Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Balıq xörəkləriBulqurlu hamsi

Bulqurlu hamsi

İÇİ:

Hamsi-ləri təmizləyib sümüklərini çıxarırıq. Soğanı incə bir şəkildə doğrayıb duru yağ qoyduğumuz bir aş qazanında qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Pomidor tomatı və istiot tomatını qarışdırırıq. Bolqarı əlavə edib qovururuq. Hamsi və pomidorları doğrayıb əlavə edirik. Bir az qarışdırırıq sonra qapaqlı bir soba qabına töküb yayırıq.

Təmizlənmiş hamsi-ləri bolqarın üzərinə düzürük Üzərini keçməyəcək qədər isti su tökürük. ÜSTÜNƏ bir az zeytun yağı gəzdiririk.

Qapağını bağlayıb ocağın üzərində 2-3 dəqiqə bişirdikdən sonra əvvəlcədən isidilmiş 190 dərəcə sobada bişiririk.

BOLQAR HAMSİ

700 q. Təmizlənmiş hamsi
2,5 su b. Pilavlık bolqar
1 soğan
1 şorba k. Pomidor Ardı »

Balıq xörəkləriLobyalı qızılbalıq

İÇİ:

Qızılbalığı qazana alırıq. Üzərinə su tökürük. Duz, istiot, limon dilimi və dəfnə yarpağı ilə birlikdə qaynadırıq. Pörtən alabalığı soyuduruq. Yaşıl soğanı, cəfəri, kiçik kahıları incə nazik doğrayırıq. Qırmızı və yaşıl bibərləri seçirik və incə nazik doğrayırıq. Pomidoru doğrayırıq. Hamısını bir qaba qoyuruq.

Limon suyunu sıxırıq. Zeytun yağı tökürük və qarışdırırıq. Boşqaba tökürük. Kənarlarına qara və yaşıl zeytunları düzürük. Soyumuş qızılbalığı parça parça edib lobyanın üzərinə qoyuruq və xidmət edirik.

Qızıl Balıqlı PİYAZ

300 q. Qızılbalığı
1 kasa pörtmüş lobya
Yaşıl soğan
1 dəstə cəfəri
Kənd istiotu
Qırmızı istiot
Kiçik kahı
1 pomidor
Yaşıl zeytun
Qara zeytun
Ardı »

Balıq xörəkləriLənkəransayağı suf balığı

Təzə suf – 350q,

buğda unu – 10q,

ərinmiş yağ – 35q,

baş soğan – 50q,

cəfəri – 15q,

lumu – 1/5 əd.,

istiot – 0,1q,

duz.


Kiçik ölçülü balıqları bütöv, paylıq balıqları isə tikə şəklində emaldan keçirir, duz, istiot vurur, unla urvalayır və hazır olunca qızardırlar. Qızardılmış balığın yanına halqavari doğranmış baş soğan, lumu dilimi qoyulur, üstünə yağ tökülür və göyərti səpilir. Ardı »

Balıq xörəkləriTəndirdə qızardılmış kütüm

Kütüm balığı – 250q,

pomidor – 50q,

xiyar – 50q,

baş soğan – 30q,
keşniş göyərtisi –rşərab - 15q,

istiot,

duz.


Balıq təmizlənir, yuyulur və istiot və duz vurulub bütöv şəkildə təndirdə qızardılır. Süfrəyə verdikdə yanına təə tərəvə qoyulur və göyərti səpilir. Ayrıca narşərab verilir Ardı »

Balıq xörəkləriKilkə balığından dolma

Ləvazimatlar

1 kiloqram kilkə balığı
1 baş quru soğan
0,5 dəstə incə doğranmış ispanaq
2 diş döyülmüş sarımsaq
Qara bibər
Pul bibər
Duz

Qızartmaq üçün

2 yumurta
2 stəkan qarğıdalı unu və ya adi un
0,5 stəkan günəbaxan, kərə və ya zeytun yağı


Hazırlanma qaydası

Kilkə balıqlarının başlarını və qılçıqlarını ayırın, yuyun, duzlayın və suyunun süzülməsi üçün süzgəcə qoyun. Soğanı incə şəkildə doğrayın, ispanaq, sarımsaq və bibər əlavə edib qarışdırın.

Təmizlənmiş və ortadan ayrılmış kilkənin içinə həmin qarışığından bir çay qaşığı qoyun, sonra balığın açılmş qarnını birləşdirin. Kilkəni əvvəlcə una, sonra da çırpılmış yumurtaya batıraraq qızğın yağda qızardın.
Kilkə dolması süfrəyə verilərkən qırmızı soğan, kiçik duzlu xiyar və ya Ardı »

Balıq xörəkləriSobada tərəvəzli qoza

Sobada tərəvəzli qoza

İÇİ:

Qoza balıqnı halqa halqa dilimləyirik. Soğanları, pomidorları, limonları və kartofu nazik incə dilimdir. Soba nimçəsini yağlayırıq və qoza kəsiklərini düzürük.Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Üstlərinə əvvəl dəfnə yarpaqlarını düzürük. Sonra limon dilimlərini düzürük. Onun üzərinə soğan, sonra kartof və son olaraq pomidor kəsiklərini üst-üstə qoyuruq. Bir daha duz və istiot atırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Servis qabımız ortasına rəndə kökdən, roka və soğan turşusundan ayrı-ayrı təpələr yaradırıq. Bişən balıq kəsiklərini salatının ətrafına düzürük. Salatların üzərinə şüyüd batırırıq və xidmət edirik.

SOBADA TƏRƏVƏZLİ QOZA

2 qoza
2 soğan
2 pomidor
2 limon
1 kartof
Dəfnə yarpağı
Ardı »

Balıq xörəkləriHamsi kotletləri

Hamsi kotletləri

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq. Hamsi
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
5 ədəd yaşıl soğan
Qarğıdalı unu
Duz, istiot
Duru yağ

İÇİ:

1 kq hamsi çox incə olaraq doğrayırıq. Geniş bir qarışdırma qabına doğranmış hamsi əlavə edin. 1 dəstə şüyüdü, 1 dəstə cəfəri və 1 dəstə göy soğanı incə olaraq qəti. Hamsi-lərin üzərinə cəfəri, şüyüdü və təzə soğanı əlavə edin.

Üzərinə duz və istiot və konsistensiya görə qarğıdalı unu əlavə edib yaxşı qarışdırın. Tavaya duru yağı alın və hamsi kotletləri duru yağda qızardın. Ardı »

Balıq xörəkləriÖz buğunda bişirilmiş kütüm

Təzə kütüm – 253q,

ərinmiş yağ – 15q,

baş soğan – 30q,

quru alça – 3q,

lavaşana – 5q,

keşniş – 15q,

istiot - 0,1q,

duz.


Təmizlənib yuyulmuş balıq tikələrə doğranır, azacıq qızardılır və dayaz qazana yığılır. Üzərinə yağda qızardılmış soğan, alça, lavşana, su və istiot tökülüb öz buğunda bişirilir..Süfrəyə verdikdə üstünə xörəyin öz şirəsindən tökülür və göyərti səpilir.
İçi doldurulmuş xəşəm: Məhsulların miqdarı və haırlanması qaydası kütüm ləvəngidə olduğu kimidir. Ardı »