Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

PlovlarQuzu ətli rəngli plov

Quzu ətli rəngli plov

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı düyü
2 yerkökü
1 dəstə cəfəri
1 dəstə şüyüd
3 xörək qaşığı quş üzümü
100 q kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

ƏTİ ÜÇÜN:

700 q quzu əti
2 soğan
2 dəfnə yarpağı
4 diş sarımsaq
1 şirin qaşığı dənə istiot
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Qazan zeytun yağı tökürük və quzu ətini qoyub xırda xırda doğramağ başlayırıq. Soğanları və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə soğan və sarımsağı əlavə edirik. Dəfnə yarpaqlarını və dənə istiotu də qoyuruq və qarışdırırıq. Qaynar suyunu tökürük və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxındefne Ardı »

PlovlarQuzu budu pomidorlu plov

Quzu budu pomidorlu plov

İÇİ:

Budu qazana alırıq və tünd rəng suyu çıxana qədər qaynadırıq. Bu suyu tökürük və yeni su tökürük. İçinə iri doğranmış soğan, yerkökü koyuyoruz.defne yeprağı, dənə istiot və duzunu əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Ətin bişməsinə yaxın qazandan çıxarıb soba xonçasına yerləşdiririk və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişirməyə davam edirik. Qazandakı suyu plovun ət suyu edirik.plov üçün, düyünü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına az duru yağ tökərək düyü qovururuq. Kərə yağını veririk. Pomidorları soyuruq və xırda doğrayırıq. Qazana abqora və pomidoru əlavə edib qarışdırırıq. Baxdığımız ət suyunu isti olaraq veririk. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Ardı »

PlovlarQızarmiş səbzəli plov

Qızarmiş səbzəli plov

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 yerkökü
2 qırmızı istiot
3 yaşıl istiot
1 kartof
1 su stəkanı yaşıl noxud
Duz
Su
Duru yağ

İÇİ:

Kökləri və kartofu soyuyoruz, bibərləri təmizləyirik. Tərəvəzləri xırda kub şəklində doğrayırıq. Duru yağda növbə ilə, yerkökü, kartofu, bibərləri qızardırıq. Qızardan tərəvəzləri süzgəcə alırıq.

Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qazana duru yağ qoyub düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və qarışdırırıq. Noxudu qoyaraq qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək bişiririk. Plov-umuz bişəndə bir az istirahət etdiririk. Qızarmış Ardı »

PlovlarZiyafət plovu

Ziyafət plovu

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı düyü
1 su stəkanı pörtmüş noxud
2 yerkökü
300 q. Quzu əti
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
1 dəstə cəfəri
Duz
Su

İÇİ:

Quşbaşı doğranmış quzu ətini qazana alırıq və içinə bir az da zeyinyağı qoyub xirdalamaga başlayırıq. Soğanı balaca doğrayırıq və ətin rəngi dəyişdikdə soğanı da əlavə edib qovururuq. Kökləri da soğan kimi kiçik kub şəklində doğrayırıq. Kökləri da qoyaraq qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik. Yaxşıca qovurub da et, suyunu çəkəndə isti su əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq az atəşdə qaynadırıq.

Et bişməsinə yaxın pörtmüş noxudu və yaxşıca Ardı »

PlovlarLobya-çilov plovu

Düyü

Ağ lobya

Yağ

Duz


Qarnir kimi duzlu quru balıq – xəşəm və ya kütüm

Düyü və lobya gecədən suda islandırın. Lobya bişirilərkən bir az duz əlavə edin. Sudan lobyanı boşaldıb kınara qoyun.

Düyünü qaynadıb yarıbişmiş vəziyyətə çatdırın. Qazanın dibinə yağ töküb bir qədər lobya və düyü töküb qarışdırın, kütlə dibdə bərabər bölüşdürülməlidir.

Sonra düyünün bir hissəsini, sonra lobyani, yenə düyünü və beləcə lay-lay qazanda bölüşdürün. Üst layda düyü olmalıdır. Bir az su və yağ töküb dəsmala börülmüş qabağla bağlayın.

Plov hazır olarkən elə qazanın içində düyüylə lobyani qarışdırıb süfrəyə verin.

Quru balığı getirin, hissələrə bölüb yuyun. Düyü bişənədək balığı ayrı bir qaba qoyub üstünə su tökün və Ardı »

PlovlarQuzu ətli şəhriyə plovu

Quzu ətli şəhriyə plovu

MATERİAL SİYAHISI:

750 q quzu quşbaşı
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 budaq dəfnə yarpağı
1 kasa pomidor
Zeytun yağı
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Su

PLOV ÜÇÜN:

3 su stəkanı arpa əriştə
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

Yerkökü
Kartof

İÇİ:

Qazana zeytun yağı tökürük və quşbaşı doğranmış əti qoyub xirdalamaga başlayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə yeməli doğranmış soğanı və sarımsağı əlavə edirik. Qarışdırmağa davam edirik. Abqora və dəfnə yarpağını qoyuruq, qovururuq. İsti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə Ardı »

PlovlarToyuq plov

Toyuq əti – 207q,

düyü - 100q,

baş soğan – 20q,

badam ləpəsi – 10q,

ərinmiş yağ – 10q,

kişmiş – 50q,

zirə – 0,1q,

zəfəran – 0,1q,

istiot – 0,1q,

duz.


Toyuq suda hazır olunca suda bişirilir. Badam və meyvə yağda qovrulur, ayrı yağda qızardılmış soğan və zirə əlavə edilir. Ayrıca bişirlmiş plov boşqaba çəkilir, üstünə meyvə, toyuq ətinin tikəsi, qazmaq qoyulur və yağ tökülür. Ardı »

PlovlarƏriştə plov

Düyü 2,5 stəkan

Əriştə (150 gr) – 1,5 stəkan

Yağ

Duz



Əriştəni yağsız tavada qızılı rəngədək qovurun. Buna 5-10 dəq vaxt gedəcək. Düyünü yarımhazır bişirin, amma düyünü qazın üstündən 2-3 dəq qalmış gətirməkdın öncə (süzmək üçün) qovrulmuş əriştəni düyü ilə suda qaynadın. Düyü və əriştəni süzün.

Sonra plovda olduğu kimi: qazanın dibinə qazmaq və düyü ilə əriştəni tökürsünüz. Üstünə yağ və tənzifə bükülmüş qapaqla bağlayırsız.

Əriştə plovu hər bir şeylə yemək olar, hətta yoqurtla. Ardı »