beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Ətli tərəvəzli plov
Ətli tərəvəzli plov

İÇİ:

Düyü süzgəcə alaraq yaxşıca yuyuruq və süzülməyə qoyuruq. Badımcanları alabəzək soyaraq küp küp doğrayırıq. Əti də küp küp doğrayırıq. Plov qazanına duru yağ tökərək düyünü qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Bərabər istiləşəndən sonra isti suyunu veririk.

Duzunu atıb belə bir qarışdırırıq. Qızartma qazana duru yağ qoyub badımcanları qızardırıq. Xovlu kağız qoyduğumuz boşqaba qızartmaları çıxarırıq. Bibərləri də küp küp doğrayaraq qızardırıq. Ayrı bir tavaya duru yağ tökürük.

Quşbaşı doğrayan ətləri qovururuq. Pomidorları soyuyoruz və küp doğrayırıq. Kiçik bir tavaya yağ tökərək pomidoru qoyuruq və qaynadırıq. Duzunu atırıq. Boşqaba alıb açıq tort çevrəni yerləşdiririk. Bişən plovun 3də birini qəlibin içinə tökərək düzəldirik. Bir qat badımcan, bir qat istiot qoyuruq. Bir qat da ət qoyuruq. Bir dəfə plov, badımcan, bibər və ət qoyuruq. Ən üstə plov qoyub düzəldirik. Pomidor sousunu tökürük. İncə doğranmış cəfəri də üstünə səpirik. Qəlibini çıxararaq xidmət edirik.

ƏTLİ TƏRƏVƏZLİ PLOV

3 su s.Düyü
2 şorba q.Kərə yağı
250 q. Dana əti
2 badımcan
10 kənd istiotu
2 pomidor
1 dəstə cəfəri
Duru yağ
Duz
Su


Tarix: 25.03.2015 / 01:24 Müəllif: Nurana Baxılıb: 61 Bölmə: Plovlar