Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Balıq xörəkləridoldurulmuş balıq duxovkada

Balıq – kütüm, xəşəm

Qoz

Kişmiş

Baş soğan

Duz, istiot


İç üçün qoz, kişmiş və baş soğan lazımdır. Soğanı xirda doğrayıb qızılı qızardın. Kişmişin üstünə qaynar su töküb bir dəqiqə saxlayın və sonra suyu süzün. Balta və ya bıçaqla kişmişi xırdalayın. Qozu da xırdalayın. Bunların hamını yaxşı qarışdırıb kənara qoyun.

Balıqı təmizləyib duzlayın və bir neçə saatlıq saxlayın. Sonra yenə yuyub içini hazırlanmış içlə doldurun. Balıqın qarnını tikin. Yaxşi yağlanmiş tavaya qoyun. Bir saat ərzində 200 gradusa qədər istilənmiş duxovkada bişirin.

Novruz bayramında masada mütləq balıq olmalıdır. Balıqın ağzında isə qızıl üzük olmalıdır. Deyilınlırı görə balıq ruzu-bərəkət gətirir. Novruz bayramı bizim yeni il olduğu üçün, yeni ilin ilk Ardı »

Balıq xörəkləriHamsi balıği

Hamsi balıği

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq təmizlənmiş hamsi
1 dəstə yabanı ispanaq yarpağı
3 kəvər
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
1 su stəkanı zeytun yağı
5 su stəkanı qarğıdalı unu
Duz
İstiot
Pulcuq istiot
Su

İÇİ:

Hamsi-ləri tamamilə təmizləyirik, sümüyünü də götürük. Yabanı ispanaq yarpaqlarını, kəvər, cəfəri və şüyüd incə nazik doğrayırıq. Qarışdırma qabına doğrayan materialları qoyuruq. Hamsi-ləri də doğrayırıq və qarışığa əlavə edirik. Üzərinə duz, istiot və pul bibər tökürük. Zeytun yağını da tökürük və yoğurmağa başlayırıq. Qarğıdalı ununu da qoyuruq və yoğururuq. Su əlavə edərək konsistensiyanı tənzimləyirik. Yağlanmış yumru şüşə soba qabına xərcimizi çıxarırıq və üzərinə basaraq düzəldirik. Üstünə də Ardı »

Balıq xörəkləriƏngiranlı ıspanaqlı balıq

Əngiranlı ıspanaqlı balıq

İÇİ:

Əngiranı bir qazana düzürük.Bir qaba 1 litr su, 1 xörək qaşığı un qoyub çalırıq və içirlər üstünə tökürük. Zeytun yağını, duzunu və az şəkər tozunu əlavə edirik və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Bir qazanda su qaynadırıq və ıspanagı sapından tutub qaynar suya batırırıq. 1-2 dəqiqə saxladıqdan sonra çıxarırıq və soyuq suya batırırıq.

Çupra sümüksüz ətləri küp küp doğrayırıq və bir qaba qoyuruq. Təzə soğanı və şüyüdü doğrayıb əlavə edirik. Göbələkləri doğrayırıq. Pomidoru və bibərləri də küp küp doğrayırıq və qarışığa əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq, zeytun yağı tökürük və qarışdırırıq. 3 dənə əzələ yarpağını uclarını bir-biri üstünə gələcək Ardı »

Balıq xörəkləriKağızda Mavi balıq

Kağızda Mavi  balıq

İÇİ:

Soğanı, sarımsağı, istiotu, cəfəri doğrayırıq. Mavi balıqları təmizləyirik, amma bütün olaraq qoyuruq. 3 dənə eyni boyda alüminium folqa və yağlı kağız kəsirik. Alta alüminium folqa, üstünə yağlı kağız qoyuruq. Limonları və pomidorları dilimləyirik. Soğanlı cəfəri qarışığı kağızların ortasına qoyuruq. Balıqları üzərində yerləşdiririk. Balıqların ortasına bir kəsik atırıq. Duzunu, istiotu atırıq. Balıqların üzərinə limon dilimi, pomidor kəsiyi və bir az da kərə yağı qoyuruq. İstəyə görə dəfnə yarpağı da qoyula bilər.

Balığın üzərinə əvvəlcə yağlı kağızı, sonra alüminium folqa bürüyürük. Soba xonçasına paketləri düzürük.Əvvəldən isidilmiş 240 dərəcəlik sobada bişiririk.

KAĞIZDA Mavi Balıq

3 mavi balıq
2 pomidor
Ardı »

Balıq xörəkləriBalıqçı salatı

İçindəkilər:

1 ədəd kiçik ölçülü qırmızı kələm (ağ kələm də istifadə edə bilərsiniz)
3 ədəd orta ölçülü yerkökü
3 ədəd orta ölçülü ağ turp (olmasa qırmızı turp da istifadə edə bilərsiniz)
2 ədəd orta ölçülü pomidor
10-12 ədəd qara və ya yaşıl zeytun sousu üçün türk qəhvəsi fincanıyla və ya kiçik armudu stəkanın yarısı qədər süzmə zeytun yağı
1 ədəd limon suyu
3 xörək qaşığı sirkə (alma sirkəsi məsləhət görürəm)
1 çay qaşığı duz, qara bibər 1 çay qaşığı toz şəkər


Hazırlanması:

Kələmi incə-incə uzunlamasına doğrayın. Üzərinə duz səpib əlinizlə ovun. Acı suyunu axıdın. Yerkökünü təmizləyib sürtgəcdən keçirin. Turpları soyub sürtgəcdən keçirin. Qayıq Ardı »

Balıq xörəkləriTərəvəzlərin içində karp balığı

[c]Ərzaqlar:
1,5- 2 kq çəkidə karp
1-2 ədəd bolqar bibəri
1-2 ədəd soğan
300 qram göbələk
0,5 limon
duz, istiot


Hazırlanma qaydası:
Karp balığını yuyub, qurulayın. Balığın hər tərəfini duz və istiotla sürtün. Limonun yarısını nazik-nazik dilimləyin. Karp balığın bir tərəfində bıçaqla kəsiklər edərək, limon dilimlərini həmin o kəsiklərin içinə yerləşdirin. Qalan limonun şirəsini sıxıb, balığın üzərinə səpin.
Göbələkləri 20 dəqiqə ərzində suda bişirib, duzlayın. Sonra suyunu süzüb, göbələkləri isə xırda-xırda doğrayın.
Soğanı halqa formasında doğrayıb, 3 dəqiqə ərzində yağda qovurun. Sonra üzərinə xırda doğranılmış kök əlavə edib, 5 dəqiqə ərzində qızardın.
Qızardılmış soğan və kökün üstünə nazik dilimlərlə doğranılmış bibərləri əlavə Ardı »

Balıq xörəkləriBALIQ KÜFTƏSİ

Balıq – 200 q,

noxud – 20 q,

düyü – 15 q,

alça – 10 q,

kartof – 150 q,

baş soğan – 20 q,

zəfəran - 0,05 q,

istiot,

duz.


Nərə və ya uzunburun balığın əti baş soğanla ətçəkən maşından keçirilir. Qiyməyə düyü, duz və istiot qatılıb qarışdırılır. Qiymədən hər paya 1-2 ədəd küftə hazırlanır, içərisinə 2 ədəd alça qurusu qoyub yumurlanır.

Balığın yeyilməyən hissəsindən hazırlanmış bulyon süzülür, əvvəlcədən isladılmış noxud yarı olunca bişirilir. Sonra ardıcıllıqla balıq ətindən hazırlanmış küftələr, kartof, xırda doğranmış soğan əlavə edilir, zəfəran şirəsi vurulub hazır olunca bişirilir. Ardı »

Balıq xörəkləri2013 ilan ilidir

Ərzaqlar:

Qaynadılmış kartof – 5 ədəd
Yumurta – 4 ədəd
Konservləşdirilmiş qarğıdalı – 300 qram
Dənəsiz zeytun, – 250 qram
Krem pendir – 200 qram
Somon balığı (konservləşdirilmiş) – 300 qram (istəyə görə ət vəya toyuq`da ola bilər)
Mayonez – 300 millilitr
Cəfəri – zövqə görə
Qırmızı bolqar bibəri istiot – 1/4 ədəd


Hazırlanması

2013 ilan ilini – ilan salatıyla qarşılamaq istəyənlərə.
konservləşdirilmiş balığı və suyunun yarsını alırıq ki çox quru olmasın.Balığı vilkayla yaxşıca əzirik.
Qatı olana qədər yumurtaları qaynadırıq və iri gözlü rəndədən keçirdirik.
Rəndələnmiş yumurtanı və balığı qarışdırın.

Qaynadılmış kartofu rəndədən keçirdib balıq və yumurtaya qarışdırırıq.

Krem pendiri rəndədən keçirdib qarışıma qatırıq və qarışdırırıq.

Mayonezi qarışıma qatırıq biraz duz əlavə edirik.

Rəngi gözəl Ardı »