beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Qiymə plov

[c]Qoyun əti – 221q,

düyü – 100q,

ərinmiş yağ – 50q,

kişmiş – 30q,

zoğal axtası – 20q,

baş soğan – 40q,

şabalıd – 30q,

zəfəran – 0,1q,

un - 6q,

yumurta - 1/8 əd.,

darçın – 0,2q,

istiot – 0,1q,

duz.
[/c

Qoyun əti qiyməsi tavada qızardılır, şabalıd təmizlənib xırda doğranır, kişviş və zoğal axtası ilə birlikdə yağda qovrulur və onların hamısı ətə qatılıb hazır olana qıdır bişirilir. Süfrəyə verdikdə ayrıca bişirilmiş plov boşqaba çəkilir, üstünə qazmaq və qiymə qoyulur, yağ tökülür və darçın səpilir.


Tarix: 13.12.2012 / 21:21 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 335 Bölmə: Plovlar