı kakao tozu

Krem üçün:
500 ml süd
6 xörək qaşığı mannı yarması
200 qram yağ
200 qram şəkər
200 qram kakos dənəcikləri

Şirəsi üçün:
180 qram südlü şokolad

Hazırlanması:
Bütün ərzaqları qarışdırın, xəmiri yağlanmış qəlibdə, 175 dərəcə temperaturda təxminən 50 dəqiqə bişirin. Soyuyandan sonra tort xəmirini iki hissəyə, laya bölün.
Süddən mannı sıyığı bişirin, yağla şəkər tozunu ayrıca çalın. Sonra yağlı kütləni və kakosu mannı sıyığına əlavə edin, yenidən qarışdırın. Tort layına bu kremden çəkin.
Südlü şokoladı buxarda əritdikdən sonra tortun üzərinə tökün və soyuq yerdə saxlayın. Ardı »

ŞirniyyatlarŞaftalı piroqu

Lazım olanlar:
Un - 230 q
Yumurta - 2 ədəd
Kərə yağı - 110 q
Şəkər tozu - 200 q
Xama - 200 q
Soda - 1 ç.q.
Qabartma tozu - 1 ç.q.
Duz - bir çimdik
Vanil - 10 q

İçlik üçün:

Şaftalı - 3 ədəd (yetişmiş)
Şəkər tozu - 60 q
Qoz ləpəsi - 60 q
Darçın - 1 ç.q.


Hazırlanma qaydası:

Saaftalı piroqu1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı və şəkər tozu mikserlə ağaranacan çalınır.
2. Kütləyə yumurta əlavə edilib yenidən çalınır.
3. Proses xama əlavə olunaraq yenidən təkrarlanır.
4. Un, vanil, qabartma tozu, soda, duz qarışdırılıb çalınmış kütləyə əlavə edilir və Ardı »

ŞirniyyatlarKofeli sufle

Kofeli sufle

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su b. Toz şəkər
150 q. Kərə yağı
80 q. Bitter şokolad
80 q. Südlü şokolad
1 şorba k. Kakao
2 şorba k. Kimyəvi qəhvə
Yarım çay b. Su
4 şorba k. İlə un

İÇİ:

Kərə yağını və şokoladları bir qaba qoyuruq. İçində su qaynayan kiçik bir qazanının ağzına salaraq parlama üsulu ilə əridirik. Materiallar çatarkən içinə toz şəkəri də qoyuruq. Qarışdırırıq, şəkərin tamamilə çatmasını gözləmirik. Qazan üstündən görürük və bir az yəni mənimdir. Yumurta sarılarını içinə qatırıq və qarışdırırıq. Kimyəvi qəhvə yarım çay stəkanı su tökürük. Bu qarışığı da əlavə edirik.
Ardı »

ŞirniyyatlarAnanaslı piroq

Ananaslı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
125 q. Kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 yumurta
1 çay qaşığı qabartma tozu
2 xörək qaşığı toz fındıq
Su

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı süd
4 xörək qaşığı un
1 çay stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Ananas

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və toz fındığı əlavə edirik, qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını sınırıq və yarım çay stəkanı soyuq su tökürük. Ortadakı materialları qarışdırırıq və kənardan un Ardı »