beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarGüllü almalı piroq

Güllü almalı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2 su stəkanı un
100 q. Kərə yağı
3 xörək qaşığı şəkər kirşanı
1 yumurta
1 paket vanil
1 çay qaşığı qabartma tozu
3 çoba k. Su

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı süd
2,5 xörək qaşığı un
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

4 qırmızı alma
4 xörək qaşığı şəkər tozu
Su

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik və qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını qırırıq. Ardı »

ŞirniyyatlarKivi souslu çörək şirnisi

Kivi souslu çörək şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

9 dilim duzsuz qızarmış çörək
1 su stəkanı süd
3 xörək qaşığı şəkər tozu

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 paket labne pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi


SOSU ÜÇÜN:

6 kivi
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı su
1 şirin qaşığı nişasta

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta, vanili əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Bişmiş olan kreminin altını bağlayanda dərhal Ardı »

ŞirniyyatlarDüymə peçenye

Düymə peçenye

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı şəkər kirşanı
150 q. Kərə yağı
2 yumurta
1 pk. Vanil
2 xörək qaşığı toz fındıq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini və vanili əlavə edirik. Toz fındığı da qoyuruq və qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxana qədər yoğururuq.

Bir az daha un ataraq xəmiri daha asan toplayarıq. Xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar qoparırıq və yuvarlayırıq. Boşqaba yağlı kağız etdiririk, gəldiyimiz xəmiri soba xonçasına alırıq. Tam ortasına bir qapaqla basırıq. Damcıtökən batıraraq Ardı »

ŞirniyyatlarQuru meyvəli piroq

Quru meyvəli piroq

MATERİAL SİYAHISI:

4,5 su stəkanı un
200 q. Kərə yağı
3 yumurta
1,5 su stəkanı şəkər kirşanı
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
2 xörək qaşığı qatıq

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa quru ərik
1 kasa kişmiş
1 kasa quru əncir
1 kasa quru qaragilə
Xurma

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Quru ərik, quru ənciri, kişmişi və quru çöl nərəni ayrı kasalara qoyuruq. Hamısını isti suyla ısla-yırıq və yumşalmağa buraxırıq. Yumşalan isladan bütün quru meyvələri süzgəcə qoyub süzürük. Xurmanın tumlarını çıxarırıq və küp doğrayırıq. Qaysı və əncirləri də doğrayırıq. Xəmiri üçün, Ardı »

ŞirniyyatlarVanil souslu almalı rulet

Vanil souslu almalı rulet

MATERİAL SİYAHISI:

3 su b. Un
1 su b. Şəkər kirşanı
150 q. Kərə yağı
2 yumurta
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 alma
1 su b. Qoz
1 şirin k. Darçın
1 çay b. Toz şəkər

SOSU ÜÇÜN:

1,5 su b. Süd
1 yumurta sarısı
1 çay b. Toz şəkər
2 pk. Vanil
1 şirin k. Qarğıdalı nişastası

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu qoyuruq. Qarışdırırıq və ortasına otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları qırırıq. Əvvəl yumurtaları və kərə yağını qarışdırırıq. Sonra Ardı »

ŞirniyyatlarƏrikli keks

Ərikli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su b. Əsmər şəkər
1 çay b. Duru yağ
1 çay b. Süd
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
1 su b. Qoz
1 kasa ərik
Ustasından un ölçüsü

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Dondurma

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. 1 su stəkanı toz şəkər tökürük və mikserlə köpüklənib qədər çalırıq. Südü və duru yağı tökürük. Çırpma teliylə qarışdırmağa davam edirik. Qozu əl dəyirmanından keçirib üyüdürük. Qozun yarısını tort qarışığına əlavə edirik. Vanil, qabartma tozu və 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq.

Dart qəlibini yağlayırıq. Üzərində qalan əsmər şəkər səpirik. Ərikləri dilimliyib Ardı »

ŞirniyyatlarÇiyələkli keks

Çiyələkli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Toz fındıq
125 q. Kərə yağı
2 şorba k. Qatıq
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Çiyələk
Şəkər kirşanı

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu, qabartma tozunu, vanili və toz fındığı tökürük. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını və qatqı qoyuruq, yoğurmağa başlayırıq. 8 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Yenə yoğururuq.

Keks xəmrindən daha qatı, piroq xəmirindən daha yumşaq bir xəmir əldə edirik. Yağlanmış dairəvi xonça kimi bir qəlibə xəmri qoyuruq və spatula-la yayırıq. Üstünə, ikiyə Ardı »

ŞirniyyatlarKofeli sufle

Kofeli sufle

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su b. Toz şəkər
150 q. Kərə yağı
80 q. Bitter şokolad
80 q. Südlü şokolad
1 şorba k. Kakao
2 şorba k. Kimyəvi qəhvə
Yarım çay b. Su
4 şorba k. İlə un

İÇİ:

Kərə yağını və şokoladları bir qaba qoyuruq. İçində su qaynayan kiçik bir qazanının ağzına salaraq parlama üsulu ilə əridirik. Materiallar çatarkən içinə toz şəkəri də qoyuruq. Qarışdırırıq, şəkərin tamamilə çatmasını gözləmirik. Qazan üstündən görürük və bir az yəni mənimdir. Yumurta sarılarını içinə qatırıq və qarışdırırıq. Kimyəvi qəhvə yarım çay stəkanı su tökürük. Bu qarışığı da əlavə edirik.
Ardı »

ŞirniyyatlarMeyvali pizza 2

Meyvali pizza 2

MATERİAL SİYAHISI:

2 su b. Un
100 q. Kərə yağı
1 yumurta
1 çay k. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
1 çay b. Toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

200 mln. krem
1 çay b. Toz şəkər
Çiyələk
Qaysı
Kivi

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Şəkər tozu, vanil və qabartma tozunu qoyub ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını qırırıq. Ortadakı materialları qarışdırırıq və kənarlara doğru açılaraq xəmiri yoğururuq. Qanımız yumşaq konsistensiya bir xəmir əldə edirik. Dart qəlibini yağlayırıq və xəmiri içinə qoyub, əlimizlə yayırıq. Üstünə çəngəllə dəliklər açırıq.

Əvvəldən isidilmiş 180 Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı sous kremli keks

Şokoladlı sous kremli keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 çay s. Duru yağ
1 çay s. Süd
2 şorba q. Kakao
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
1 çay b. Çəkilmiş qoz
5 şorba q. Un

İSLATMAQ ÜÇÜN:

1 su s. Süd

KREMİ ÜÇÜN:

3 su s. Süd
1 su s. Toz şəkər
3 şorba q. Un
1 şorba q. Nişasta
1 pk. Vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet şokolad sousu

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. İçinə duru Ardı »

ŞirniyyatlarÜzümlü və köklü keks

Üzümlü və köklü keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Duru yağ
1,5 su s. Toz şəkər
1 çay s. Süd
1 çay s. Damla şokolad
1 su s. Qoz
1 yerkökü
1 alma
1 kasa üzüm
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

İÇİ:

Yerkökü və alma soyuruq və doğrayırıq. Tavaya alma və yerkökü əlavə edirik. 2 şorba q. Şəkər tozu qoyuruq və xırdalıyırıq. Soyumağa qoyuruq. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və çırpma teliylə 3-4 dəqiqə çalırıq. Sıvıyağı,sütü, kişmişi, qırılmış qozun yarısını, sotelenmiş alma və yerkökü, damcı şokoladın yarısını qoyuruq. Hamısını çırpma teliylə qarışdırırıq. Qabartma Ardı »

ŞirniyyatlarZebra keksi

Zebra keksi

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta 1,5 su s. Toz şəkər
1 su s. Duru yağ
1 su s. süd
1 su s. Toz fındıq
2 şorba q. Kakao
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
80 q. Bitter şokolad
1 limon rəndəsi
Ustasından un ölçüsü

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Mikserlə yaxşıca köpüklənənə qədər çalırıq. Duru yağı və südü tökürük. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Toz fındığı, vanili, qabartma tozunu tökürük və çalırıq. Keks qarışığın yarısını ayrı bir qarışdırma qabına tökürük. Bir qaba isti tökürük, şokoladı mən mari üsulu əridirik. Digər qarışdırma qabına limon rəndəsini iştirak edirik.

Şokoladlı qarışığa 3 Ardı »

ŞirniyyatlarGöbələy peçenyası

Göbələy peçenyası

MATERİAL SİYAHISI:

250 q. Kərə yağı
2 yumurta
3 su stəkanı qarğıdalı nişastası
1,5 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket qabartma tozu
7 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kakao

İÇİ:

Qarışdırma qabına misir nişastanı, unu, kirşanını və qabartma tozunu qoyuruq. Toz qarışığı qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Üzərinə 2 yumurta qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Qulaq məməsi yumşaqlığından bir az sərt bir xəmir əldə edirik.

Xəmirdən, qozdan bir az daha böyük parçalar qoparıb yoğruruğ. Gəldiyimiz xəmirləri yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına duzuruy. Şüşə qapağı, ya da Ardı »

ŞirniyyatlarAğ ganajlı keks

Ağ ganajlı keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 su s. Süd
1 su s. Duru yağ
1 su s. Toz fındıq
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 su s. Ağ şokolad
1 pk. Krem
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Südü və duru yağı töküb çalmağa davam edirik. Toz fındığı, qabartma tozunu, vanili və 6 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq.Keksin içinə kərə yağı yağlayırıq. Keks xərcini içinə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Keks-imiz qabaranda Ardı »

Şirniyyatlarincirli keks

incirli keks

MALZEME LİSTESİ:

3 yumurta
1 su b. toz şeker
2 çorba k. kakao
1 su b. ceviz
yarım çay b. su
3 çorba k. un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya

KREMASI İÇİN:

1 lt. süt
1 çay b. toz şeker
15 kuru incir
2 çorba k. un
2 çorba k. nişasta

ÜZERİ İÇİN:

1 poşet köpürtülmüş şanti
tarçın

HAZIRLANIŞI:

Kuru incirleri kaseye koyuyoruz. Üzerine su döküyoruz ve yumuşamaya bırakıyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri de döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Suyu döküyoruz, çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırmaya devam ediyoruz. Dikdörtgen cam Ardı »

ŞirniyyatlarMeyvəli mini pirog

Meyvəli mini pirog

MATERİAL SİYAHISI:

2 su s. Un
100 q. Kərə yağı
1 yumurta
2 şorba s. Şəkər kirşanı
Yarım pk. Qabartma tozu

KREMİ ÜÇÜN:

1,5 su s. Süd
1 şorba q. Un
1 şorba q. Nişasta
1 çay s. Toz şəkər
1 pk. Vanil
1 şorba q. Köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Nektar
Çiyələk
Qaragilə

İÇİ:

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Unu, nişasta, şəkər tozu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq kremi bişiririk. Konsistensiya qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Xəmiri üçün, unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini və qabartma tozunu qoyuruq. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi Ardı »

ŞirniyyatlarQuru yemişli keks

Quru yemişli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 su s. Duru yağ
1 çay s Süd
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
1 çay s. Kişmiş
1 çay s. Fındıq
10 quru əncir
10 quru ərik
1 şirin s. Darçın
1 çay s. Toz zəncəfil
Ustasından un ölçüsü

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Duru yağ və süd tökürük. Mikserlə qarışdırandan sonra qabartma tozunu, vanili və 7 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Fındığı iri qırırıq.

Qaysı və əncirləri doğrayırıq. Qarışma fındığı, qaysı, Ardı »

ŞirniyyatlarQara tutlu tort

Qara tutlu tort

MATERİAL SİYAHISI:

3 su s. Un
2 yumurta
150 q. Kərə yağı
1 pk. Vanil
1 çay q. Qabartma tozu
2 şorba q. Toz fındıq
1 su s. Şəkər kirşanı

KREMİ ÜÇÜN:

2 su s. Süd
1 pk. Vanil
1 çay s. Toz şəkər
2 şorba q. Un
1 şorba q. Nişasta
2 şorba q. Köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qara tut

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Vanili, qabartma tozunu, kirşanını və toz fındığı əlavə edib qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını ortaya qoyuruq. Yumurtaları da qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Ardı »