Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarUnsuz Şokoladlı Tort

Əgər şokoladı sevirsinizsə, onda mütləq bu tortu bişirməlisiniz. Əsl şokolad röyasıdır. Bu tort qısa müddətdə hazırlanıb bişirilir. Bunun üçün sizə yalnız 3 növ ərzaq lazımdır: şokolad, yağ və yumurta. Maraqlıdır ki, tortun tərkibində un yoxdur.

Tort yüngül tortlardan deyil, amma olduqca ləzzətlidir. Amerikada məşhur olan brauniləri hatırladır, amma daha yumuşaq və qatıdır. Əgər istəyirsinizsə, tortun arasina cem ve ya krem de çəkə bilərsiniz, amma məncə buna gərək yoxdur, çünki tort daha da ağır olar. Bu tort adətən yanında və ya üstündə dondurmayla servis edilir. Beləliklə, dondurma bir növ kremi əvəz edir və tortu yünğülləşdirir.

UNSUZ ŞOKOLADLI TORT
Orijinal resept Chef Wanin “Sweet Ardı »

ŞirniyyatlarMürəbbəli asan tort

Ərzaqlar:

1.5 st. un
2 yumurta
1 st. şəkər tozu
1 st. qatıq
1 x.q. kakao
1 x.q. kərə yağı
1 ç.q. soda (sirkədə söndürülmüş)

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkəri ağarıncayadək çalın, qatıq, kakao, soda, kərə yağı qatıb qarışdırın. Sonra un əlavə edin. Tavanı qızdırın. Bitki yağıyla yağlayın. Azca manna səpin. 6 xörək qaşığı xəmir töküb ağzını bağlayın. 10-12 dəqiqə vam odda bişirin. 3 fətir alınmalıdır. Fətirlərin üzərinə mürəbbə, şəkərlə çalınmış qaymaq və ya istənilən kremi çəkmək olar.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarBayram Şəkərburası

Ləvazimatlar

Un – 500 q

Kərə yağı – 150 q

Maya – 20 q

Yumurta – 1 ədəd

Süd – 200 q

Duz

İçlik üçün:

Fındıq və ya badam ləpəsi – 500 q

Şəkər tozu – 500 q

Hil – 5 ədəd

Vanil – 5 q


Hazırlanma qaydası

1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı əridilir.

2. Süd qızdırılır və ilıq halda kərə yağına əlavə edilir.

3. Ələnmiş una yumurta, duz, süd-yağ qarışığı və maya əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur.

4. Xəmir isti yerdə 30 dəq. saxlanılır.

5. İçliyi hazırlamaq üçün: fındıq qozçəkən maşından keçirilir, əzilmiş hil və şəkər tozu ilə qarışdırılır.

6. Xəmir xırda kündələrə bölünür.

7. Hər yayılmış kündəyə 10-15 q içlik qoyulub (içlik kündənin qıraqlarına Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı Bananlı Keks

Şokoladlı Bananlı Keks

Qeyd: Azərbaycanda “baking powder”ın olub olmadığından əmin deyiləm. Əgər yoxdursa, bunun yerinə keksə sadəcə soda əlavə edin. Toplam 0.5 çay qaşığı soda kifayətdir.

Ərzaqlar

1 3/4 stəkan (245 q) un
1/4 stəkan (30 q) tünd kakao tozu
1 stəkan (250 q) şəkər tozu
1 çay qaşığı baking powder (səhf etmirəmsə, rusca buna pekarskiy poroşok deyirlər)
1/4 çay qaşığı soda
1/4 çay qaşığı duz
bir çimdik vanil tozu
3 yetişmiş banan (təxminən 454 qram), yaxşıca əzilmiş (təxminən 1 1/2 stəkan banan püresi əldə edəcəksiniz)
2 böyük yumurta, yüngülvari mikserlə və ya qaşıqla çalınmış
1/2 stəkan (120 q) qazın üzərində və ya mikrodalğalı Ardı »

ŞirniyyatlarŞam peçenyəsi

Şam peçenyəsi

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı toz şəkər
2 yumurta
3 xörək qaşığı qatıq
3 xörək qaşığı toz badam
Yarım su stəkanı duru yağ
1 şirin qaşığı qabartma tozu
1 şirin qaşığı karbonat

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və çırpma teliylə qarışdırırıq. Qatqı və duru yağı tökürük. Çırpma teliylə şəkər çatana qədər yaxşıca qarışdırırıq və gözlədirik. Ayrı bir qabda unu, qabartma tozunu, karbonatı və toz badamı qarışdırırıq. Bu qarışığı da mayeləri saldığımız kobud köçürürük və qarışdırırıq. Konsistensiya duru bir xəmir əldə edirik. Xəmiri hamar uc qoyduğumuz krem şəndi torbasına doldururuq. Yağlı kağız Ardı »

ŞirniyyatlarKremli pirojnalar

Xəmir üçün:

1 ədət yumurta
bir yarım su stəkanı un
yarım stəkan ərinmiş yağ
yarım stəkan süd
15 qr yaş maya
yarım stəkan şəkər
1 çay qaşığı duz

Krem üçün:

3 şorba qaşığı un
1 su stəkanı süd
yarım su stəkanı şəkər
yarım çay stəkanı krem
üzərinə səpmək üçün pudra şəkəri.

Hazırlanması:

İlıq 1 su stəkanı südün içinə mayanı əlavə edin. Eyni qabın içinə maye yağ, şəkər, yumurta, duz, unu əlavə edib yoğurun. Yoğururken unu az-az tökün. Mayalanması üçün üstünü örtüb 30 dəqiqə qədər gözlədin.

Bir qazana unu, vanili, südü və şəkəri qoyub zəif atəşdə tündləşənə qədər qarışdırın. Krem tündləşdikdən sonra soyuması üçün bir az Ardı »

ŞirniyyatlarFındıqlı keks

Ərzaqlar:
4 ədəd yumurta
1 su stəkanı şəkər
1 su stəkanı maye yağ
1 su stəkanı iri döyülmüş fındıq
1 su stəkanı rəndələnilmiş kök
1 çay qaşığı darçın
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 su stəkanı un

üzərinə:
pudra şəkəri

Hazırlanma qaydası:
Yumurta və şəkəri ağlaşana qədər, təxminən 3-4 dq. mikserdə yüksək sürətdə çırpın. Süd, fındıq, kök və ayrı qabda elediğiniz un və qabartma tozunu yumurtalı qarışığa əlavə edib, mikserdə aşağı sürətdə çırpın.
Yağlanmış qəlibə töküb, əvvəldən isidilmiş 160 dərəcə sobada batırdığınız çöp dənəsi ilə təmiz çıxana qədər bişirin. Keks soyuduqdan sonra üzərinə pudra şəkəri ələyin.

Nuş olsun. Ardı »

ŞirniyyatlarUn halvası - Resept

Vəsaitlər:
100 qram marqarin
2 su stəkanı un
1 çay stəkanı maye yağ
qırılmış qoz

Şərbəti üçün:
2 su stəkanı toz şəkər
3 su stəkanı isti su

Hazırlanması:
Bir kasada toz şəkəri və suyu qarışdırın. Çəlik qazanda marqarini və maye yağı əridin. Unu əlavə edərək qəhvəyi olana qədər karıştırın. qozları əlavə edin və 5 dəqiqə daha qarışdırın. İsti suyu yavaş yavaş əlavə edin və top top olmaması üçün davamlı qarışdırın.
Ocaqdan aldıqdan sonra şorba kaşığıyla şəkil verin.

Nuş Olsun Ardı »