Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarZebra peçenyası

Lazım olanlar: Yumurta-2 ədəd,150 qr yağ,pudra şəkər-1 stəkan,1 xörək qaşığı kakao,qabartma tozu,vanil,un-2.5 stəkan.

Hazırlanma qaydası: Yag ilə pudra şəkəri mikserlə çalin qalan ərzaqları əlavə edib xəmiri yogurun.Xəmirin yarı hissəsinə kakao tökün.Xəmiri ayrılıqda biraz açın sonra üst-üstə qoyub bir yerdə açın.Xəmiri rulet şəklində büküb 20-25 dəqiqəliyinə soyuducuya qoyun.Soyuducudan çixarıb dograyin,listə qoyub isti sobada 160-170 dərəcədə 10-15 dəqiqə bişirin.Üzəri biraz çəhrayı rəng aldiqdan sonra sobadan çıxarın. Ardı »

ŞirniyyatlarVanil souslu almalı rulet

Vanil souslu almalı rulet

MATERİAL SİYAHISI:

3 su b. Un
1 su b. Şəkər kirşanı
150 q. Kərə yağı
2 yumurta
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 alma
1 su b. Qoz
1 şirin k. Darçın
1 çay b. Toz şəkər

SOSU ÜÇÜN:

1,5 su b. Süd
1 yumurta sarısı
1 çay b. Toz şəkər
2 pk. Vanil
1 şirin k. Qarğıdalı nişastası

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu qoyuruq. Qarışdırırıq və ortasına otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları qırırıq. Əvvəl yumurtaları və kərə yağını qarışdırırıq. Sonra Ardı »

ŞirniyyatlarÇiyələkli biskvit

Ərzaqlar:
Biskvit üçün:
2 ədəd yumurta
0,5 stəkan şəkər
1/3 stəkan un
1 x.q. nişasta
1/4 sedra (limon qabığı)
1x.q. vanil şəkəri

Çiyələkli sufle üçün:
500 qram- çiyələk
40-50 qram şəkər pudrası
2 x.q. jelatin
250-300 ml qaymaq (yağlılığı 35%)


Biskvitin hazırlanma qaydası:
Limonun qabığını soyub, sürtkəcin xırda gözündən keçirin.
Yumurtaların sarısını ağından ayırıb, şəkərin yarı hissəsi ilə çalın. Üzərinə vanil şəkəri və sedra əlavə edib, yenidən yaxşıca çalın.
Unu nişasta ilə qarışdırıb, süzgəcdən keçirin.
Yumurtaların ağını qalan şəkər tozu ilə çalaraq, 1/3 hissəsini yumurtaların sarısına əlavə edib, səliqəli formada qarışdırın.
Sonra ələnmiş unu üzərinə əlavə edib, yenidən qarışdırın.
Yumurtaların ağının qalan hissəsini xəmirə Ardı »

ŞirniyyatlarBallı, bananlı peçenye

Ərzaqlar:

1 ədəd banan

2 x.q. bal

1 stəkan şəkər tozu

3-4 stəkan un

1 ç.q. yumşaldıcı


Hazırlanma qaydası:

Bananı çəngəllə əzin. Əzilmiş bananın üzərinə şəkər tozu və balı əlavə edib, sobanın üzərində buğa verin. Sonra üzərinə yumşaldıcı ( xəmir üçün) qatıb, qarışdırın. Hazırladığınız kütlə köpüb ağarana qədər, buğun altından çıxarmaq lazımdır. Soyumuş kütlənin üzərinə ələkdən keçirilimiş unu səpib, xəmir yoğurun. Sonra xəmiri 6-8 mm ölçüsündə yayıb, kəsmək üçün müxtəlif fiqurlardan istifadə edin. Ulduz, romb, ürək formasında kəsin.

Sonra listə bir az su çiləyəndən sonra, peçenyeləri yerləşdirin. Hər peçenyenin üzərinə bir az su gəzdirib, şəkər tozu səpin.

Peçenyeni sobada 7-10 dəqiqə ərzində qızarana qədər bişirin. Peçenye tez bişir, Ardı »

ŞirniyyatlarAlbalı tort resepti

Ərzaqlar:

4 yumurta
4 stəkan şəkər tozu
4 stəkan un
1 çay qaşığı qabartma tozu
1 raket vanil
1 kasa dondurulmuş albalı

Krem üçün

3 xörək qaşığı un
2 stəkan süd
1,5 stəkan şəkər tozu
1 paket vanil

Üstü üçün

1 raket krem-şanti
1 stəkan süd
1/2 çay qaşığı qida boyası

Hazırlanma qaydası:

Dərin qabda yumurta və şəkər tozunu köpüklənənə qədər mikserlə qarışdırın. Un, qabartma tozu və vanili əlavə edərək təkrar qarışdırın. Qarışığı yuvarlaq keks qabına tökün, 180 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada bişirin.

Sonra qazana süd, un, şəkər tozu və vanil töküb vam odun üzərində bişirin, qarışıq hazır olandan sonra mikserdə 5 dəqiqə qarışdırın. Hazır olan tort yarımfabrikatını qəlibdən Ardı »

ŞirniyyatlarQozlu, xaş-xaşlı və kuraqalı tort

[c][color=#fd5b36][b]Hər qatın öz ləzzəti var

Tərkibi:
Qoz ləpəsi olan korj üçün:
1 ədəd yumurta
0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu
115-120 qram xama (yağlılığı 25%)
0,5 ç.q. soda
0,75-1 stəkan (70-100 qram) un
1 x.q. nişasta
0,75 stəkan qoz ləpəsi

Xaş-xaşlı korj üçün:
1 ədəd yumurta
0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu
115-120 qram xama (yağlılığı 25%)
0,5 ç.q. soda
0,75-1 stəkan (70-100qram) un
1 x.q. nişasta
0,5 stəkan xaş-xaş

Kuraqalı olan korj üçün:
1 ədəd yumurta
0,5 stəkan (80qram) şəkər tozu
115-120 qram xama
0,5 ç.q. soda
0,75-1 stəkan (70-100 qram) un
1 x.q. nişasta
0,5 stəkan kuraqa (qaysı qurusu)

Krem üçün:
100-150 Ardı »

ŞirniyyatlarÇizkeyk

Bu gün çizkeyk sevənlər üçün çox ləzzətli bir resept yazacağam. Abbi adında bir xanımdan gələn reseptdir, amma mən bu reseptə bəzi əlavələr də etmişəm. Məsəl üçün çizkeykin üstünə xamadan düzəldilmiş krem ve çiyələk də əlavə etmişəm. Bunlar zəruri deyil, amma çizkeyk belə olduğunda daha ləzzətli və gözəl görünür. Çiyələyiniz yoxdursa, başqa meyvədən, məsəl üçün böyürtkən, morux, kivi və sairə kimi meyvələrdən istifadə edə bilərsiniz. Tortun üstündə nanə də var. Nanə şirniyyatlara rəng qatır. Burada nanədən şirniyyatları bəzəmək üçün geniş istifadə olunur.


ÇİYƏLƏKLİ ÇİZKEYK
Abbinin çizkeyk resepti əsasında


Qazmağı (dibi) üçün:
2 stəkan (180 q) kraker (peçenye) – ovulmuş
100 q kərə yağı Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı şirni

Almalı şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 şorba k. Un
1 şorba k. Nişasta
2 şorba k. Düyü unu
1 pk. Vanil

BAZA ÜÇÜN:

5 qırmızı alma
1 su b. Toz şəkər
1 çay b. Qoz
1 pk. Petibör biskvit
1 çay k. Darçın

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozunu, unu, nişasta, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Almaları soyuruq və tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu atırıq və qarışdıraraq bişiririk. Almalar yumşalan darçın əlavə edirik.

Qozu əl dəyirmanından keçiririk. Tavaya əlavə edirik. Ardı »