Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Salat tarifleri«Ananas» salatı

İstifadə olunan məmulatlar:
– kartof – 2-3 ədəd orta ölçülü,
– toyuq budu – 1 ədəd (300 – 400)qr,
– ortadan iki hissəyə bölünmüş qoz ləpəsi – 150 qr,
– yumurta – 3 ədəd,
– pendir - 100 qr,
– marine edilmiş xiyar – 4-6 ədəd,
– baş soğan – 1 ədəd ,
– göy soğanının yarpaqları (bəzək üçün),
– mayonez,
– duz,
– istiot.

Hazırlanması
Kartofu yaxşıca yuyub qabiqlı halda bişirin və iri gözlü sürtgəcdən keçirin.
Yumurtanı bərk bişirin və qabığını soyub iri gözlü sürtgəcdən keçirin.

Toyuq budunu tam yumuşaq olana qədər bişirin əti sümükdən ayırıb xirda – xırda doğrayın.
Pendiri sürtgəcdən keçirin.
Xiyarı Ardı »

Salat tarifleriÇox asan makaron salatı resepti

Tərkibi:
1 paket muncuq makaron
kornişon turşu
közlənmiş qırmızı bibər
təzə soğan
cəfəri
duz
pulbibər
zeytunyağı

Hazırlanması:
Makaronu duzlu suda qaynadın. Bişdikdən sonra süzün. İlıqkən zeytunyağı əlavə edin. Ayrı bir yerdə kiçik kiçik doğramış olduğunuz köz bibərləri turşunu və təzə soğanı əlavə edin. Cəfəriləridə incə incə dograyın. Onlarıda əlavə edin.

Qeyd:
Ərzaqlardan nə qədər əlavə etdiyimi yazmadım, çünki bu bir az sizin istəyinizə qalmış. Öz damaq dadınıza görə siz əlavə edin deyərəm.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleri"Saralmış payız yarpağı" salatı

İstifadə olunan məmulatlar:
Bişmiş toyuq filesi 1 ədəd
Təzə xiyar ( böyük) – 1 ədəd
Pendir 100 qr
Mayonez - yarım stəkan
Sarı rəngli şirin bolqar bibəri - 2 ədəd
Şüyüt - 2 budaq
Duz,istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Toyuq filesini xırda – xırda doğrayıb salat qabına yığın.Xiyarın qabığını təmizləyib kub şəklində xırda doğrayın və toyuğun üstünə əlavə edin.Sonra bu kütlənin üstünə pendir əlavə edin ( xırda – xırda doğranmış)Daha sonra bu kütlənin üstünə mayonez əlavə edib duzlayıb istiotlayın və yaxşıca qarışdırın.
Bolqar istiotunu xırda – xırda doğrayın.Salatlıq qabın içərisinə hazırladığınız kütləni yarpaq şəklində yerləşdirin ( şəkildəki kimi).Bundan sonra doğranmış istiotu bu "yarpağın” üstünə düzüb üstündən şüyut dəstəsində bir və ya iki Ardı »

Salat tarifleriBadimcan salatı qatıqda

Badimcan salatı qatıqda

MATERİAL SİYAHISI:

3 köz badımcan
1 kasa qatıq
1 diş sarımsaq
Duz

FONU ÜÇÜN:

1 dəstə mini ispanaq
1 çimdik kəklikotu
2 köz qırmızı istiot
3 kokteyl pomidor
Zeytun yağı

İÇİ:

Köz badımcanları doğrayırıq. Qatqı çalırıq və içinə badımcanı əlavə edirik. Duzunu atırıq, sarımsağını rəndələyirik. Zeytun yağını da töküb qarışdırırıq. Boşqaba ispanaq yarpaqlarını və kəklikotunu yayırıq. Üstünə badımcan salatı qoyuruq. Üzərini pomidor və qırmızı istiotla bəzəyirik. Ardı »

Salat tarifleriKələm çanağında ksrtof salatı

Kələm çanağında ksrtof salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 qırmızı kələm
2 pörtmüş kartof
4 budaq yaşıl soğan
İstiotlu zeytun
1 dəstə cəfəri
Xardal
Sirkə
Zeytun yağı
Duz
İstiot

İÇİ:

Pörtmüş kartofları kub şəklində doğrayırıq və qarışdırma qabına alırıq. Yaşıl soğanı, cəfəri və istiotlu zeytunu doğrayaraq hamısını qarışdırma qabına əlavə edirik. Üzərinə sirkə, zeytun yağı və xardal tökürük, duzunu və qara bibəri qoyuruq, qarışdırırıq.

Qırmızı kələm yarpaqlarını ayırırıq və boşqaba çanaqlar olaraq yan-yana düzürük İçlərinə kartofları dolduraraq xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriBarbunya Salatı

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Barbunya
2 kök
2 qırmızı istiot
1 çay stəkanı misir
1 dəstə cəfəri
1 kasa kornişon turşu
Yarım kəvər
1 limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Kökləri soyub küp küp doğrayırıq. Barbunya və kökləri ayrı qazanlarda qaynadırıq.

Pörtən tərəvəzləri süzüb soyumağa qoyuruq. Bu zaman qırmızı istiot, kəvər, cəfəri və turşu istədiyimiz ölçüdə doğrayırıq. Qarışdırma qabına doğranmış materiallarımızı alırıq. Soyuyan səbzələridə əlavə edirik. Zeytun yağı töküb limonu sıxırıq. İstəyə görə bir az da duz qatıb qarışdırırıq. Boşqaba alıb xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriMərcili kartf salatı

Mərcili kartf salatı

MATERİAL SİYAHISI:

3 pörtmüş kartof
2 su stəkanı qırmızı mərci
2 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
4 budaq təzə soğan
1 dəstə cəfəri
Zeytun yağı
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 kasa süzmə qatıq
1 dəstə şüyüd
1 ovuc içi qədər təzə nanə
Kornişon turşu
Zeytun yağı

İÇİ:

Kartofları qaynadırıq və soyuruq. Mərci də tökürük, qaynadırıq. Pörtmüş mərci süzürük. Qarışdırma qabına pörtmüş kartofları əzirik və pörtmüş mərci də əlavə edirik. Soğanları yeməli doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Soğanı qovururuq. Üzərinə tomatları qoyub qovurmaya davam edirik. Bu qarışığı da qarışdırma qabına əlavə Ardı »

Salat tarifleriBöcək salatı

Böcək salatı

MATERİAL SİYAHISI:

3 pörtmüş kartof
4 kornişon turşu
4 budaq təzə soğan
1 dəstə cəfəri
2 qırmızı istiot
Qara zeytun
Süzmə qatıq
Zeytun yağı
Duz
İstiot
Limon

İÇİ:

Pörtmüş kartofları qarışdırma qabına rəndələyirik və ya əzirik. Təzə soğanları, cəfəri və turşu incə nazik doğrayırıq. Hamısını qarışdırma qabına qoyuruq. Duz, istiot tökürük. Limon suyunu və zeytun yağını da əlavə edib xərci yaxşıca qarışdırırıq.

Boşqaba kartoflu xərci qoyuruq. Əlimizlə yol həşəratı gövdəsi kimi ilə düzgün şəkil veririk. Üzərini hamarlayırıq.Buzdolabında sakitləşdiririk. Qırmızı bibərləri balaca balaca doğrayırıq və üstünə səpirik. Baş hissəsinə qırmızı istiot səpmirik. Qara zeytunların tumlarını çıxarırıq, ikiyə kəsirik Ardı »