Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Balıq xörəkləriSobada qoza balığı

Sobada qoza balığı

MATERİAL SİYAHISI:

4 qoza
2 soğan
1 limon
Dəfnə yarpağı
Duz
İstiot
Zeytun yağı

SALATI ÜÇÜN:

4 pörtmüş kartof
1 kasa istiotlu zeytun
Yarım dəstə semizot-u
Limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Qozaları balıqçıda can əti hazırladırıq, ya da özümüz edirik. Soğanları xırda doğrayırıq. Soba xonçasına yağlı kağız salırıq. Üzərinə doğrayan soğanları səpirik. Dəfnə yarpağı atırıq. Üstünə də can əti qozaları düzürük.Üzərinə zeytun yağı tökürük, dəyirmandan duz və istiot qırırıq.

Limonu incə və xırda doğrayıb balıqların üstünə yığırıq. Əvvəldən isidilmiş 210 dərəcəlik sobada bişiririk. Salatı üçün, pörtmüş kartofları kub doğrayırıq. İstiotlu zeytunları halqa doğrayırıq. Semizot-unu da doğrayırıq. Hamısını qarışdırma qabına alırıq. Lumunu sıxırıq Ardı »

Balıq xörəkləriSoğanlı və qayın köbələkli levrek

Soğanlı və qayın köbələkli levrek

Levrekleri təmizləyirik. Soğanları lobya kimi doğrayıb zeytun yağı qoyduğumuz bir tavada qovururuq. Dənə istiot əlavə edirik. Pomidor sousu tökürük. Bişəndən sonra enli bir saxsı qabına tökürük. Üzəri balıqları yerləşdiririk. Duz və istiot səpirik. Dəfnə yarpağı və limon dilimlərini qoyuruq.

Üzərinə bir az zeytun yağı səpib əvvəldən isidilmiş 220 dərəcə sobada bişiririk. Göbələkli levrek üçün, levrek-i təmizləyirik. Göbələkləri qalın bir şəkildə doğrayıb soba qablarına qoyuruq. Doğranmış sarımsaq qatırıq. Üzərinə təmizlənmiş balıqları qoyuruq. Duz və istiot səpirik.

Balıqların üzərinə kərə yağı parçaları qoyuruq. Üstünə doğranmış pomidor və biberiye qoyub əvvəldən isidilmiş 220 dərəcə sobada bişiririk. SOĞANLI VƏ QAYIN GÖBƏLƏKLİ LEVREK
Ardı »

Balıq xörəkləriQızardılmış levrek

Qızardılmış levrek

MATERİAL SİYAHISI:

4 can əti levrek
2 yumurta
1 kasa un
1 kasa suxarı
Duz
İstiot

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

6 kartof
Qarışıq göyərti
Pomidor
Xiyar
İstiot
Limon
Zeytun yağı
Biberiye
Duz
İstiot

İÇİ:

Kartofları soyuruq və alma kəsiyi şəklində doğrayırıq. Geniş bir qaba kartof kəsiklərini qoyuruq. Üzərinə zeytun yağını, duzunu və istiot tökürük. Biberiye yarpaqlarından qoyuruq və qarışdırırıq. İstəyə görə toz qırmızı bibər də ata. Boşqaba yağlı kağız salırıq və kartofları qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 190 dərəcəlik sobada bişiririk. Böyük təhər bir boşqaba iki yumurta sındırıq və çalırıq. Ayrı bir qaba unu bir qaba da qalet ununu qoyuruq. Balıqlara dəyirmandan duz və istiot Ardı »

Balıq xörəkləriÜzüm yarpaqlı duzlu qızılbalıq

Üzüm yarpaqlı duzlu qızılbalıq

İÇİ:

Qarışdırma qabına 2 paket duzu tökürük. İçinə iki yumurtanın ağını qoyaraq əlimizlə yaxşıca qarışdırırıq. Soba məcməyisinin zəmininə balığı üzərinə qoyacaq şəkildə duzun yarısını qoyuruq. Üstünə də balıq dərisi altda qalacaq şəkildə yerləşdiririk. Üstünə dəyirman istiot qırırıq. Üstünə 1-2 dəfə qədər üzüm yarpağı etdiririk. Üzüm yarpağı balığın üzərini tamamilə bağlayıb kənarlarını da balığın altına sıxışdırırıq. Qalan duzu da üstünə qoyub, əlimizlə yatıraraq sıxışdırırıq. Üzərinin yaymamasına diqqət göstəririk. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada 1 saat qədər bişiririk.

Ləvazimatları üçün, qarışıq göyərtiləri doğrayırıq və xidmət qabının əsasına qoyuruq. Üstünə, yarısına gələcək şəkildə incə doğranmış bənövşəyi kələm, ya da bənövşəyi kələm turşusu Ardı »

Balıq xörəkləriBaliq iskender kabab

Baliq iskender kabab

İÇİ:

Qızılbalıq təmizləyirik və sümüksüz ət edirik. Soba xonçasına yağlı kağız sərərək üstünə balıqları düzürük.Üzərinə duz və istiot səpirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sosu üçün, pomidorları kub doğrayırıq. Tavaya duru yağ qoyaraq pomidorları qovururuq.

Kəklikotunu də əlavə edirik və qovrulanda altını bağlayırıq. Lavaşı doğrayaraq boşqaba alırıq. Pomidorlu sousunu və çalınmış qatığını da tökürük. Bişən balıqları dilimləyib qaba alırıq. Kərə yağını tökərək üstünə tökürük və xidmət edirik.


4 Qızılbalıq
1 soba lavaşı
1 kasa qatıq
1 salxım pomidor
Kəklikotu
Duru yağ

ÜZƏRİ ÜÇÜN

Kərə yağı Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq qovurması

Balıq qovurması

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq qızılbalıq
1 soğan
5 diş sarımsaq
1 kasa göbələk
2 pomidor
3 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
1 çimdik biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Qızılbalıq soğanı, sarımsaqları və göbələkləri iri küp şəklində doğrayırıq. Bir tavaya zeytun yağı töküb alabalığı atırıq və qızardırıq. Rəngi dəyişdikdə biberiye yarpaqlarını atırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ayrı bir tavaya duru yağ tökürük. Soğanı sarımsağı qovururuq. Göbələyi əlavə edirik. Bibərləri təmizləyib iri küp şəklində doğrayırıq.

Pomidorları də soyuruq və küp doğrayırıq. Bibərləri də tavaya əlavə edirik. Bir az da qovurduqdan sonra pomidoru qoyuruq. Duzunu və qara Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq Ləvəngisi

Lənkəranın balıq ləvəngisi Azərbaycan mətbəxinin ən gözəl nümunələrindəndir. Ən ləzzətli ləvəngi yalnız Xəzər dənizində tapılan kütüm balığından bişirilir. Ləvənginin tərkibini qoz ləpəsi, soğan, lavaşana, duz və istiot təşkil edir. Yeməyin hazırlanması heç də çətin deyil -əsası odur ki, təzə balıqdan istifadə edəsiniz. Əgər balığın kürüsü varsa, onu atmayın. Ondan da çox ləzzətli ləvəngi içi hazırlamaq olar. Kürünü qoz və digər ərzaqlara əlavə edib qarışdırın. Qozun miqdarını bir az azaldın.

Ləvəngi balığın yanında süfrəyə bütün balıq yeməklərində olduğu kimi, mütləq narşərab verilir.

[c][color=#b53dd2]
Balıq Ləvəngi

6-8 porsiya üçün nəzərdə tutulub

1 ədəd iri kütüm
1 ədəd iri baş soğan
1 ½ stəkan qoz ləpəsi
2 xörək qaşığı Ardı »

Balıq xörəkləribişirilmiş Lənkəransayağı Çəki balığı

Çəki balığı – 25q,

baş soğan – 40q,

lumu – 15q,

cəfəri – 15q,

istiot,

duz.


Çəki balığı təmizlənir, istiot və duz vurulub bütöv şəkildə təndirdə bişirilir. Süfrəyə verildikdə yanına dairəvi doğranmış lumu dilimləri və baş soğan qoyulur, cəfəri göyərtisi səpilir. Ardı »