beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Əriştə plov

Düyü 2,5 stəkan

Əriştə (150 gr) – 1,5 stəkan

Yağ

Duz



Əriştəni yağsız tavada qızılı rəngədək qovurun. Buna 5-10 dəq vaxt gedəcək. Düyünü yarımhazır bişirin, amma düyünü qazın üstündən 2-3 dəq qalmış gətirməkdın öncə (süzmək üçün) qovrulmuş əriştəni düyü ilə suda qaynadın. Düyü və əriştəni süzün.

Sonra plovda olduğu kimi: qazanın dibinə qazmaq və düyü ilə əriştəni tökürsünüz. Üstünə yağ və tənzifə bükülmüş qapaqla bağlayırsız.

Əriştə plovu hər bir şeylə yemək olar, hətta yoqurtla.


Tarix: 13.12.2012 / 11:23 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 526 Bölmə: Plovlar