Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarŞokoladlı Dondurmalı tort

Ərzaqlar:

4 yumurta
1 stəkan un
1 stəkan şəkər tozu
2 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
1 paket “krem-şanti”
1 stəkan süd
500 qram şokoladlı dondurma
1 çay qaşığı qəhvə (döyülməmiş)
1 stəkan isti su
Vanil

Hazırlanma qaydası:

Yumurtaları qırın, şəkər tozunu əlavə edərək çırpın. Ayrı bir qabda unu, qabartma tozu, kakao və vanili qarışdırın, yoğurun. Sonra qarışığı yuvarlaq qaba tökün, 170 dərəcə isidilmiş sobada 15 dəqiqə bişirin. Sobanın temperaturunu 150 dərəcəyədək aşağı salıb sonadək bişirin.
Bişmiş içliyi üç bərabər hissəyə ayırın, yuvarlaq tort çəmbərinə qoyun.
Daha sonra krem üçün süd və “krem-şanti”ni qarışdırın, qabarana qədər çırpın, şokoladlı dondurmanı əlavə edib qarışdırın.

Qəhvə dənələri Ardı »

ŞirniyyatlarŞokalatlı qatlama çörək

Şokalatlı qatlama çörək

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 yumurta axı
2 xörək qaşığı kərə yağı
İlıq su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa sürülə şokolad

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Şəkər tozu üzərinə tökürük, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü tökürük və otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurta ağını əlavə edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı materiallarla əvvəl maya əridirik. Kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmiri özleş-ənə qədər 3-4 dəqiqə yoğururuq. Ardı »

ŞirniyyatlarYay tortu

Ərzaqlar:

300 qram biskvit (hazır da ala bilərsiz)

500 qram xama

1 stəkan şəkər tozu

3 x.q. jelatin

çiyələk, kivi

Hazırlanma qaydası:

Xamanı şəkər tozu ilə qarışdırıb, yaxşıca çalın.

Jelatinin üzərinə 0,5 stəkan soyuq su töküb, 30 dəqiqə ərzində saxlayın. Sonra jelatini odun üzərinə qoyub, istilədin (qaynatmayın). Jelatinin üzərinə tədricən xamanı tökərək, qarışdırın. Biskviti xırdalayın.

Dərin boşqabın içinə yarı bölünmüş çiyələk və kivini yerləşdirib, üzərindən xırdalanmış biskviti qoyun. Sonra yenidən meyvələri düzüb, üzərindən biskbiti yerləşdirin. Sonra tortun üzərindən jelatınlə xama qarışığını töküb, 2 saat ərzində soyuducuda saxlayın. Sonra tortu soyuducudan çıxarıb, səliqəli formada boşqabda çevirirsiz. Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarBananlı "dulçe de leçe" resepti

Dulçe de leçe - Cənubi Amerikada populyar olan bu şirniyyatın adı tərcümədə "süddən konfetlər" deməkdir, dadı bişmiş qatılaşdırılmış südü xatırladır. Ona müxtəlif ədviyyatlar və ərzaqlar əlavə edərək fərqli dadlar alırlar, məsələn, darçın, digər ədviyyatlar qatır, kokos, yaxud keçi südündən hazırlayırlar. Fransada dulçe de leçeni südlü konfitür adlandırırlar (confiture de lait). Onu ayrılıqda, yaxud da blinçik və ya dondurma ilə yemək, hətta piroqlar üçün iç kimi də istifadə etmək olar.

Tərkibi:
Xəmir üçün:
1,5 st. un
0,5 st. şəkər tozu
0,25 ç.q. duz
130 q çox soyudulmuş kərə yağı
1 yumurtanın sarısı

İç üçün:
1-2 banan
1 st. + 2 x.q. süd
3 yumurtanın sarısı
3 x.q. kərə yağı
0,25 st. un
8 x.q. şəkər tozu
1 Ardı »

ŞirniyyatlarPortagalli peçeniye

Portagalli peçeniye

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
2 yumurta
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa portağal qabığı mürəbbəsi
1 çay stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı hindistan qozu

İÇİ:

Unu, kirşanını, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına alıb qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Hovuzun içinə otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları ortaya qırırıq. Əvvəl kərə yağı yumurta qarışdırırıq. Kənardan toz materiallardan alıb yaxşıca yoğururuq. Xəmiri yaxşıca yogururuq,xirdaliyiriq. Orta hesabla 20 yumuru çıxarırıq.

Daxili xərci üçün, portağal mürəbbəni, toz fındığı Ardı »

ŞirniyyatlarÜyüdülmüş un halvasi

Üyüdülmüş un halvasi

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su b. Üyüdülmüş un
2 şorba k. Dolmalıq fıstıq
2,5 su b. Toz şəkər
2 su b. Süd
1,5 su b. Su
3 şorba k. Kərə yağı
1 çay b. Duru yağ

İÇİ:

Yayvan polad qazana duru yağ tökürük və dolmalıq fıstığı qovururuq, arxasınca üyüdülmüş unu əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik və üyüdülmüş unun rəngi koyulaş-ana qədər, taxta qaşıqla tez-tez qarışdırırıq. Bu zaman ayrı bir qazana südü, su və toz şəkəri qoyuruq. Şərbətini qaynamağa qoyuruq.

Üyüdülmüş un yaxşıca qovrulanda şərbətini diqqətli bir şəkildə tökürük. Qarışdırıb şərbətini çəkəndə altını bağlayırıq. Qapağını Ardı »

ŞirniyyatlarAğlayan tort

Lazım olan ərzaqlar:

- 3 ədəd limon;

- 1 stəkan şəkər tozu;

- 1 paket krem-şanti;

- 1 stəkan süd;

- 1 paket limon jelesi;

- 2,5 stəkan isti su;

- 2,5 stəkan soyuq su.

Hazırlanma qaydası:

Süd və krem-şantini möhkəm qarışdırıb soyuducuda saxlayın. Limonu sürtgəcdən keçirib suyunu sıxın. Şəkər tozu və limon suyunu şəkər əriyənədək qarışdırın. Qaynayan suda limon jelesini də əriyənə qədər həll edib mikserə tökün, şəkərli limon suyu və krem-şantiyi də əlavə edib möhkəm qarışdırın, düzbucaqlı şüşə qaba qoyub soyuducuda bir gecə saxladıqdan sonra süfrəyə verin. Ardı »

ŞirniyyatlarKrep tortu

Lazım olanlar:
3 Yumurta
2,5 su stəkanı süd
2 su stəkanı un
1 / 2 stəkan şəkər
100 qr əridilmiş şokolad
1 paket vanil
1 çay qaşığı qabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne pendir
şokolad sousu

Hazırlama qaydası:
Krep tortuYumurta, süd, un, şəkər, qabartma tozu, vanil, çikolta mikser ilə çırpılıp krep xəmiri hazırlanır. Çox az yağlanılmış teflon tavaya çömçə ilə tökülərək mümkün qədər incə bir konsistensiyada krep hazırlanır. Nəhayət, sürmək üçün iki paket krem ​​şanti hazırlanır. Mikserdə bir paket labne pendir əlavə olunaraq yaxşıca çırpılır. Soyuyan krep arasına bu krem ​​sürtülərək krep üst-üstə düzülür. Ən üstə hazırlanan şokoladlı sous Ardı »