Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarGilasli keks

Gilasli keks

MATERİAL SİYAHISI:

2 yumurta
1 çay s.Toz şəkər
1 çay s. Süd
1 çay s.Duru yağ
1 çay s.Fındıq
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
4 şorba q.Un
1 limon qabığı rəndəsi

İSLATMAQ ÜÇÜN:

1 su s.Süd

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 pk. Köpükləndirilmiş şəndi
Gilas

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına alırıq. Şəkər tozunu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Duru yağı və sürü tökürük, çalmağa davam edirik. Limon qabığını rəndələyirik. İçinə toz fındığı, vanili, qabartma tozunu və unu qoyuruq. Qarışdırırıq və yağlanmış soba qabına tökürük.

Əvvəldən isidilmiş 175 dərəcəlik sobada 16 dəqiqə bişiririk. Ardı »

ŞirniyyatlarBağ çiçəyi tortu

Şokolad, çiyələk, kəsmik və qaymaqdan hazırlanan dadlı biskvit

Ərzaqlar:

Biskvit üçün:

6 ədəd yumurta

1,5 stəkan un

1stəkan+1/4 stəkan şəkər tozu

1x.q. kartof nişastası (kraxmal)

1-2 x.q. kakao

1,5 x.q. vanil şəkəri

Krem üçün:

500 qram kəsmik

0,75-1 stəkan şəkər pudrası

2 x.q. tez həll olunan jelatin

100 ml süd

250 ml qaymaq

300 qram çiyələk

Şirə üçün:

100 qram acı şokolad

Biskviti bəzəmək üçün:

150-200 ml (35%) qaymaq

0,5-0,75 stəkan şəkər pudrası

Çiyələk

Hazırlanma qaydası:

Şokoladlı biskviti hazırlamaq üçün: əvvəlcə unu kraxmal və kakao ilə qatıb, ələkdən keçirin. Yumurtaların sarısını ağından ayırın. Yumurtaların sarısını şəkərin yarım hissəsi ilə çalın. Üzərinə vanil şəkəri əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın. Yumurtaların ağını isə, qalan şəkər tozu ilə çalın. Sonra çalınmış yumurtaların ağının Ardı »

ŞirniyyatlarSevgi tortu

Ərzaqlar:

1 ədəd biskvitli korj

600 qram kəsmik

1,5-2 x.q. jelatin

250 qram maskarpone pendiri

250 qram qaymaq (yağlılığı 33-35%)

150 qram şəkər pudrası

Tortu bəzəmək üçün meyvələr: şaftalı, kivi

10 qram tort şirəsi

Şirə üçün:

250 ml alma şirəsi

1,5-2 x.q. jelatin

1x.q. şəkər tozu

vanil

Hazırlanma qaydası:

Korju hazırlayıb, (dükandan hazır da ala bilərsiz) xüsusi forma qabına yerləşdirin. Qaymağı yaxşıca çalın. Ayrı boşqabda maskarpone pendirini qaşıqla əzərək yumşaldın. O biri boşqabda isə kəsmiyi şəkər tozu ilə qarışdırıb, çalın. Jelatinin üzərinə 1 stəkan su töküb, qabarmağa qoyun. Sonra vam odda sobada qarışdıraraq, yumşaldın (qaynatmayın). Sobadan jelatini götürüb, soyudaraq kəsmiyə əlavə edin. Sonra qaymağın üzərinə kəsmik və maskarpone pendirini tədricən tökərək, qarışdırın. Hazırladığınız kremi yaxşıca çalıb, Ardı »

Şirniyyatlarincirli keks

incirli keks

MALZEME LİSTESİ:

3 yumurta
1 su b. toz şeker
2 çorba k. kakao
1 su b. ceviz
yarım çay b. su
3 çorba k. un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya

KREMASI İÇİN:

1 lt. süt
1 çay b. toz şeker
15 kuru incir
2 çorba k. un
2 çorba k. nişasta

ÜZERİ İÇİN:

1 poşet köpürtülmüş şanti
tarçın

HAZIRLANIŞI:

Kuru incirleri kaseye koyuyoruz. Üzerine su döküyoruz ve yumuşamaya bırakıyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri de döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Suyu döküyoruz, çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırmaya devam ediyoruz. Dikdörtgen cam Ardı »

ŞirniyyatlarBakı qurabiyyəasi

Kərə yağı (marqarinlə məsləhət bilmirəm, dadı yaxşı olmayır) – 350 gr

Şəkər tozu – 160 gr

Un – 600 gr

Yumurta ağı -1 d.


Kərə yağını şəkər tozu ilə mükəmməl qarışdırın, sonra yumurta ağı əlavə edib, çalın. Sonda ələnmiş un vurulur və yenə çalınır. Yaxıntılı konsistensiya alınmalıdır. Mən bu konsistensiyanı plastelina oxşadıram.

Xəmir romaşka formada üstündə yağlı kağız olan listə çökdürülür. Romaşkanın ortasında oyug açılır və oraya meyvə püresi (povidlo) qoyulur. Aydın görünmək üçün pürenin rəngi tünd olmalıdır. Olar sarı rəngdə də – qaysı mürəbbəsi. Məndə qatı albaı mürəbbəsi idi.
Qurabiyyə 250 gradus Selsiyada təhminən 10 dəq. bişirilir. Tez bişdiyi üçün yanmasın deyə yanında olun.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarAlmali kökə

Almali kökə

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
150 q. Kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 yumurta
Yarım çay b. Soyuq su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

5 sarı alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın
1 çay stəkanı qoz

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Qabartma tozu, vanil və kirşanını qoyuruq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağı qoyuruq və yumurta qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Suyunu da tökürük və yoğurmağa davam edirik. Ələ yapışmayan, yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirin üzərini streç filmlə bağlayırıq Ardı »

ŞirniyyatlarŞokaladlı kokoslu rulet resepti

Tərkibi:
200 q şəkərli peçenye
1 x.q. kakao tozu
100 ml su
1 st. kokos yonqarı
0,5 banka qatılaşdırılmış süd

Hazırlanması:
Suyu qaynadıb soyudun. Şəkərli peçenyenin şokoladlısından istifadə edirsinizsə, kakao tozuna ehtiyac qalmır. Adi, şokoladlı, yaxud şahmat naxışlı peçenye yarayar. Peçenyeni həvəngdə, yaxud blenderdə xırdalayın.

Kakao tozu əlavə edin

Qaynanmış suyu töküb qarışdırın.

Xəmir kimi alınır. Onu perqament kağızının üstünə qoyub oxlovla yayın. Cırıla bilər, amma qorxusu yoxdur, bir qırağından kəsib deşiyin üstünə qoyun, yenidən yayın.

Nuş Olsun Ardı »

ŞirniyyatlarZebra Tortu

Zebra tortunu ailəcə çox sevirik. Hər dəfə bu tortu sobadan çıxardıb kəsdiyimdə, əvvəlcə ona bir xeyli müddət valeh olmuş gözlərlə baxıram. Yox yox¸ məni valeh edən tortun necə yaxşı bişməsi deyil¸ əsl zebranı xatırladan ağ-qara zolaqların gözəlliyidir.

Bu zolaqları “yaratmaq” göründüyü qədər çətin deyil. Prosesi sizin üçün daha da asanlaşdırmaq üçün tortun hazırlanmasını addımbaaddım çəkdiyim şəkillərlə izah edəcəyəm. Tortunuzu “zebralaşdırmaq” istəyirsinizsə¸ buyurun, mənə qoşulun. Peşman olmazsınız:)

ZEBRA TORTU

Ərzaqlar

4 yumurta
1 stəkan (250 qram) şəkər tozu
1 stəkan (250 millilitr) süd
1 stəkan (250 millilitr) bitki yağı
2 stəkan (250 qram) un
1/3 çay qaşığı vanil tozu
1 çay qaşığı soda
2 xörək qaşığı Ardı »