Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarTonton Çörək

Ərzaqlar:
2 stəkan un
1.5 stəkan kekun tozu
3 yumurta
1.5 stəkan toz şəkər
1 stəkan süd
1 xörək qaşığı mahlep
1 qabartma tozu
2 damla saqqızı
1/2 marqarin
Hazırlanması:

Bir qaba unu boşaldıb marqarini otaq istiliyində yumşaldaraq şəkər, saqqız, süd, qabartma tozu və iki yumurta ilə birlikdə mikserdə qarışdırın.
Yağlanmış yumru bir keks qabına qarışığı tökün, qalan yumurtanı çörəyin üzərinə sürüb 150 dərəcə sobada 50 dəqiqə bişirin.
Hakkında: çörəkdə istifadə edilən damla saqqızı Ege bölgəsin sadəcə bəzi bölgələrində yetişən saqqız ağacının öz suyundan əldə edilən təbii saqqızdır. Nadir bölgələrdə yetişdiyi və istehsalı az olduğu üçün olduqca bahalı təbii maddədir. Nuş Olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı Bananlı Keks

Şokoladlı Bananlı Keks

Qeyd: Azərbaycanda “baking powder”ın olub olmadığından əmin deyiləm. Əgər yoxdursa, bunun yerinə keksə sadəcə soda əlavə edin. Toplam 0.5 çay qaşığı soda kifayətdir.

Ərzaqlar

1 3/4 stəkan (245 q) un
1/4 stəkan (30 q) tünd kakao tozu
1 stəkan (250 q) şəkər tozu
1 çay qaşığı baking powder (səhf etmirəmsə, rusca buna pekarskiy poroşok deyirlər)
1/4 çay qaşığı soda
1/4 çay qaşığı duz
bir çimdik vanil tozu
3 yetişmiş banan (təxminən 454 qram), yaxşıca əzilmiş (təxminən 1 1/2 stəkan banan püresi əldə edəcəksiniz)
2 böyük yumurta, yüngülvari mikserlə və ya qaşıqla çalınmış
1/2 stəkan (120 q) qazın üzərində və ya mikrodalğalı Ardı »

ŞirniyyatlarHavana tortu resepti

Tərkibi:
Karamelizə edilmiş fındıq
350 q fındıq (iri doğranmış)
10 x.q. şəkər tozu

Alt qat üçün:
2 yumurtanın sarısı
100 q yağ
3 x.q. un
8 dolu x.q. karamelizə edilmiş fındıq

Orta qat üçün:
4 yumurtanın ağı
8 dolu x.q. karamelizə edilmiş fındıq

İçi üçün:
3 x.q. (30 q) jelatin
1 l süd
1 budaq vanil
15 x.q. şəkər tozu
500 q 33%-li çalınmış qaymaq
3 x.q. şəkər pudrası

Hazırlanması:
Əvvəlcə karamelizə edilmiş fındıq hazırlamaq lazımdır. Şəkər tozunu tavaya qoyub vam odda karamel halına düşənədək əridin, fındığı əlavə edib dərhal qarışdırın, perqamentin üzərinə bir lay döşəyin. Soyuduqdan sonra xırdalayın.

İçin hazırlanması:
Jelatini 6 x.q. suda isladın.
Vanil budağını ortadan bölüb toxumlarını çıxarın. Toxumları qabıqları və şəkər tozu ilə birlikdə südə əlavə edib ocağın üstünə Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı qızıl güllər peçenyesi

Ərzaqlar:

Xəmir 60 ədəd peçenye üçün nəzərdə tutulub

Xəmir üçün:

300 qram kərə yağı

3 stəkan un

3/4 stəkan xama

1-1,5 ç.q. xəmir yumşaldıcı

Şokoladlı xəmir üçün:

100 qram kərə yağı

1 stəkan şəkər tozu

1 stəkan un

2 x.q. kakao

1-2 x.q. qoz ləpəsi

darçın


Hazırlanma qaydası:

Əvvəl açıq rəngli xəmiri hazırlayın. Ələkdən keçirilmiş unun üzərinə yumşaldılmış kərə yağını xırda- xırda doğrayıb, əlavə edin. Sonra bıçaqla yağı əzərək, qarışdırın.

Xamaya yumşaldıcı əlavə edib, qarışdırın. Sonra unla kərə yağın qarışığına əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmiri xüsusi ərzaq üçün nəzərdə tutulan nazik şəffaf kağıza büküb, 40 dəqiqə ərzində soyuducuya yerləşdirin.

Bu qayda ilə şokoladlı xəmiri də hazırlayın. Qoz ləpəsini blenderdən keçirin. Xəmirin üzərinə şəkər tozu, kakao, ovulmuş qoz Ardı »

ŞirniyyatlarGilasli keks

Gilasli keks

MATERİAL SİYAHISI:

2 yumurta
1 çay s.Toz şəkər
1 çay s. Süd
1 çay s.Duru yağ
1 çay s.Fındıq
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
4 şorba q.Un
1 limon qabığı rəndəsi

İSLATMAQ ÜÇÜN:

1 su s.Süd

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 pk. Köpükləndirilmiş şəndi
Gilas

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına alırıq. Şəkər tozunu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Duru yağı və sürü tökürük, çalmağa davam edirik. Limon qabığını rəndələyirik. İçinə toz fındığı, vanili, qabartma tozunu və unu qoyuruq. Qarışdırırıq və yağlanmış soba qabına tökürük.

Əvvəldən isidilmiş 175 dərəcəlik sobada 16 dəqiqə bişiririk. Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı şirni

Almalı şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 şorba k. Un
1 şorba k. Nişasta
2 şorba k. Düyü unu
1 pk. Vanil

BAZA ÜÇÜN:

5 qırmızı alma
1 su b. Toz şəkər
1 çay b. Qoz
1 pk. Petibör biskvit
1 çay k. Darçın

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozunu, unu, nişasta, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Almaları soyuruq və tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu atırıq və qarışdıraraq bişiririk. Almalar yumşalan darçın əlavə edirik.

Qozu əl dəyirmanından keçiririk. Tavaya əlavə edirik. Ardı »

ŞirniyyatlarAnanaslı tort

Lazım olan ərzaqlar:

4 yumurta
1,5 stəkan un
1,25 stəkan şəkər
0,5 stəkan bitki yağı
1 stəkan blenderdə xırdalanmış ananas (konservləşdirilmiş kompotdan)
1 stəkan xırda ovulmuş qoz
xırdalanmış zəncəfil 0,5 stəkan təbii qatıq

Hazırlanması:

Gülməli dərəcədə tez hazırlanır – qarışdırıb, bişməyə qoymaq və 40 dəqiqədən sonra hazırdır.

Mətbəx sobasını («duxovka») 180 dərəcəyədək qızdırmaq, tavanı yağlamaq.

Yumurta, un, şəkər və qıtığı qarışdırmaq, buna digər ərzaqları qatmaq (qozun yalnız 2/3-i). Xəmiri tavaya qoymaq. Qozun qalanını 1 qaşıq şəkərlə qarışdırmaq və alınan kütləni xəmirin üzərinə səpmək. Sobada 40 dəqiqə bişirəndən sonra tort hazırdır. Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı Qurabiyələr

Almalı Qurabiyə

Gönül Candaşın “Bereketli Olsun” kitabından adaptə edilmişdir

Almalı qurabiyə Türkiyədə çox məşhur şirniyyatdır və hazırlanmasının bir neçə üsulu var. Mən bu resepti sınadım. Hazırlanması sizin üçün rahat olsun deyə orijinal reseptdə bəzi dəyişiklik və əlavələr etdim.

İçlik üçün:

3 ədəd alma
½ fincan şəkər tozu
½ çay qaşığı darçın
1 ovuc (təxminən 3/4 fincan) xırda doğranmış qoz (çox da xırda olmamalı,bir qədər iri doğranmalıdır)

Xəmir üçün:

2+3/4 fincan un
1/3 fincan şəkər pudrası
1 çay qaşığı qabartma tozu
250 qram duzsuz kərə yağı (otaq temperaturunda yumşalmış)
2 xörək qaşığı qatıq
1 xörək qaşığı limon qabığı rəndəsi

Şirniyyatın üzərinə səpmək üçün şəkər pudrası

Hazırlanması:
İçliyin hazırlanması: Almaların qabığı soyulur. Ardı »