beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Yerkökülü Əli Paşa plovu
Yerkökülü Əli Paşa plovu

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Qiymə
1 soğan
1 dəstə cəfəri
1 yumurta
Qalet unu
Duz
İstiot

PLOV ÜÇÜN:

3,5 su s.Düyü
2 şorba q. Kərə yağı
3 yerkökü
1su s.Ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

SOSU ÜÇÜN:

1 banka tomat sous
1 dəstə reyhan
2 diş sarımsaq

İÇİ:

Küftə üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq. Soğanı içinə rəndələyirik. Yumurta qırırıq. Cəfəri incə nazik doğrayırıq və əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Xərcimizi yaxşıca yoğurmağa başlayırıq. Qalet ununu əlavə edirik. Küftələri xırda yuvarlayırıq. Bir boşqaba bir az un səpirik və kotletləri diziyoruz. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Kökləri rəndələyirik. Qazana duru yağ tökürük. Düyü əlavə edib qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və qovururuq. Rəndələnmiş yerkökü istifadə edirik və qarışdırırıq.

Yaxşıca çəkdikdən sonra ət suyunu və normal su əlavə edirik. Duzunu atırıq. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Bişəndə qızılı bağlayırıq və kağız dəsmal qoyaraq sakitləşdiririk. Küftələri tavada az yağda çevirərək qızardırıq. Pomidor sosu küfta üstünə tökürük. Sarımsağı və reyhanı doğrayıb əlavə edirik və qaynadırıq. Boşqaba tort çevrəni qoyuruq. Dairənin kənarlarını yağlayırıq. İçinə plovu tökürük. Üzərinə küftə tökürük. Servis edərkən çevrə çıxarırıq.


Tarix: 24.03.2015 / 23:18 Müəllif: Nurana Baxılıb: 119 Bölmə: Plovlar