beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Üstü şokaladlı peçenya
Üstü şokaladlı peçenya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
2 yumurta
175 q kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
1 çay stəkanı toz fındıq

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Sürülə şokolad
Yaşıl fıstıq
Hindistan qozu

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, toz fındığı, qabartma tozunu və vanili tökürük. Hamısını qarışdırırıq və ortasını açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları da qırırıq. Kərə yağı və yumurta yetişdirdikdən sonra toz materialları əlavə edərək xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən yoxlar qoparırıq və yuvarlayırıq. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına diziyoruz.

Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sürülə şokoladı krem şəndi torbasına doldururuq və peçenyelərin üzərinə sıkıyoruz. Üzərinə yaşıl fıstıq, bəzilərinə də hindistan qozu səpərək süfrəyə veririk.

Not: Əgər xəmiri toplamaq üçün material siyahısındakı kərə yağı və yumurta çatmasa bir qaşıq qatıqla xəmiri toplaya bilərsiniz.


Tarix: 25.03.2015 / 11:24 Müəllif: Nurana Baxılıb: 59 Bölmə: Şirniyyatlar