beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Kuşkonmazlı Kartof Salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə kuşkonmaz
4 pörtmüş kartof
2 közlenmiş qırmızı istiot
6 təzə soğan
1 dəstə cəfəri
Rəngli buruq
Zeytun yağı
1 xörək qaşığı kərə yağı
Limon suyu
Su

İÇİ:

Kuşkonmazların dib hissəsindən 2 sm qədər kəsirik. Kuşkonmaz-ların alt hissələrini 1 barmaq uzunluğunda soyuruq. Qazana kuşkonmazları qoyuruq. Zeytun yağı, limon suyu və şirəni qoyuruq. Bişməyə qoyuruq. Kuşkonmazlar bişməsinə yaxın kərə yağını da qazana əlavə edirik.

Pörtmüş kartofları soyuruq və küp doğrayırıq. Doğrayan kartofları qarışdırma qabına alırıq. Cəfəri, təzə soğanı doğrayırıq və əlavə edirik. Zeytun yağını və duzunu töküb qarışdırırıq. Boşqaba rəngli buruq yarpaqlarını qoyuruq. Üzərinə kartof qarışığını tökürük. Köz bibərləri iri doğrayırıq və salatının üzərinə ilə qoyuruq. Son olaraq bişmiş olan kuşkonmaz-ı qazandan alırıq, ortadan ikiyə kəsirik və salatının üzərinə düzərək xidmət edirik.


Tarix: 03.02.2015 / 16:17 Müəllif: Aziza Baxılıb: 41 Bölmə: Salat tarifleri