beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarQırmızı tort

Ərzaqlar:

1/2 st. bal
115 q və 50 q şəkər tozu (xəmir və krem üçün)
8 yumurta (6-sı xəmir üçün)
450 q un (krem üçün əlavə 3 x.q.)
1 ç.q. soda
1 l süd
200 q kərə yağı
100 q sürtgəcdən keçirilmiş şokolad

Hazırlanma qaydası:

Balı qarışdıraraq “su hamamı”nda əridin. Şəkər tozu əlavə edib əriyənədək qarışdırın. Azca soyudun, yumurta əlavə edib yaxşıca qarışdırın, sonra unla soda qatın. Bundan sonra xəmiri tez yoğurun.
Xəmiri uzun lülə formasına salın. 9 yerə bölüb 30 dəqiqəliyə soyuducuya yerləşdirin. Sonra 0,5 sm qalınlıqda yuxalar yayıb 230 dərəcədə sobada 10-12 dəqiqə bişirin. Soyudun. Kənarının artıqlarını kəsin.

Krem üçün 2 yumurtanı şəkər Ardı »

ŞirniyyatlarQarağatlı tort

Ərzaqlar:

250 q qatıq
250 q qarağat mürəbbəsi
110 q şəkər tozu
1 ç.q. soda
3 yumurta
310 q un
250 q yağlı xama (25%-dən çox)
210 q şəkər pudrası
bəzək üçün marmelad

Hazırlanma qaydası:

Yumurtanı şəkərlə çalın, mürəbbə, qatıq əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Soda ilə qarışdırılmış un əlavə edin. Cəld xəmir yoğurub yağlanmış siniyə tökün. 220 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini diş çöpü və ya kibrit çöpü batırmaqla yoxlayın. Əgər çöp təmiz qalırsa (ona xəmir yapışmırsa), deməli, biskvit bişib. Onu formadan çıxarıb soyudun.
Krem üçün: yaxşıca soyudulmuş xamanı şəkər pudrası əlavə edə-edə qatılaşana qədər çalın.
Korju iki hissəyə bölun. Arasına krem çəkin. Ardı »

ŞirniyyatlarMürəbbəli asan tort

Ərzaqlar:

1.5 st. un
2 yumurta
1 st. şəkər tozu
1 st. qatıq
1 x.q. kakao
1 x.q. kərə yağı
1 ç.q. soda (sirkədə söndürülmüş)

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkəri ağarıncayadək çalın, qatıq, kakao, soda, kərə yağı qatıb qarışdırın. Sonra un əlavə edin. Tavanı qızdırın. Bitki yağıyla yağlayın. Azca manna səpin. 6 xörək qaşığı xəmir töküb ağzını bağlayın. 10-12 dəqiqə vam odda bişirin. 3 fətir alınmalıdır. Fətirlərin üzərinə mürəbbə, şəkərlə çalınmış qaymaq və ya istənilən kremi çəkmək olar.

Nuş olsun! Ardı »

Şirniyyatlarİspanaq tortu resepti

Ərzaqlar:

3 yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan ispanaq püresi
2 stəkan un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

Krem üçün

2 stəkan süd
1 stəkan şəkər tozu
3 xörəık qaşığı un

Üstü üçün

1 paket krem-şanti

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkər tozunu dəmir qabda mikserlə 10-15 dəqiqə, şəkər əriyənə qədər qarışdırın. Sonra digər inqradientləri əlavə edin, keks qəlibinə qoyun, 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada bişirin, sonra soyudun.

Krem üçün inqradientləri bir qazanda qarışdıraraq bişirin, mikserdə 5-10 dəqiqə qarışdırın. İlıq hala gəlincə tort yarımfabrikatını ikiyə kəsin, arasından 1 stəkan bişmiş xəmiri çıxarın, əlinizlə yumşaldın.

Krem şantini 1 stəkan süd ilə qarışdırın, sonra krem-şantidən 1 xörək qaşığı götürün, kəsilmiş hissələri Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı Dondurmalı tort

Ərzaqlar:

4 yumurta
1 stəkan un
1 stəkan şəkər tozu
2 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
1 paket “krem-şanti”
1 stəkan süd
500 qram şokoladlı dondurma
1 çay qaşığı qəhvə (döyülməmiş)
1 stəkan isti su
Vanil

Hazırlanma qaydası:

Yumurtaları qırın, şəkər tozunu əlavə edərək çırpın. Ayrı bir qabda unu, qabartma tozu, kakao və vanili qarışdırın, yoğurun. Sonra qarışığı yuvarlaq qaba tökün, 170 dərəcə isidilmiş sobada 15 dəqiqə bişirin. Sobanın temperaturunu 150 dərəcəyədək aşağı salıb sonadək bişirin.
Bişmiş içliyi üç bərabər hissəyə ayırın, yuvarlaq tort çəmbərinə qoyun.
Daha sonra krem üçün süd və “krem-şanti”ni qarışdırın, qabarana qədər çırpın, şokoladlı dondurmanı əlavə edib qarışdırın.

Qəhvə dənələri Ardı »

ŞirniyyatlarSalatli tort

Ərzaqlar:

3 ədəd yumurta

150 qram xiyar

0,5 ədəd soğan

250 qram pomidor

100 qram göy soğan

120 qram vetçina

10 ədəd qırmızı turp

125 qram pendir

100 qram xırda sort pomidor (çerri)

Kahı yarpaqları

Sous hazırlamaq üçün:

100 qram mayonez

150 qram yoqurt və ya qaymaq

duz, istiot

cəfəri

Hazırlanma qaydası:

Bütün ərzaqları yuyub, təmizləyin.

Pomidor, xiyar, qırmızı turp və soğanı nazik halqa formasında doğrayın.

Göy soğanı xırda-xırda doğrayın.

Vetçinanı xırda kub formasında doğrayın.

Pendiri sürtkəcin xırda gözündən keçirin.

Bişmiş yumurtaları halqa formasında doğrayın.

Sous hazırlamaq üçün:mayonezin üzərinə yoqurt, duz, istiot, xırda doğranılmış cəfəri əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.

Hazırlanmış ərzaqları qabda aşağıdakı kimi laylarla düzün. İstəsəniz hər layın üstündən hazırladığınız sousu tökün və yaxud ayrıca salatla birlikdə sousu süfrəyə verin.

1-ci Ardı »

ŞirniyyatlarGavalılı tortu

Ərzaqlar:

200 qram kərə yağı

2 yumurta

2 stəkan un

1 stəkan şəkər tozu

8-10 gavalı

0,5 ç.q. qabartma tozu

1 büküm vanil şəkəri

bir az rom (tünd içki növü)

Hazırlanma qaydası:

Yumşaldılmış 100 qram kərə yağını 0,5 stəkan şəkər tozu ilə qarışdırıb, mikserlə çalın. Üzərinə 2 yumurta əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın. Sonra üzərinə qabartma tozu ilə qarışdırılmış 1 stəkan unu əlavə edib, mikserlə çalmağa davam edin.

Xəmiri bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirib, üzərinə yarı kəsilmiş gavalıları bərabər şəkildə düzün.

Ovuntunu hazırlamaq üçün: 100 qram kərə yağı, 1 stəkan un, 0,5 stəkan şəkər tozu və vanil şəkərini birləşdirib, əlinizlə ovuntu alınana qədər yaxşıca qarışdırın. Sonra alınmış ovuntu ilə gavalıların Ardı »

ŞirniyyatlarŞaftalılı dondurma tortu

Ərzaqlar:

250 qram ağ plombirli dondurma

100 qram şokoladlı plombir

50-70 ml qaymaq (35%)

1/4 stəkan şəkər pudrası

50 qram şaftalı

Hazırlanma qaydası:

Ağ plombiri boşqabın içinə və kənarlarına bərabər şəkildə tökərək, 30-40 dəqiqə ərzində dondurma kamerasında saxlayın. Sonra ağ plombirin üzərindən şokoladlı dondurmanı töküb, bərabər şəkildə yayın. Sonra tortu 30-40 dəqiqə ərzində tam donana kimi soyuducuda saxlayın.

Şaftalıları xırda kub formasında doğrayın. Qaymağı şəkər pudrası ilə qarışdırıb, yaxşıca çalın. Sonra çalınmış qaymağın üzərinə doğranılmış şaftalıları əlavə edib, qarışdıraraq tortun içinə yerləşdirin. Tortun üstünü falqa kağızı ilə örtüb, qaymaq tam donana kimi soyuducuda saxlayın.

Tort qabını bir anlıq qaynar suya salıb, tez çevirib, boşqaba qoyun. Süfrəyə verərkən tortu şaftalı Ardı »

ŞirniyyatlarYay tortu

Ərzaqlar:

300 qram biskvit (hazır da ala bilərsiz)

500 qram xama

1 stəkan şəkər tozu

3 x.q. jelatin

çiyələk, kivi

Hazırlanma qaydası:

Xamanı şəkər tozu ilə qarışdırıb, yaxşıca çalın.

Jelatinin üzərinə 0,5 stəkan soyuq su töküb, 30 dəqiqə ərzində saxlayın. Sonra jelatini odun üzərinə qoyub, istilədin (qaynatmayın). Jelatinin üzərinə tədricən xamanı tökərək, qarışdırın. Biskviti xırdalayın.

Dərin boşqabın içinə yarı bölünmüş çiyələk və kivini yerləşdirib, üzərindən xırdalanmış biskviti qoyun. Sonra yenidən meyvələri düzüb, üzərindən biskbiti yerləşdirin. Sonra tortun üzərindən jelatınlə xama qarışığını töküb, 2 saat ərzində soyuducuda saxlayın. Sonra tortu soyuducudan çıxarıb, səliqəli formada boşqabda çevirirsiz. Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarRaffaello tortu

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

2 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
2 büküm vanil şəkəri
200 qram qaymaq (yağlılığı 30%)
2 stəkan un
1 büküm qabartma tozu

Krem üçün:

200 qram xama (yağlılığı 20%)
200 qram qaymaq
3/4 stəkan şəkər tozu
3 büküm vanil şəkəri

Iç üçün:

200 грамм moruq, çiyələk
5-6 ədəd “Raffaello” konfetləri
Tortu bəzəmək üçün:
“Raffaello” konfetləri
1 paçka kokos ovuntusu

Hazırlanma qaydası:
2 yumurta, 1 stəkan şəkər tozu və 2 büküm vanil şəkərini qarışdırıb, yaxşıca çalın. Üzərinə 200 qram qaymaq əlavə edib, yenidən çalmağa davam edin. Sonra 2 stəkan un, 1 büküm qabartma tozu əlavə edib, yenidən qarışdırın.
Xəmiri əvvəlcədən yağlanmış xüsusi forma qabına Ardı »

ŞirniyyatlarYay möcüzəsi tortu

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

250 qram marqarin
1 stəkan şəkər tozu
2 ədəd yumurta
0,5 ç.q. soda
3 stəkan un
Krem üçün:
500 qram xama
1 stəkan şəkər tozu

Şokolad şirəsi üçün:

2 x.q. xama
2 ç.q. kakao
3 x.q. şəkər tozu
50 qram kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlamaq üçün: marqarini əridib, şəkər tozu ilə qarışdırın. Üzərinə yumurta, un və sirkə ilə qarışdırılmış soda əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmir nə sıyıq, nə də bərk olmamalıdır (ələ yapışmamalıdır).

Hazır xəmiri 3 hissəyə bölün. Birinci hissəsindən korj hazırlayıb, forma qabına yerləşdirin.
Xəmirin qalan hissəsini xırda-xırda kündələrə tutub, girdələyib, korjun qıraqlarına düzün.
Sobada bişirəndən sonra, soyumaq üçün kənara qoyun.
Krem hazırlamaq Ardı »

ŞirniyyatlarKlassik tort

Üç korjlu tort

Ərzaqlar:

Qoz ləpəsi olan korj üçün:

1 ədəd yumurta

0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu

115-120 qram xama (yağlılığı 25%)

0,5 ç.q. soda

0,75-1 stəkan (70-100 qram) un

1 x.q. nişasta

0,75 stəkan qoz ləpəsi

Xaş-xaşlı korj üçün:

1 ədəd yumurta

0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu

115-120 qram xama (yağlılığı 25%)

0,5 ç.q. soda

0,75-1 stəkan (70-100qram) un

1 x.q. nişasta

0,5 stəkan xaş-xaş

Qaysı qurusu olan korj üçün:

1 ədəd yumurta

0,5 stəkan(80qram) şəkər tozu

115-120 qram xama

0,5 ç.q. soda

0,75-1 stəkan (70-100 qram) un

1 x.q. nişasta

0,5 stəkan qaysı qurusu


Krem üçün:

100-150 qram kərə yağı

0,5 banka (200 qram) qatılaşdırılmış süd

Tortu bəzəmək üçün:

şokolad

qoz ləpəsi

Hazırlanma qaydası:

Tort üçün müxtəlif ədavalarla olan 3 korj bişirmək lazımdır.

Qoz ləpəsini xırdalayın. Qaysı Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı dondurma tortu

Tortun dadı hər kəsin əhval-ruhiyyəsini qaldıracaq

(17×17 forması üçün nəzərdə tutulub)

Ərzaqlar:

200 qram undan hazırlanmış yumşaq şokoladlı peçenye
50-70 qram kərə yağı
500 qram plombir
badam və ya fındıq
Şirə üçün:
100 qram qatılaşdırılmış süd
100 qram qara şokolad
1 x.q. şəkər tozu
1/3 ç.q. kərə yağı
bir çimdik vanilin

Hazırlanma qaydası:

Peçenyeni ətçəkən maşından və ya mətbəx kombayndan keçirib, ovun. Sonra yumşalmış kərə yağını əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Hazırladığınız kütlə nə çox qatı, nə də çox yumşaq olmamalıdır. Sonra hazırladığınız kütləni xüsusi bişirmək üçün forma qabına yerləşdirib, 20 dəqiqə ərzində dondurucu kamerada saxlayın.
Donmuş kütlənin üzərinə yumşalmış dondurmanı yerləşdirib, səliqəli formada hər tərəfə yayırsız ki, Ardı »

ŞirniyyatlarBağ çiçəyi tortu

Şokolad, çiyələk, kəsmik və qaymaqdan hazırlanan dadlı biskvit

Ərzaqlar:

Biskvit üçün:

6 ədəd yumurta

1,5 stəkan un

1stəkan+1/4 stəkan şəkər tozu

1x.q. kartof nişastası (kraxmal)

1-2 x.q. kakao

1,5 x.q. vanil şəkəri

Krem üçün:

500 qram kəsmik

0,75-1 stəkan şəkər pudrası

2 x.q. tez həll olunan jelatin

100 ml süd

250 ml qaymaq

300 qram çiyələk

Şirə üçün:

100 qram acı şokolad

Biskviti bəzəmək üçün:

150-200 ml (35%) qaymaq

0,5-0,75 stəkan şəkər pudrası

Çiyələk

Hazırlanma qaydası:

Şokoladlı biskviti hazırlamaq üçün: əvvəlcə unu kraxmal və kakao ilə qatıb, ələkdən keçirin. Yumurtaların sarısını ağından ayırın. Yumurtaların sarısını şəkərin yarım hissəsi ilə çalın. Üzərinə vanil şəkəri əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın. Yumurtaların ağını isə, qalan şəkər tozu ilə çalın. Sonra çalınmış yumurtaların ağının Ardı »

ŞirniyyatlarÇiyələkli-Qaymaq Kremli Tort

Çiyələkli-Qaymaq Kremli Tort
Williams-Sonoma Baking kitabıdan adaptə edilmişdir

Tortu hazırlamaq üçün lazım olanlar:

1 ədəd klassik süngər biskviti
Vanilli tort şərbəti (resept aşağıda verilib)
Qaymaqlı krem (resept aşağıda verilib)
Təxminən 1 stəkan halqalara bölünmüş çiyələk

Süngər biskviti keçiddə izah olunduğu kimi bişirin. Kənara soyuması üçün qoyun və şərbətlə kremi aşağıda göstərilən qaydada hazırlayın.

Vanilli Tort Şərbəti

üçdə bir stəkan şəkər tozu
üçdə bir stəkan su
yarım limonun suyu (təxminən 3 xörək qaşığı)
1 çay qaşığı vanil ekstraktı (duru vanil)

Balaca qazanda şəkər tozu və suyu qaynadın. Şəkər əriyəndə, qazanı kənara çəkib içinə limon suyu və vanil ekstraktını əlavə edin. Qoyun kənarda soyusun.

Qaymaqlı Krem

1 stəkan yarım soyuq qaymaq
3 xörək qaşığı Ardı »

ŞirniyyatlarTiramisu Tortu

Bu şəkildə gördüyünüz Tiramisu buzluqdan çıxıb, ona görə kremi tökülmür. Soyuducuda saxlanan Tiramisu isə olduqca yumuşaq olur və bu, belə də olmalıdır.

Tiramisu İtaliyanın ən məşhur şirniyyatıdır. Deyə bilərəm ki, mənim ən çox xoşladığım 3-4 şirniyyatın içərisinə Tiramisu da daxildir. O qədər yüngül və o qədər ləzzətlidir ki, deməklə qurtarmır. Gərək onun dadına baxasınız. Tiramisu İtalyanca :Məni Qaldır: deməkdir. Sözün məcazi mənasında. Yəni, bu tort o qədər ləzzətlidir ki, insan yeyib, bir növ göylərə qalxır:)

Tiramisunu hazırlamaq üçün sizə reseptini yazdığım Savoiardi qurabiyəsi (qadın barmağı) lazımdır. Bir də ənənəvi olaraq, məşhur İtalyan pendiri – Maskarpone (Mascarpone)

TIRAMISU
Mənbə: The Washington Post, July 11 2007. Müəllif Ardı »

ŞirniyyatlarBallı Tort

Addım 1 – Kremi hazırlayın

Qeyd: Krem bir həftə əvvəl hazırlanıb lazım olana qədər soyuducuda saxlana bilər.

Krem üçün:
2 banka qatılaşmış süd (bişirdikdən sonra bir yarım bankadan istifadə edəcəksiniz)
300 q kərə yağı

Bankaları qazana qoyun. Qazanı bankaların üstünü örtənə qədər suyla doldurun. Qoyun 2 saat ərzində bişsinlər. Qazandakı su çəkildikcə bir kənarından qaynar su tökün. 2 saat sonra qazanı kənara çəkin. Qoyun bankalar suyun içində 5 dəqiqə qalsın. Sonra suyunu boşaldın, amma bankaları açmayın, yoxsa partlayarlar! Qoyun bankalar otaq hərarətində olana qədər soyusunlar. Sonra açın.

Bir qabra yağı mikserlə ağaranadək çalın. Sonra isə soyumuş qatılaşmış südün bir banka yarımını yağın üstünə əlavə edib Ardı »

ŞirniyyatlarAnjelika tortu

Lazım olan ərzaqlar:

1 stəkan murəbbə siropu

1 cay qaşığı soda

1 stəkan şəkər tozu

1 stəkan qatıq

2 yumurta

2.5 stəkan un

Kremin icindəkilər:

200q kərə yağı

1 banka qatılaşdırılmış sud

Hazırlanma qaydası:

1 stəkan murəbbə siropuna 1 cay qaşığı soda tokub soyuducuya qoyun.1 saat qalıb kopəndən sonra 1 stəkan şəkər tozu, 1 stəkan qatıq, 2 yumurta, 2.5 stəkan un əlavə edib qarışdırın. Bişirib soyutduqdan sonra krem cəkin. Hazırdır. Ardı »

ŞirniyyatlarArmud tortu

Lazım olan ərzaqlar:

3 ədəd yumurta

1 stəkan qatıq

1 stəkan duru yağ

1,5 stəkan şəkər tozu

3 stəkan un

1 paket vanil

1 paket pakmaya (qabartma tozu)

5 ədəd armud

1 qəhvə fincanı damla şokolad

2 yemək qaşığı şəkər tozu

yarım paket krem şanti

yarım stəkan soyuq süd

Hazırlanma qaydası:

Kasaya 3 yumurta vurulur, üzərinə 1,5 stəkan şəkər tozu əlavə olunur, şəkər həll oluna qədər miksərlə 7-8 dəqiqə qarışdırılır. Sonra bunun üzərinə qatıq, duru yağ, ələnmiş un, vanil, pakmaya əlavə olunaraq qarışdırılır. Ortası dəlik olmayan keks qəibi əvvəlcə yağlanır, sonra üzərinə un səpilir. Hazırlanmış keks qarışığının yarısı qəlibə qoyulur və düzəldilir. Onun üzərinə nazik kəsilmiş armud dilimləri düzülür. Armud dilimlərinin üzərinə əvvəlcə bir yemək Ardı »

ŞirniyyatlarBananlı tort

Bananli tort ağli başdan alan əsl ailəvi bayram xörəyidir. Beləsini balacadan böyüyə kimi hami xoşlayir – özünüz də əmin ola bilərsiniz. Amma onu əvvəlcədən hazirlamaq lazimdir ki, hər şeyi canina çəksin. Bu müddətdə onu soyuducuda saxlamaq daha yaxşidir (soyuducunun da əla ətri olur).

Hazirlanma müddəti: təqribən 1 saat

Lazim olan ərzaqlar: 2 yumurta,
1 banka qatilaşdirilmiş süd,
250 qr marqarin,
1/3 çay qaşiği soda,
1 xörək qaşiği bal,
2 stəkan un.
Krem üçün: 800 qr xama, 0,5 stəkan şəkər.
8 yetişmiş banan, albali da əlavə etmək olar.

Bananli tort ağli başdan alan əsl ailəvi bayram xörəyidir. Kremi yağsiz olduğuna görə, tort o qədər də Ardı »